Zdravím,
Zakladám si akvária (malawi), mám ich teraz tri - 175l, 112l, 75l delené na 3 časti (po 25l). Do 175l dám pseudotropheus demasoni a ešte nejaký druh z malawského jazera, do 75l dám poter, a do 112l dám na rozplávanie rybky, ktoré mi tam budú rásť a postupne ich predám. Viem, že do 75l akvária nemám dávať piesok, keďže tam pôjde iba poter (všetko, čo píšem je po konzultácii s bývalým chovateľom cichlíd z malawského a tanganického jazera) a do 112l a 175l akvária dám ten piesok (kremičitý neviem presne veľkosť no cca 4-6mm), otec mi hovoril, že niekde počul, že treba dať na dno akvária PVC/fóliu aby nedošlo k poškodeniu akvária. Je na tom niečo pravdy? Nikde som o tom nič nečítal, iba v jednom časopise. Čo vy mi na to poradíte ako začinajúcemu akvaristovi? Bude stačiť keď tam dám piesok a nebudem tam dávať fóliu? Nestane sa nič akváriu? Alebo tam mám dávať aj tú fóliu/pvc?
A ešte mám jeden dotaz, pod akvária som dal polystyrén avšak sú v ňom medzeri (je porezaný a nie na celej ploche je to pokryté) nebudú potom problémy keď tam dám piesok a vodu?
Ďakujem za odpovede.