Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bacopa caroliniana - pěstování

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Druhy rostlin - pěstování 

Bacopa caroliniana - pěstování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 21:52 Muž Sanka [10] Re: Deathbull
Tak dobře.. :) Jen je tedy problém,že se všechny ty rychle rostoucí rostlinky,teda aspoň u mě kroutí za světlem a jsou ohnuté.. :) :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.04.2011 17:48 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Sanka
Vyber si řízky, odspoda odstraň 3 patra listů a zapíchni...víc řešit nemusíš X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2011 17:06 Muž Sanka [10] – Bacopa amplexicaulis
Ahoj,jak můžu tuto rostlinu správně rozmnožovat?V char. má napsáno řízkováním,to znám,ale nemá žádné kořeny,kde by jsem jí mohl zastřihnout..Nebo si je vytvoří sama,když jí zasadím do dna?
Ještě jen dodám český název.. :) Bakuma karolínská

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 18:03 Muž soptik [40] - RostlinyRe: Lada2
pokud ti bacopa v akva rste dobře, ničeho se neboj ji protrhávat a znovu sázet a udržovat celej trs mladej, jednaj u hodně dlouhejch stonků se začínaj po celý dýlce vyrážet nový kořínky, ale i uštípnutá špička pár cm dlouhá téměř okamžitě pokračuje v rustu. pokud ji pestuješ ve velkym trsu je dobrý vždy ty nejdelší rostliny uštípávat až u dna, tim se trs prosvětlí a hned odedna rostou novyý výhonky a trs je stále zelenej o shora až ke kdnu. určitě ale nenechávej spodní stonek kterej uštípneš v pulce, nevypadá to hezky, nahoře se rozvětví a spodek zustane holej. takže dkyž uštípnout, tak až u dna a znovu zasadit vrchní část zkrácenou na vlastní potřebu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 15:06 Usine Re: Lada2
Pokud ji nechceš rozmnožit, tak stačí rostliny vytrhnout, zkrátit a vrchní část znova zasadit. I to může rostliny trochu zpomalit. Za jak dlouho by ti začala růst spodní část ti nikdy neřekne, Většinou to dlouho netrvá a rostlina se i rozvětví. Uštípnutý konec by ale neměl zčernat jako u Egeria densa. Z jistotou to ale nevím, protože je to už dost dávno co jsem podobnou rostlinu měl.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2010 14:51 Muž Lada2 [11]
v atlase je jen ze se mnozi rizkovanim chci se zeptat kdyz ji treba v polovine ustrihnu za jak dlouho zacne znova rust?? Nektere stonkovky pak docela dlouho stoji nez zacnou znova rust.Mne uz lezi dost na hladine tak bych ji pokratil:-))

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2009 21:19 Usine Re: fantuomas
Není nic jednoduššího než si v atlase rostlin zjistit kdo ji má. Seznam je poměrně dlouhý. Také jsem jí měl a není to nijak náročná rostlina, jen potřebuje trochu více světla, aby dostala lepší barvu a měla tak menší internodium t.j. (část stonku mezi jednotlivými uzlinami) neboli, neměla tak daleko od sebe patra listů, to potom nevypadá dobře. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2009 20:46 Muž fantuomas [35] - Rostliny – bacopa caroliniana
Zdravím, niekto načal tému bacopa tak to využijem :) Dnes som si priniesol domov B. caroliniana - má niekto skúsenosti s jej pestovaním (úspešným) ? Nikdy som ju zatial v akva nemal a informácie na int. sú rozne..preto píšem (p:

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 221x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/18928-bacopa-caroliniana-pestovani