Přihlásit se RYBICKY.NET »

CO2 - plnění lahve / kde naplnit lahev

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
CO2 - plnění lahve / kde naplnit lahev
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zuzakvaRe: MirekSazava
2 kg lahev, myšleno obsahující 2 kg plynu?

(2000 / 44) * 24.47 = 1112 litrů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác Re: MirekSazava
přepočti si hmotnost (2000g) na látkové množství v molech (n=m/M) (kde M je molární hmotnost CO2) ... 1mol plynu má za normálních podmínek (O st.Celsia, 101 kPa) objem 22,4 dm krychlových (tj. litrů).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MirekSazava – Objem plynu
Ahoj,jen takovy dotaz ze zvedavosti. Koukam do akva jak mi to tu bubla a napadlo me.... Kdyz mam 2kg lahev CO2, jaky objem plynu tam vlastne je?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - surpan Re: GP
díky, časem budu doplňovat. Jen prosím, hoďte mi to všechno pod článek přímo do diskuze, abych to pak nemusel hledat všude možně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GPRe: surpan
 Reagovat na tento příspěvek 2  - surpan – seznam plníren CO2 pro akvaristiku
Fotka k příspěvku Trochu jsem si pohrál a vytvořil jsem seznam plníren CO2, kde vám v ČR i na Slovensku doplní vaší CO2 lahev pro akvaristiku. Všechny uvedené firmy jsem obvolal a položil jim několik dotazů. Seznam plníren CO2 pro akvaristiku v ČR a SK: surpanblog.cz/…

Edit romant: Fotka, tedy obrázek u příspěvku je pouze ilustračním vyobrazením a rozhodně to neznamená, že se do PB lahví plní CO2.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Svoboda777 Re: Dima
Pardon, už se mi povedlo zprovoznit online aplikaci a najít seznam plníren.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Svoboda777 – Plnění CO2 v Praze
Krásný den!

Prosím poraďte kde si můžu naplnit CO2 v Praze? Aplikace na vyhledávaní, na kterou je odkaz v prvním příspěvku nefunguje. Zatím jsem našel dvě místa v Radotíně a na Strašnické. Jsou nějaké plnírny blíž do centra? Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - zervan Re: Rakvista
OK, vďaka za rady, tak dnes sa zastavil kamarát, ktorý mi ju dá naplniť, dokonca mi priniesol dočasnú malú fľašku zatiaľ, paráda! palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rakvista Re: zervan
CO2 láhev můžeš vyprázdnit na nulu,ale i dát plnit s nějakým zbytkovým tlakem.Není to láhev jako u Acetylenu kde se musí nechat tlak 20bar :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strojek Re: zervan
Ja vzdy cekam az me zacne stoupat PH a menim, mam ji teda do posledni chvile.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zervan – kedy plniť?
Moja prvá CO2 fľaša ukazuje tlak už len cca 20 bar (proste je ručička blízko 0, tam sú pri sebe čiarky 10 a 20), doteraz držala 14 mesiacov na 50 bar. Usudzujem teda, že je skoro prázdna. Môžem ju odpojiť a dať naplniť alebo mám ešte čakať, kým klesne k nule? Zatiaľ všetko funguje, buble ako má...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rada – Re: drsnake
Díky, bohužel tam mi to naplnit nechtěji. Mam hasičák z roku 1984, a to již nelze oficiálně plnit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - drsnake Re: Rada
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rada – Kde v Praze
Ahoj,
kde v Praze (nejlé východní okraj) plníte CO2? Mapka je nedostupná a já hledám kde naplnit starší hasičák. Díky za doporučení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - visek
strojek ma pravdu u nas to dela fehas a ja se i dohodnout hasicema.udelat vymenu i u nich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN Re: Lump
Co zkusit odkazy v záhlaví vlákna?
prirodni-akvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lump
zdravim :) kde v Praze plniite co2? třeba někde okoli P5 .... DÍÍKY :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strojek Re: Tomson
ja to plnim tady a je to dobra cena www.fehas.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomson
Kolik platite za naplneni lahve 6kg?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlajicekRe: davidek75
Dobrý den a mohu se zeptat, kde to na Kladně plníte?? Mám doma co2 láhev od rataje 0,5 kg a doufám, že mi ji někde naplní a nebudou dělat problémy. Předem děkuji za odpověď s pozdravem vlaji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomson Re: pavel
Kyslik jen do kyslikovych..da se levne sehnat i plna na inzeratech,,a nechal jsem to plnit v nemocnici,ten technicky pry rybam muze poskodit zabra,,to jsem slysel,
 Reagovat na tento příspěvek 1  - pancéřníček Re: pavel
Kup si kyslíkové tablety, jsou k tomu přímo určené. Vyjde tě to mnohem levněji a nebudeš muset řešit takové nesmysly. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lubaan Re: pavel
Já si myslim, že legálně nikdo kyslík do jiný flašky, než k tomu určený nenaplní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: pavel
www.sifos-obchod.cz/…
EDIT:Pardon,to je ta správná.
www.sifos-obchod.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: pavel
většina NOVÝCH lahví na CO2 je zkoušena na 250bar, kyslíkové lahve mívají koukám 200bar, ale i tak je tam jiný závit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavel – CO2 láhev
Mám dotaz, potřebuji kyslíkovou láhev na fouknutí kyslíku do sáčku při přepravě ryb, mám několik prázdných origo láhví Rataj a Dennerle, mohou se naplnit kyslíkem a použít, nebo na to je teba orig. láhev na kyslík s atestem, jesli mi to naplní v plnírně a jestli je tam nějaký rozdíl v závitu ventilu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - iggy Re: 3CK
já mám od kluků z rostlinna-akvaria.cz jsou vedle technického muzea, ale jen omezenou dobu (ne od rána do večera). koukni na otvírací dobu. Láhve mají skladem - plné palec sklorex má láhve od Rataje tuším.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 3CK – Kde sehnat lahev v Brně?
Zdravím, někdo nějaký tip, kde v Brně sehnat flašku?

Edit: Rehas - viz příspěvěk níže - znám, ale tam mi řekli, že mají pouze standardní hasící přístroje.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Wendy2 Re: Bednysek
Rehas, Olomoucká 1182/37a, Brno Černovice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bednysek – Plnění bomby CO2 v Brně
Ahoj, nevíte náhodou, kde v Brně naplní bez problémů moji CO2 lahev? Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mozkomor Re: Marcel G
Dnes jsem tam byl, ano, jen mění kus za kus. Cena za 6kg láhev 280kč. Mají skladem i těsnění a k láhvi mi dali protokol o tlakové zkoušce. Skladem mají i větší láhve, menší jsem nikde neviděl. Plnili prý kdysi dávno.

A na ksichtbůku mi dali lidi další odkaz, vyzkouším příště.

hasici-pristroje.rapastav.cz
Prostějov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marcel GRe: jmalyska
jmalyska napsal: Posílám další odkaz na plnírnu CO2...Z informací na jejich webu to vypadá, že pouze vyměňují kus za kus. Plní i lahve, které nejsou jejich?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mozkomor Re: Marcel G
Posílám další odkaz na plnírnu CO2:

Olomouc, Hodolanská 32, areál SELIKA

www.ms-technika.cz/…

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jalukim – Co2
Prosím Vás nevíte někdo kde se dá plnit potravinářské CO2 v okolí Vsetín-Zlínský kraj???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivo1339 Re: Burak125
vyhledej plnírny hasičů v okolí a prodejce svářecí techniky, můžeš se poptat i u závodních jednotek hasičů ve firmách v místě bydliště (AEG Jičín atd.).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marcel GRe: Burak125
Nejblíž je asi Mladá Boleslav nebo Opatovice nad Labem => mrkni do mapy plníren (viz odkaz nahoře v modrém rámečku). Možná je něco i blíž, ale o ničem jiném bohužel (zatím) nevím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mozkomor
HASPO Prostějov - Než jsem zaplatil 275kč za naplnění 6kg bomby, byla bomba naplněná ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Burak125 – Rostliny
Kde se nechá naplnit CO2 v Hořicích nebo Jičíně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Marcel GRe: davidek75 + ludvik
Plnírny v Kladně a v Kolíně už jsem doplnil do mapy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - syndromp
Jak tohle čtu, tak zjišťuju, že LINDE je další povedená firma, která našla legální způsob jak okrást našince.
PYROS Třebíč-Kožichovice. Hasičák mi vykuchali a nasadili repasovaný ventil během 20ti minut.
Vykuchání zdarma + 100 kč za ten ventil.
Naplnění lahve 6kg 230kč. Celkový čas 30 minut. A to měl týpek asi 10 minut telefon.
Při druhém plnění jsem ani nestačil dokouřit :-D
www.firmy.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: ivo1339
toš to vydrží nějak dlouho, má to do 300l mám tak na 4-6 měsíců, ale to je tím že tím držím pH o 1 níž než by bylo standardní.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivo1339
Starý sněhový hasicí přístroj 6 kg "nekuchaný" se zachovanou středovou trubkou naplněný "technickým" (teda medicinálním CO2 bez vakuování před plněním) s platným osvědčením o tlakové zkoušce lahve je u nás za 300,-Kč; naplnění výměnou za 100,-Kč. V 1000 litrovém moři je to na rok, v synově nádržích s distribucí do nějakých uvažovaných 300 litrů vody tak na 5 let. To 100% prošvihne tlakovou zkoušku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PetrP2B
Na jednu stranu chápu připomínku s výrobní cenou, ale na druhou je nutné připočítat práci, dovoz, technologii, školení zaměstnanců atd. A ppak také hodně s cenou hýbe, zda je v okolí další "plnírna" nebo nikoliv. Na vesnici také většinou nestojí rohlík 1,5 Kč jako v hypermarketu ve velkém městě :-)
 Reagovat na tento příspěvek 5  - Dejmon Re: Marcel G
Tak na tohle musím reagovat, jakožto cena jedné vyrobené tuny CO2 je cca 2100 Kč, tak mě ty ceny docela štvou a štípou, a to jsem zaměstnanec LINDE.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludvik – Kolín
Kolín a okolí (v Kutné Hoře není asi nic, v Čáslavi pokud vím jen Linde):

Cena do 100/kg, na počkání, ale nutno zavolat.

PRAŽSKÁ 350, 280 02 KOLÍN II
PROVOZNÍ DOBA: PO - PÁ OD 6:30 DO 15:30 HOD.
RADEK MŰHL +420 777 880 979

www.xn--hasi-servis-qnb.eu

Na adrese Havlíčkova 260 to možná funguje také, nevím. Je to syn a otec :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidek75 – CO2 v Kladně
Tak jsem si byl v Kladně v KL servisu naplnit bomby a 6kg + 2kg mě vyšlo na 270kč na počkání .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - olivis Re: olivis
olivis napsal: Uf, to jsou pěkné palby.

V pátek jedu do Liberce, kde bubu plnit 2 Kg láhev - fi. Albeco, co jsem se dotazoval, tak plní na počkání, cena 25 Kč/kg. Pak dám vědět, jak jsem dopadl ahoj

Tak naplněno, do 5 minut, zdarma přidáno těsnění, cena za 2 kg - 80 Kč. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - acik Re: MichoCZ
no v poho,já se jen ptal :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] 6

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 10139x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/18789?od=151