Zdravím.
Všechny, kteří mají doma akvaristické sety Atman AR 126, AR 620, AR 980 bych chtěl moc poprosit o sdělení vašich zkušeností, výtek, ale i fotografií Vašich zařízených akvárií.
Osobně jsem si pro oživení na kolej pořídíl set Atman AR 126, kdy mě osobně přijde nejen osvětlení, ale také filtrace ne zrovna nejlepší - osvětlení tohoto malého setu klasická 11 W zářivka, a filtr bez možné regulace průtoku a s tím spojený takřka přívalový liják přes dešťovnici. Zato vnějším vzhledem, barvou dubu (tedy přírodní) a i tvarem mi přijde akvárium velice sympatické.
V poslední době se snažím vymyslet, co s akváriem, jelikož se mi v něm rozmnožily veškeré myslitelné řasy, a to 1-2x týdně měním polovinu vody a krmím střídmě - řasy hnědé, zelené i černé, vláknité, štětičkovité, vousaté a spousta dalších možných akvarijních řas.
Můj kolejní pokoj se nachází směrem na východ až severovýchod, před oknem stojí mohutný strom a i v zimě je tu nedostatek světla, v létě takřka tma. Přemýšlím, zda-li jsem si řasy (první byla černá řasa s dlouhými šlahouny) dopravil z nějaké akvaristiky s rostlinkami nebo to bylo způsobeno dosti velkým proudem vody a osvětlením akvária.
Díky za Vaše příspěvky k výše zmíněným akvaristickým setům od Atmana a také za možné rady k řasám.
(Na fotografii již neočištěné ořasené sklo a červená barva řas na listech je způsobena již neodstátou chlorovanou vodou - pomalu začínám na jakékoliv snažení rezignovat a poohlížet se po savu na vymytí a znovuzaložení - řasy jsou již úspěšně nejen na všech rostlinách, ale také na kořenech, kamenech a kromě rybiček prakticky všude)