Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Adopce zvířete v ZOO Praha

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Adopce zvířete v ZOO Praha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2014 15:40 Muž 93petr19 [5] - Rostliny
Zdravím, osobně by mi přišlo lepší podpořit projekt jako je tento pralesdetem.cz/…
například přispět na vykoupení zvířat z černých trhů, které budou poté vráceny zpět do volné přírody... Sice zde k "adopci" nejsou žádné rybky, ale podpora tohoto projektu mě osobně přijde smysluplnější a více užitečná, nežli podpora zoologické zahrady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2014 14:43 Elko – sponzoring ZOO
Třeba nemusíte ani dávat vlastní peníze, stačí přemluvit nějakou firmu, aby podpořila zrovna vaši ZOO.
Tady je aktuálně jedno hlasování o sponzoring ZOO: www.mt-nabytek.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   03.04.2012 20:01 Muž Yirka [9126] Re: LiborSprysl
Vzhledem k tomu, že spousta tímto způsobem věnovaných solidárních peněz končí v režiích konečných či zprostředkujících firem, myslím, že to nejlépe vystihl Libor. Kdo má rád zvířata, navštěvujme ZOO a pod. a podpořme je vstupným. Myslím že přes vstupné se k nim dostane asi tak stejná podpora jako přes zprostředkovatele.
Když chce někdo pomoci, ať už lidem či zvířátkům, je nejlepší pomoc přímá nezprostředkovaná. Zvířátkům pytlík granulí či kaštanům, lidem peníze přímo na účet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.04.2012 19:53 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: Romy
To co pokládáš za "krajový nacionalismus" je jen starost o díry ve vlastní střeše. Pokud budu spravovat cizí střechu a na vlastní se nedostanu, komu pak za deště poteče na hlavu? Co se týká oněch priorit, k těm po přečtení předešlích příspěvků snad netřeba nic dodávat.
Raději bych další diskuzi na tohle téma ukončil, nebo skončíme někde jinde než bylo původně záměrem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 19:23 Muž Jiri_99 [425] Re: filipkriz
Já jsem pro. Spíš chudej než bohatej, ale klidně nějakou tu kačku na zvířectvo přispěju. A nemusí to být nutně na ryby.. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 15:52 Muž filipkriz [53] Re: scorpion075
urcite to nemusim ani nechci mit na starosti ja osobne ( protoze jsem tady 2 mesice jak nekdo spravne nasel ), to za prve.

za druhe - nejsem prazak, nikdy jsem nebyl a do prahy to mam asi 200 km, takze pokud si nekdo mysli, ze si chci sponzorovat "to svoje", tak v tom to rozhodne neni. pokud by sme se tu shodli na necem jinem, klidne, prazska zoo byl jen prvni konkretni napad, neco, jak to treba nazvat

chapu ze vsechny zoo potrebujou penize, ale maloktera z nich zase treba prisla o tolik majetku a zvere pred 10 rokama pri povodnich ( deset let je deset let ale i tak ..)

pokud nekdo rekne - nechci- nemam prachy / nemam zajem - urcite to tady nikdo nemuze nikomu mit za zly. sam sem na tom s penezma tak jak sem ( proc mam asi jenom 70l akva :-) )a docela zive si pamatuju jak sem na tom byl kdyz jsem treba studoval .. atd. atd. atd. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 12:24 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: RAP
Ony se ty peníze promrhávají i u nás. Názorným příkladem v Ostravě je třeba Masarykovo náměstí, neboli tunel za sto mega. Před třemi roky prošel rekonstrukcí. Tři roky po rekonstrukci je toto náměstí v horším stavu než před ní, protože místo kvalitního kamene byla použita levná náhražka z Číny, no a představitelé města se k tomu staví hodně vlažně. Třeba i díky tomu si jeden z nich staví v Jeseníkách druhý Southwork zhruba za 40 miliónů a není politická vůle to nějak vyšetřit. Takže na úplatky prachy jsou, na osvětu ne. Je mi z toho na ......... (takový smajlík jsem nenašel)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.04.2012 11:20 RAP Re: Pepan
Pepan napsal:......... Kupříkladu botanická zahrada v Tróji potřebovala nový skleník a tak si postavila Fata Morgánu, která stála kolem 160 miliónů korun. Najít peníze nebyl problém. U nás za Opavou ve Stěbořicích máme krásné arboretum, které je od roku bez výstavních skleníků. Tehdy se staré skleníky zavřely s tím, že nové budou stát do roku 2005. Do dneška nejsou ani základy..........
To plně chápu, taky mám ten pocit nejdřív Praha, pak dlouho nic a pak teprve ostatní. Přitom peníze promrhané v Praze, by našly lepší uplatnění v jiných regionech.
Ale abych nekritizoval jen Prahu, oni "blbnou" i jinde. www.botaniliberec.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 11:04 Muž Martex42 [20] - TetryRe: Romy
Nápad se mi také líbí. Jak říkáte ta stokoruna mě nevytrhne. Jsem z Olomouckého kraje a vůbec by mi nevadilo přispět na Pražskou zoo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 11:03 Muž NASREDDIN [1383] Re: Romy
Romy napsal:
Moc nerozumím termínu,,jiné priority",ale třeba se to dozvím od Nasredina
...

A třeba se to nedozvíte, nebo to pro vás nebude vysvětlení dostačující.
Celé dětství mi hrozil invalidní vozík, který mne nakonec minul, ale je mnoho lidí, kteří takové štěstí neměli a mají nějaký handicup.
Zvířata mám rád, ale pokud občas mohu pomoci, dávám přednost lidem, někdy materiálně, někdy finančně.
Až někdy pojedu do ZOO (jedno do které) samozřejmě přispěji formou vstupného. Klidně bych vzal i něco pro zvířátka na zub.
Jinak ta varianta s kasičkou v obchodě se mi také zamlouvá. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 10:47 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Romy
Já si nemyslím, že to nutně musí být o krajovém nacionalismu. Vezměte to z praktického hlediska. Kterákoliv pražská instituce má k dispozici více peněz než stejná instituce v krajském městě. Kupříkladu botanická zahrada v Tróji potřebovala nový skleník a tak si postavila Fata Morgánu, která stála kolem 160 miliónů korun. Najít peníze nebyl problém. U nás za Opavou ve Stěbořicích máme krásné arboretum, které je od roku bez výstavních skleníků. Tehdy se staré skleníky zavřely s tím, že nové budou stát do roku 2005. Do dneška nejsou ani základy, přitom arboretum mělo krásnou kolekci tropických kytek. Ty jsou umístěny v depozitních sklenících, ale ty pro návštěvy nejsou uzpůsobeny. Takže smůla. Proto nevidím důvod, abych přispíval na pražskou zoo, raději si zajdu do té naší v Ostravě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 10:11 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: Romy
Romy napsal:..taková kacířská myšlenka,co oslovit ZOO Braník,vím,že toho mají hodně,ale.. No, možno by stačilo keby bola na pulte kasička určená na tieto účely hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   03.04.2012 06:40 Muž LiborSprysl [9015] Re: Romy
Já tedy Mirkovi Bobkovi fakt fandím, stejně jako předchozím ředitelům, i když s Prahou mám již 14 let společného velmi málo. Předem říkám, že narozdíl třeba od dvorské zoo nemá Praha akvaristickou expozici zrovna z nejsilnějších přiorit...Adopce zvířete má tři podoby - "daňově odpočitatelná položka", reklamní investice a přebytek pěněz. Samostatná položka je "dobrý skutek", který někdo chce udělat. (A bude doufat, že nebude po zásluze potrestán. smich ) Romane v Hradci ZOO není, takže Hradec nehrozí. Avšak s nedostatkem peněz se potýká každá ZOO a to, že ta konkrétní stovka na staré pečivo pro potemníka padne zrovna na to staré pečivo se opravdu předpokládat nedá. Takže si myslím, že větším přínosem je co nejčastější "placená" (jsou i ti, kteří chodí zdarma :-)) návštěva v zoologických zahradách a tím vlastně přispíváte na všechna zvířata. Já to tedy dělám rovnoměrně celorepulikově, když už nejsem ten Pražák ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.04.2012 01:15 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: scorpion075
Něco Vám povím,trochu tady cítím krajový nacionalismus...
Mě osobně se tento nápad líbí,je jedno,kam investuješ.Jednou je to Praha,podruhé Hradec,pak třeba Liberec,nebo i v Lešné,Olomouci,Brně...
Myslím,že pro nikoho není problém poslat blbou stovku měsíčně,a to je hodnota nějakých čtyřech piv.Co si budem povídat,my chlapi jich dokážem udělat mnohem víc...
Jde jen o to,aby se dané peníze dostaly tam,kam mají přijít,ne na odměny managerů....To je bohužel problém.Položme si základní otázku,kdo se o to bude starat?Určitě svoje peníze nesvěřím někomu,kdo je zde přihlášen dva měsíce.Posílat na konto jakékoliv ZOO se mi také nechce,nemám kontrolu nad hospodařením.Nejschůdnější je pro mne obstarat to,co zvířata potřebují.Senem,ovocem,nebo masem si manager odměny neudělá.... ;-) I tak to stojí čas.Takže kdo to bude dělat?To je ten jediný problém.

Nicméně pro scorpion075: Na rozdíl od tebe já mám zájem investovat do vaší ZOO,příště by to mohla být jiná.Moc nerozumím termínu,,jiné priority",ale třeba se to dozvím od Nasredina...
Možná jsem trochu naivní,ale pokud by se našla osoba,která by se postarala,je celá věc reálná.Já na to bohužel,asi jako většina čas nemám,ale napadla mne taková kacířská myšlenka,co oslovit ZOO Braník,vím,že toho mají hodně,ale........
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2012 00:23 Muž JUCHA [82]
Dobrej nápad ale co to tak investovat třeba v Lešné nebo Olomouci či Brně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 22:30 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: scorpion075
Kdyby dal každý 20tý ze zdejších "pražáků" padesátku, tak má právě tu tíženou tisícovku na adopci. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 22:25 Muž scorpion075 [254] - AfrikaRe: filipkriz
Já jsem z Chomutova a nemám zájem investovat do pražské zoo. Máme tady vlastní zoo, takže pokud budu někam investovat tak to bude doma. Věřim, že tzv. adopce funguje i v dalších zoo ve všech městech ČR. Nechci ti brát iluze, ale podobně smýšlejících lidí bude víc. Když to vezmu čistě statisticky, tak odhaduju, že pražáků zde bude cca 1/10.
Píšu to proto, abys nezavrhl lidi jen proto, že tvůj jinak sympatický nápad, pravděpodobně nevyjde. Nemusí to být jejich neaktivitou či neochotou, ale jen jinými prioritami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 21:27 Muž filipkriz [53] Re: matlala
ja nemam predstavu kolik je tu aktivnich a ochotnych lidi ale jelikoz je to nejvetsi web v CR snad, tak i kdyby dal kazdej x tej clovek par korun, uz to nejakou castku da, i kdyby ne, i par korun je lepsi nez nic prece
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 21:09 Muž matlala [798] - RostlinyRe: filipkriz
já pro..ryby samozřejmě. Když dá pár lidí po menší částce, osobně jsem třeba tak pro 100 jako student, tak je toho dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 20:36 Muž filipkriz [53] – Adopce zvirete v ZOO PRAHA
Zcela jiste tu nejsme vsichni z Prahy ( i ja to mam celkem z ruky ) ale po navsteve prazske zoo ( a nejen diky fotkam a textu tykajicim se povodni ) jsem se rozhodl, ze bych rad prispel na chod zoo, idealne asi adopci nejakeho zvirete, a proc ne treba rybky ( www.zoopraha.cz/… ). Kdyz nas bude vic, nebudeme se vlka bat nic. Co se domluvit, dat par korun na jednu hromadku, udelat reklamu webu, ktery nas vsechny spojuje a podporit dobrou vec ? To jest poslat penize jednim jmenem ( rybicky.net ) .. nikoho nenutim ani nechci premlouvat, treba to ani neni dobry napad.. je to jen napad.. co vy na to ?
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 712x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17799-adopce-zvirete-v-zoo-praha