Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn plůdku

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Úhyn plůdku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2016 21:26 Urtman Re: niky
Jestli už je rozmnožený tak se obávám, že je pozdě... Napříště vydesinfikovat vytíračku a pozor na to, čím krmíš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2016 18:43 Žena niky [13] – Peroxid vodíku
Zdravím, dravý nálevník mi likviduje potěr, četla jsem o použití peroxidu vodíku. Nemám s tím zkušenost, proto se ráda zeptám zkušenějších. Jaké dávkování zvolit, pokud ještě nějaký potěr zůstal? Našla jsem 1) 4ml 30% na 100l vody a 2) 1ml 3% na 2l vody. Má se pak voda nějak obměnit, znovu nastartovat filtr? mám vytíračku zatemnit? díky za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   09.03.2015 22:16 ondrejD Re: timi
a ještě jedna pozn: teplota - čím teplejší voda, všechny (hnilobné) procesy probíhají rychleji - a i živá potrava dříve hyne .. - u neonek obecných netřeba přetápět, teplota ca 21- 23 st. stačí jak pro tření, tak pro plůdek - roste sice pomaleji, ale to není velký problém - zhoršení kvality vody je problém mnohem větší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.03.2015 22:12 ondrejD Re: timi
- jen dokončím ty "závoje": šlo by o rozmnožení nálevníků (tzv. "bílý zákal"), ukazující na znečištění vody - z trusu plžů, zbytků artemií,... - tedy potvrzení řady předešlých příspěvků.

Odkrmovat lze i 200 potěrů ve 4 litrech (týden, dva..), ale je to extrémně náročné na udržení kvality vody - chce to už rutinu, tímto způsobem zkušenosti teprv získávat opravdu nelze nedoporučit.

Doplním ke šnekům: pokud pocházejí z vody tvrdší, někdy ne úplně dobře snášejí přesun do vody extrémně měkké a hynou .. - ve 4 litrech je úyn i jediného šnečka poznat.. - proto je nutno denně kontrolovat, zda šneci žijí. Důležitější než šneky je mít tam rostliny - ideálně mech.

Krmení: taky doporučuju do začátku nálevníky nebo vířníky, a krmit opravdu jenom trošku. Před každým dalším krmením akva prosvítit - a pokud tam nějaký "prach" je vidět, nekrmit dřív, než ho rybky vychytají.


Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2015 16:13 timi Re: ondrejD
bělavé "závoje" tvořené malinkými "tečkami... - až tak mikroskopicky nevidim, ale ako citam vsetky vase prispevky,usudzujem,ze robim viac chyb..mozno aj tie slimaky robia viac zla ako dobra...skusim vacsiu nadrz a denne odkalovat.Dakujem vsetkym za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2015 13:05 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: timi
Pokud můžu poradit, tak plůdek po rozplavání bych opatrně přelil do větší nádržky a každý den bych tam doplňoval objem vody tou vodovodní. Sám jsme to tak dříve praktikoval a nikdy jsem neměl problémy s úhynem. Neonky mají třeba i dvě stovky mladých a ty 4 litry jsou na to množství rybek strašně málo. Jo a šneky bych do té nádržky vůbec nedával. Zvyšují množství dusičnanů ve vodě. Je lepší častější odkalování a doplňování objemu čistou vodou. Navíc, šneci dokáží pomalejší plůdek v noci, kdy lehne na dno, sežrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2015 12:52 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: timi
Ja si myslím že problém bude v těch 4 litrech , tam se voda hodně rychle bude kazit ,po každém krmení je potřeba stáhnout dno - nesežrané krmivo a doplnit novou čistou vodou netuším čím krmíš ale artemka bude na ně moc velká aspon zpočátku , krmí se laboratorní trepkou, protogenem, prostě živým prachem , i to může bejt problém pokud krmíš hned žábrou že ji prostě neudolaj a pochcípou hlady .
deštovku - nevím z jaké jsi lokality ale pro sichr bych ji překapal přez aktivní uhlí , na střechách a v okapech se usazuje sajrajt ze vzduchu a může v té vodě být cokoli nežádoucího , u té vody bych začal - udělat základní testy a i v průběhu v akvárku změřil dusíky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.03.2015 09:52 jamajcan Re: RBeil
Richarde, pleteš hrušky a jabka.Dešťovka je v podstatě destilka,proto se odjakživa využívala při rozmnožování Neonky, které závisí na velmi měkké vodě, v podstatě bez uhličitanové tvrdosti.Proto se pro přípravu třecí vody pro Neonky, používá ionexová kolona.Paleatus se vytře a rozmnoží v podstatě v každé běžné vodovodní vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2015 08:11 Žena Turbínka [2558] Re: RBeil
On je trochu (trochu dost) rozdíl mezi vodou pro odchov neonek a pancéřníčků ;-) Pancéřníček jde v klidu odchovat i v naší plzeňské betonárce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2015 07:53 Muž RBeil [174] Re: timi
Ja choval panciky v 8L akva a daval jsem normalní vodu z vodovodu, tu jsem měnil co dva dny cca 3-4L jenom jsem ji nechával odstat v barelu pod stolem. Ono v dešťové vodě je dneska hromada svinctva z fabrik, komínu kdo co spaluje atd. takže te bych se dle meho nazoru vyhnul a zkusil tu pitnou jenom odstátou a na 10L vody jsem dával maličkou lžičku soli když nastal nějaký úhyn.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2015 23:02 ondrejD Re: timi
Jde o přídavek stejné dešťovky, ve které je vytíráš? Stejné, ve které se nalíhnou a těch ca 10 dní žerou? Ta artemka je předpokládám dobře propláchnutá, nehrozí zasolení ... (?)

Jako možností může být více, ale napadá mě jako první tato: zkus za tmy prosvítit nějakým tenkým paprskem světla (např. prstama stíněnou baterkou) to akvárko skrz, a hledej bělavé "závoje" tvořené malinkými "tečkami", volně plovoucími ... - jsou opravdu mikroskopické, menší jak běžně chovaní vířníci, i menší jak trepka ... - jsou tam?

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2015 22:01 timi Re: RBeil
Akvarko mam male, do 4 L,citala som,ze po tyzdni im treba zacat davat vodovodnu prevarenu,ale v ten den mi vsetky pokapali, tak preto ta dazdova.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2015 17:31 Muž RBeil [174] Re: timi
Skuz měnit vodu každý den třeba jen 1/3. Proč liješ dešťovou ? jak velké to akva máš ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2015 00:23 timi Re: ondrejD
Ani mne sa s neonkami obycajnymi nedari viac ako 10 dni.vodu v ktorej sa rozplavali prevzdusnujem, spodok cistia slimaky, krmene su virnikom a potom artemiou. Odkalujem tak kazdy 3 den,prilievam dazdovu.neviem kde robim chybu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2015 21:43 ondrejD Re: jirka
Ad: "Vylíhlí plůdci přežijou zhruba 10 dní a pak postupně odumírají. Kyslík mají, vodu čistou, krmení taky a i tak se jim nedaří. Nemáte někdo nějakou radu?"

Mám: pokud by plůdky měly čistou vodu, dost kyslíku a krmení (a optimální teplotu.. - tam problém nepředpokládám..), tak potom by opravdu nezdechaly.

Někde bude problém - zamysli se, jak jsi třeba přišel na to, že je voda dost čistá? A že e tam dost kyslíku? A hlavně víc napiš jak to akva a péče o ty plůdky vypadá - třeba čím krmíš, jaké je dno, jak dlouho je to akva s plůdkama založené, co děláš s bílýma jikrama... - čím víc informací, tím lépe.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2015 16:40 jirka – Úhyn plůdků
Ahoj, chovám závojnatky. Často se třou a nakladou jikry do kytek, které oddělím do jiného akvária, jinak by je požraly. Vylíhlí plůdci přežijou zhruba 10 dní a pak postupně odumírají. Kyslík mají, vodu čistou, krmení taky a i tak se jim nedaří. Nemáte někdo nějakou radu?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 17:53 R Muž romant [27987] Re: ell
Nebude z nich nic, tedy si myslím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2014 17:47 ell
Fotka k příspěvku Ahoj myslite si ze jsou tyto jikry oplodnene?nebo z nich nic nebude?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2012 21:44 Žena Vini [1] - CichlidyRe: jajaapaja
Plůdek jsem odsála, voda má stejnou teplotu jako velké akvárium kde se množí bez problémů, ale voda tam byla tuším jiná, nalila jsem tam trochu z akvária ale to bylo asi málo, alespoň velkým se ale daří dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2012 21:34 Muž jajaapaja [174] Re: Vini
Odsála jsi plúdek nebo jikry.Do jaké vody jsi je pak dala,jaká teplota vody tam byla.Tím že jsi jeodsála jsi je mohla poškodit.Ale záleží také na předchozích otázkách.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.03.2012 21:20 Žena Vini [1] - Cichlidy – Úhyn plůdku
Ahoj, chci se zeptat - odsála jsem pár plůdků akar před vykulením...vše probíhalo ok a v den rozplavání jsem našla 2 živé a 4 mrtvé, čím myslíte že tomohlo být způsobeno? Jinak tam s nimi byly i 2 starší rybičky, už rozplavané asi 12-ti denní..a ta jedna mladší mi připadá taková retardovaná, má pokřivený ocásek a vypadá že má problémy s vyvážením, myslíte že jsem jí odsáváním nějak poškodila? Chci se poučit až budeme odsávat další, abych zamezila zbytečnému úhynu..a jinak jsem jim tam dala i trochu prachového krmiva aby ty starší měly co jíst, myslíte že umřely kvůli tomu??

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 616x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17786-uhyn-pludku