Odkalování krevetkária
Když ti odkalovač začne nasávat písek tak prstama zmáčkneš hadici a tím, že se sníží průtok, přestane se písek nasávat. Žádná velká věda
Chce to cvik, ale dá se naučit
jak je to s odkalováním jemnějšího písku který se většinou dává do krevetárek? nevysaju si ho?
Starší reakce
Ono, každý máme trošku jiný měřítka na množství detritu ve dně(na dně), takže bych v rámci dobře fungující nitrifikce doporučil udržet nervy na uzdě a ten proces odkalování povést třeba po měsíci a uvidíš, jaký množství toho detritu bude. Dal bych bakteriím větší šanci na to, aby si smlsly.
Krmení mizí během chvilky. Fakt mi krevetky vyprodukují hodně, myslela jsem, že to dělaj všechny stejně
Nebude to třeba nadměrným krmením?
Opravdu? Já za celý rok fakt nic. Ani v jednom krevetárku, a to v jednom mám i rybky - ale to je 11 ks Boraras maculatus, to jsou rybky, co fakticky nenadělají nic.
Mám krevetky, rostliny a okružáky, a detritu je teda každý týden hodně.
Jakmile máš dno, jsou pyskořky zcela úžasní pomocníci.
Více méně máš pravdu, já to nedávno odkaloval asi po dvou měsících a vysál jsem fakt minimum detritu. Pokud jsou v akva jen krevetky a třeba pár šneků tak to asi fakt není potřeba. Já to jednou za čas spíš dělám kvůli sléhání dna... Ale to mám v plánu vyřešit piskořkama pak už asi odkalovat nebudu.
Já zas nějak nerozumím. Proč odkalovat? Krevetky mám v různých akva. Ve dvou miníčkách mám jen krevetky. Ani v jednom neni třeba odkalovat. Detrit zlikvidují rostlinky. Odsávám pouze vodu z prostoru nádrže, 1x týdně, a to tak, že na hadičce mám nasazený molitan a odsávám do průhledné 2l petlahve. Vodu v ní si preventivně ještě prohlédnu, než ji vyleju. Toť vše.
To co vyprodukují krevetky a šneci projde úplně v klidu...
V mojem případě bych asi třeba jednu dvě mini cherryny moc neřešil mám jich opravdu spoustu,ale i tak kontroluju. Sítko mám spíš kvůli ucpávání a větším krevetkám...
Sítko nepoužívám, když by tím neprošla malá krevetka, tak neprojdou ani nečistoty. Když nějakou vysaju, fajfkou vracím zpět. Pomáhá světlý kýbl a baterka
Já používám malý odkalovač a neodkaluju ani tak na povrchu ale spíš ho zabořím do substrátu a nechám to v odkalovači protočit.Mám v něm sítko ze síťky na chytání rybek. Zatim sem krevetky nevysál.
Chci se zeptat, jakým způsobem odkalujete krevetkárium, když se vám nahromadí na dně detrit, a to tak, abyste neublížili krevetkám, nebo je nenasáli, zejména mladé.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 768x