Ahoj, po tom co jsem tady četl se nemůžu nevmísit. U nás sice Hornbach není, zato v Intersparu (a nejen tam) je přístup k prodávané zvěři "to a samý v bledě modrym"
. Společná filtrace vždy tak pěti nádrží, nulová karanténa, krupička anebo parazitní plíseň na denním pořádku. Nedávno jsem v jediné nádrži napočítal 7(!) uhynulých ryb a když jsem personál upozornil na nákazu rybí tuberkulozou v akváriu s pestřenci, brali to zjevně jako osobní urážku s tím, že vypoulené oči a deformované ploutve "maj z toho jak se mezi sebou perou"
. Vzhledem k tomu, že je tato choroba (údajně) za určitých okolností přenosná i na člověka, je to docela rachot... Ale co čekat ve "kšeftě", kde špuntovi prodají potkana s ušním svrabem a prý "to jsou takový tukový vřídky, ono se jim to očas dělá, ale to nic není, ono mu to časem zmizne..." To jsem si tam potom od plic zahulákal a už tam radši nechodím ani pro psí "bonbony". Vážně OTŘES
! A na téma bojovnice/prťavá koule, moje žena byla nedávno svědkem a pak i aktérem prakticky téhož co tu bylo zmiňováno. Samozřejmě jich bylo na to konto hned několik "zachráněno", každý má teď pěknou hustě zarostlou dvacetilitrovou nádrž... a bylo by to vážně fajn, kdyby z jednoho před pár dny nevypadly snad stovky krevniček...
. Zajímalo by mě, co na to ochránci zvířat... kdyby si tedy nehonili trička většinou jen tam, kde z toho může kápnout nějaká ta koruna
...