Zdravým, předem se omlouvám, ale nevím do jaké podsekce zařadit tento příspěvek, jelikož se týká vícera živočichů, které je možné dát do akvária. konkrétně hledám typ, na vhodné požírače odumřelých listů rostlin, vallisnerií apod. Nebo i čištění čehokoliv jiného. Podmínky jsou takové, že to musí přežít se skaláry, pancéřníčky a Peřovcema, tudíž krevetky asi odpadají, nebo nenapadá mě žádný druh, co by s nima vydržel a živil se různými zbytky - nevím nejsem krevetkář. Dále bych se rád chtěl vyvarovat ampulárií a okružáků, po dlouholetých zkušenostech s nimi mi už lezou na nervy a znovu je tam nechci
Takže by mě zajímaly spíše piskořky, měl jsem je před cca 5ti lety a už si přesně nepamatuju, takže nevíte někdo čím vším se živí? Jde mi hlavně o to aby nežraly rostliny. Nebo zda je možné tam dát nějaké Clea Heleny aka Surmovky vražedné, s tím, že by jako potravu neměly žádné další plže ale pouze "odpad". Dno mám písčité, tudíž to by mohlo vyhovovat oboum druhům snad. Nemáte prosím někdo nějaké nápady? Cokoliv co dokáže sežrat odumřelé listy a očistit živé a pokud možno ať to neleze z vody ven
.. nebráním se ani různým ráčkům nebo jiným druhů plžů.