Datum spotřeby u hnojiv
Diky! Zkousel jsem odlit a videl jsem castecky poletovat ve sklenici..byl tam uplny zbytek, takze jsem to vyhodil a nasazuju novou lahev. Budu vic menit vodu a uvidime, jestli to bylo tim.. nic jineho me nenapada
Aquagrower běžně používám po otevření dva roky i déle a nezaznamenal jsem problém. Skladuju ho při pokojové teplotě. Jediné podezření na znehodnocení mám pokud je obsah kontaminován něčím z vnějšku. Z láhve si odlévám do menší láhve jen dávku na měsíc abych zbytečně nevětral originál.
Zkus to nalit do ciste sklenky a uvidis jestli tam je prach.
Od Aquagroweru mam jednosloskove hnojiva. Pisou tam spotrebovat do 1 roku od otevreni. Jejich draslik mam otevreny (od 15.03.22) asi 27 mesicu. Nalil jsem ho ted do ciste sklenky a prach tam nebyl + namíchal s kohoutkovou vodou a taky zadny prach. Je stary, protoze nemam cemu hnojit a jeste jsem to nevyhodil
Mel jsem namichane complexni hnojivo od jine znacky, kde jsem take propasl expiraci asi o 2 mesice, ale tam se tekutina uz srazila.
Zdravim. Dodelavam jiz 10-11 mesicu starou lahev Macro aquagroweru. V obou akvarkach mi zacal poletovat tskovy..prach. Stejny prach ktery jsem mel, kdyz jsem se pokusil davkovat draslik pomoci slouceniny k2so4 a nasledneho smichani s vodou.
Otazka : je mozne, ze macro komplex uz je ‘unaveny’ a draslik v nem se nejak … zdrcnul.. a dela mi podobny bordel, jako mi delal ten koktejl co jsem michal za pomoci k2so4 a vody? Je mozne, ze hnojivu uz je stare a takhle kali vodu?
Nepridaval jsem do vody zadny kameny ani nic podobneho a PRACH je v obou akvarii
Diky
Starší reakce
Podle tohoto
www.sagit.cz/… bych se spíše řídil tím, že dva roky a dost. Ano může to vydržet i déle, ale pokud není vyznačeno datum spotřeby, řídil bych se standardní "zárukou" dva roky. Aspoň tak to chápu z toho výňatku co přikládám.
no tak to asi je.ale jak to má člověk poznat v obchodě,když na některém hnojivu není datum spotřeby,tak jestli to je zrovna to,co vydrží věčně
Jestli je na to nějaký předpis nevím, ale jisté je že některé hnojiva vydrží v podstatě věčně, zatímco jiné po čase degradují, takže záleží na druhu.
fakt nikdo nevíte,jestli je potřeba u akvarijních hnojiv datum spotřeby?
dobrý den,je nutné mít na výrobku hnojiv(at již tablety,kuličky,tekuté)datum spotřeby?na některých to je,na některých je jen datum výroby,některá hnojiva nemají uvedeno nic.slyšel jsem,že hnojiva nemusí mít datum spotřeby.nevíte jestli je to pravda?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 268x