Přidat reakci Zápis příspěvků povolen všem registrovaným uživatelům
Malachitová zeleň
Bez fotek už ze mě nic nevymámíš a dej svůj dotaz do patřičnýho vlákna. Jinak baba měla pravdu toxická je, ale když se dodržují návody, dá se to.
v akvaristice baba říkala mel. zeleň je těžce toxická opatrně tak já opatrně uhynulo to co uhynulo a další 2 čichavci líbajíci jsou vychrtlý nejí a straní se zbytku ryb ty do nich ďobou protože asi cítí že jsou slabý su špatněj jak sviňa:(
Osobně si myslím, že to co je příčinou úhynu, je právě ta krupička, ona dokáže vcelku spolehlivě a vcelku rychle ryby udolat.
tak mám tu eshu exit aj 2000 dal sem podle návodu a už 2 žraloci 3 ramirezky a 2 černý neonky odešli je možný že zůstala nějaká ta malachitová zeleň ve vodě s předchozí léčby a otrávila mi ryby ??????
já mám eště preventin tak sem dnes vyměnil část vody přidal trochu soli a preventinu počkám a když se nic nebude zkusím tu eshu dík za radu
Doporučím místo toho léčivo, jenž taky tu zeleň obsahuje, ale ve vyvážený kombinaci s ostatníma látkama a tím je eSHa exit v možné kombince s eSHou 2000.
krupicu zdá se mi že po přidání zeleně je to ještě horší jak na začátku zvýšil sem tepotu zhasl přidal trochu soli a nic se neděje ryby se osypali ještě víc
Co léčíš? Ptám se proto, zda-li nepoužít nějaké modernější léčivo.
0 03.02.2014 18:09 Bocián Zdravím chtěl bych se zeptat jak dlouho s malachitovou zelení lečit ?? dávkování znám ale nevím jak dlouho
Starší reakce
Použili jsme přesný přípravek, jako je na odkazu, který jsem vkládala před chvílí. To samé dávkování mají i na obalu, jen Maďarsky... Leda že by výrobce měl špatné údaje :(
0 28.11.2012 23:00 monishkah [0] - Živorodky – Úmrtí všech ryb po použití melachitové zeleně
Ahoj, poslední týden se potýkám s tím, že mi nejdříve umřel sameček živorodky - z ničeho nic, potom skalára, a předevčírem samička živorodky, té se úplně ohnula páteř a nejedla. Potom se začala ohýbat páteř ještě jedné živorodce a další je taková "pomatená" - při plavání má trhavé pohyby. Tak jsem zašla do zverimexu,kde mi dali melachitovou zeleň na nemocné rybičky, kde mi řekli, že mají bakterie. A abych je dva dny nekrmila.
Ještě dnes jsme zeleň z vesela použili, 30ml na 120l. Po cca 2 hodinách jsem si všimla, že mi 2 samičky mečovky najednou umřeli, jako by zkameněli, další rybky začali zrychleně dýchat až umřeli... Jediným, kterým se ZATÍM daří jsou 2 black molly. Během pár hodin jsem přišla o většinu svých rybiček.
Může být příčinou právě léčivo,které rybkám nesedlo? Nebo nemohlo být léčivo vadné? Jsem zcela bezradná.
Předem díky za všechny příspěvky.
Starší reakce
Urcite...
Hlavne ked spravne urcenie chorby nie je jednoduche.
A v podstate tieto 2 veci postacuju skoro na vsetko.
PS:eSHa EXIT -obsahuje oxalát malachitovej zelene
Osobně si myslím, že je lepší investovat a mít doma esha exit a esha 2000
Ked na slovensku? -tak jedine Aqua Exotic
www.direto.cz/…
25ml je cca na 250L vody a 1ml=25 až 27 kapek ja na 10L
tak ze ak je to potrebne? -tak aj 3kv. na 1 liter
tak už je po krupičce, odneslo to 7 razbor a všechny ostatní ryby se zatím zdají v pořádku ještě uvidím.. někde jsem četl 1 kapku na 1 litr a je to vyrobené ve slovensku
Starší reakce
to chce foto...a vyrobcu...
pretoze to je rvozne koncentrovane
ta lahvička je tuším na 500L vody,ale radši počkejte co písnou ostatní
0 10.01.2012 19:43 Tazin [0] - Miniakvária – Malachitová zeleň
ahojte můžete mi poradit kolik ml malachitové zeleně mám dát do 112l nádrže? na obalu ani lahvičce není dávkování
Starší reakce
Malachitka se chytá na veškerý biologický materiál v akvárku. Tedy nejen na rostliny, ale i na detrit. Jemnolisté rostliny to odnesou nejdříve a u ostatních se to může projevit za nějaký čas. Teoreticky nejlépe to snáší tuholisté např. Anubiasy. Stejně je to ale sajrajt. Jsou lepší alternativy.
Tak tak, já to zatím vždy přežil, ale je fakt, že se teď bavím o valisnerkách a kryptokorynách, jemnolisté toho času nebyly. A valisnerky se rozrůstaly vesele dál
záleží na tom, jaké. jemnolisté rostliny to většinou odnesou, ale třeba kryptokoryny či valisnerie nebo růžkatce to u mě vždycky ustáli v pohodě. zkusit to můžeš, já bych řekla, že to zas taková krize nebude
Je to pěknej humus. Já už bych to nikdy do akva nepoužil. To je jak útok chemickej útok u Verdunu.
Je to dost velký jed a rostliny ti pořádně pocuchá
0 18.04.2008 14:12 beri – rostlinky X malachitová zeleň
Prosím, poradíte mi někdo z vlastní zkušenosti, jestli malachitová zeleň nezničí rostlinky? Díky.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 629x