Živé krmení Olomouc
Věnuji 15-20 litrů různého mraženého krmiva (larvy komárů, koretry, buchanky, perloočky, viřníky). Po havárii a vymření skoro všech rybek jsem už rybičky neobnovil, krmivo zůstalo a mně je líto ho vyhodit, protože je kvalitní a dobře skladované. Daruji za odvoz, případně za sklenici medu, rumu nebo vínka
Starší reakce
www.habeo.cz/… Peršín jezdí na olomouckou burzu a má grindál, ale musíš si to objednat do uterka a on ti to doveze na burzu ;)
Na burze měli živou koretru, patentku a nitěnky. Mraženého byl taky výběr. Takže nějaké krmivo nakoupit šlo.
Dneska na burze bylo mnohem více místa než si kdy pamatuju. I lidí nebylo tolik (nebo to byl větší sál). Co se týče prodejců, tak ryby, rostliny, techniku i sušené krmiva nakupuju na internetu, protože je tam větší výběr a klid při nákupu.
Presentaci založ, není jenom k tomu, aby jsi se chlubil, ale třeba ti na jejím základě někdo dobře poradí.
Rataj myslím nemá živý, nebo sem si nikdy nevšiml
Hej já brával u ní nitenky a bylo to levnější než u ušáku myslím že 15kč, ale i ostatní tam měla levný šak uvidíš, taky u ní vezmu něco živýho, už tam mám objednaný 2kg mraženýho
Hodně rychlá odpověď
a za kolik to tam má asi +- . Zítra jedu do Rataje tak se zkusím mrknout i tam.
Počkej do soboty na burzu, vím že tam jedna paní vždycky uplně v zadu má víc druhů živýho krmění a zdá se mi že i grindál tak uvidíš no
0 15.11.2015 21:32 Divočák – krmení
Tak na burze v Ostravě jsem nepochodil lidí jako sr****
. Našel by se někdo v Olomouci kdo by mi "nainjektoval" chov grindal ? nebo Háďátko ? Díky
Starší reakce
Na burzy chodím pravidelně
. A zverák u "ušáku" (AkvaTeraExo) je asi jediný kvalitní zverák v OL .
a kdysi v ulici Slovenská
Kdysi jsem se ptal ?březen? na jiným fóru ,ale tam to bylo bez odpovědi tak jsem na to jaksi zapoměl . Jinak Dík za odezvu.
To skoro vyznívá, že v tomhle počasí není možné nalovit živé krmivo. Ale v počasí není žádný problém. Alespoň dokud ta lokalita nevyschne nebo nezamrzne. Obecně pokud nepotřebujete nalovit pro odchovnu, ale pro jedno až pár akvárií, tak se málokdy stane, že by člověk s trochou snahy něco nenachytal. Samozřejmě je potřeba buď vědět a mít nějaké zkušenosti, kdy, kde, a co bývá, nebo vzít síť, dopravní prostředek a prostě najít nějakou lokalitu.
V tomhle počasí asi už nikde nic. Já chodím pro nitenky živý do zverimexu u ušáku v olomouci a teď se chystám na burzu pro něco vím že tam mívají vždycky několik druhů živýho tak vyraž tam ;)
0 01.11.2015 16:41 Divočák Trochu to oživím
. Neznáte někdo dobrou lokalitu v okolí sv. Kopečku,Droždín,V.Bystřice,Bystrovany .
Nebo popř. jestli máte někdo něco na prodej. Díky
Starší reakce
jo to mne nenapadlo
Zajimava lokalita
Jak budu mit volnejsi vikend, tak si ty "nadrze" omrknu.
Jeste se musim znameho z Prerova poradne informovat.
Rikal, ze jezdi na zive k cukrovaru do Prosenic, ze se tot am breberkama jenom hemzi
mapy.cz/…
Ale nikdy jsi odtud nedotáhnul nějaký "binec".
Tak, tak - nádrž ve Smetanových sadech.
Ale je to sezónní záležitost.
JJ,seděl.Já kdysi chodil do parku,ale teď jsem líný.Vím,že by to terčovci uvítali,vynahrazuji jim to doma dělanou směsí.
jj v pohode.
Ja se ptal zrovna v praci kolegy co pamatuje.
Ukazal jsem mu to na mape. A on hned. JJ stara hasicska nadr. Ze jako dite bydlel s rodici na Teichmannove ulici.
No ale ukoncime debatu o tom jak se vodni plocha jmenuje.
Mas nejake zkusenosti s lovem ziveho na techto lokalitach ?
Nevim jak je to s hloubkou Moravy v Olomouci.
Ale muj pes mel strasne rad plavani v Morave na Tovacovsku.
Jak jsme prichazeli k Morave, tak byl k nezastaveni.
Hned vletel do Moravy a vydrzel mi tam plavat vetsinou tak 15-20minut.
Rekord mel 30minut. Vzdy jsem si tam sedl na breh a cekal, az si "pan" rekne, uz mam dost. Pak dalsich cca 15-20min tam vydrzel stat/sedet na brehu ve vode a chladit si tlamu
Nesedeli jsme nahodou vedle sebe na OL srazu ? Vedle tebe napravo byl tusim SID ?
Když se kohokoliv zeptáš na HAMRYS tak Tě pošle tam.Když se zeptáš na požární nádrž,nebudou vědět kam Tě poslat,tak jak já.Už nějaký "pátek" bydlím kousek od něj.Je možné,že v 45. tam byli požárníci,možná tam bydlel jejich šéf a pojmenovali ulici takhle,ale od roku 61 ani náhodou.Stojí tam domky se zahradami,nic víc.Jinak tam v létě chodím koupat "posilovat" plaváním psy a tu starou cestu znám.Jak ses i dočet,tak tam hasiči jen pomáhali,ale to dělají všude,kde je potřeba. Petr Loyka je "chytrý pán",určitě tam byl poprvé.Jak ses dočetl,těžil se tam písek a jeho hladina je závislá na výšce hladiny řeky Moravy.
Informaci jsem vyslechl od starousedliku, kteri pamatuji "hlavni" tah na Nemilany kolem tohoto "rybniku".
Podle nich to je, teda asi uz byvala, hasicska nadrz.
Mozna i proto se ulice kolem teto "vodni plochy" jmenuje Požárníků.
Podle aktualne dostupnych informaci je to uz teda rybnik Hamrys.
www.hzscr.cz/…
EDIT: ten uhyn pry zpusobilo vedro
olomouc.idnes.cz/… mapy.cz/…
Tohle není požární nádrž,je to rybník.Možná v době nouze při požáru tam hasiči mohou brát vodu,ale moc bych se tomu divil.I tady sedávají rybáři jak na všech ostatních rybnících.
0 10.04.2013 06:50 Beda81 –
Re: Tak jsem trochu sondoval
toto by snad mela byt udajne hasicska nadrz
mapy.cz/…
Nebo mate nejakou zkusenost s timto
mapy.cz/…
Tady docela casto posedavaji rybari.
Nerad bych resil nejaky konflikt, ze nemam ryb. listek apd
Ted na rychlo jsem jeste objevil tohle
mapy.cz/…
kolem OL je takovych "nadrzi" vice.
Vyse uvedene jsou v mem "blizkem" okoli.
Diky
Taky marně sháním, mají pouze nitěnky.. Řeším to burzou a ledničkou.. měsíc a půl vydržím.. hlavně koretry jsou OK. Záleží ale kolik má člověk ryb.
Nevím přesně, kde kolem olomouce, podle mě ti ale stačí nějaký rybníček nebo slepé rameno nějakého potoka. v Litovli nemám problém si nalovit živý krmení (buchanky, dafnie), jsou tu dva rybníky a taky slepé rameno. Na nitěnky jsem kolem Litovle narazila naposledy tak před čtyřmi nebo pěti lety.
Komáří larvy (koretry, patentky) lovím v sudu s vodou na dvoře...
Také vím jen o nítěnkách v Exo Terra..
0 09.04.2013 22:25 Beda81 – Živé krmení Olomouc
"Tož se tážu na olomóčáky a synky kolem Olomóca."
Kam chodíte na živé krmení.
Ať už koupě, nebo lov živého.
U ušáku vim, že prodávaji tusim nitenky.
Ve zverimexech jsem pak nasel uz jen mrazene.
Diky
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 519x