Rostliny v zimě
Taky mám hottonii v jezírku. V akváriu růst nechtěla, tak jsem skomírající zbytky hodila do jezírka a jsou tam doteď.
Tak nevím jestli přežijí úplné zamrznutí ale studenou vodu dávají bez problémů. Na fotkách je Hottonia inflata, Juncus repens, egerie a pupečník. Měl jsem tam dlouho i Ludwigia sp. 'Mini Super Red' a přes léto i další.
Ponecháte tie rastlinky takto po celú zimu? Alebo pôjdu do "teplučka"... Čo sú to za druhy?
Je to zaujímavá problematika. Ja toho roku testujem aklimatizáciu Vallisnerií: 10 až 12 stupňov hneď po preložke z 21tky ustáli a zdajú sa byt, po 1 mesiaci stabililizované. Odnože síce nehádžu, na druhej strane, sú len v čistom kremitom piesku (bez substrátu) a neprisvecujem im (len bočné svetlo cez svetlíky do nádrže v garåži).
Starší reakce
Díky!!Asi si pro rostlinky skočím.Ach jo, další tisícovka..
Jestli je budete brát z akvaristiky,tak si je nechte dát do igelitového sáčku s vodou cca 25C a zabalte sáček do novin.Takto Vám vydrží několikrát 10 minut,jak píšete.Mám to osobně vyzkoušené.
10 minút pod bundou určite vydržia..
0 08.02.2012 14:43 Neonka –
Re: xx No, tak já uvidím..
Když si chci dělat Akvárko v sobotu ráno, kdy mám jet pro rostliny??
10 minut v igelitovém pytlíku se vzduchem, který je uložený v termotašce by ty rostliny měly vydržet.
A co kdybych je dala do krabičky s vodou, a zabalila do mikiny..
I na tu chvíli bych volil nějakou polystyrénovou ochranu.
asi ne
0 08.02.2012 12:45 Neonka – Rostliny v zimě
Ahoj,
Mám nové Aqa, a chci si jet pro rostlinky, myslíte, že když je dám do kabelky vydrží 10 min. cestu autobusem v max -10??
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 435x