Rostliny jako krmivo?
Buď rád, máš zdravý ryby.
škoda že nemám schopnou kameru, dal bych video jak moc to jsou noční ptáci
asi jakou jsou, ale jsou mimořádně aktivní i přes den
často jsou vidět všichni
Jsou to noční ptáci, podstrojuj jim před zhasnutím, ať si nacpou panděra a nemají choutky brousit tolik kytky.
Krmím patentkama, krylem, bílým komárem, artemií, pak nějaká směs kde jsou i kousky nějakých listů.. dál granule Sera Wels-Chips a TetraDiscus... O kořeny a dřevo nemají nouzi... Jsou to dacani rozmazlení
Máš tam pro ně dříví na vocucávání? Přikrmuješ masem? Patentky, filé?
0 02.05.2013 10:59 radim Napadá někoho nějaká akvarijní rostlina co panaque nesežere? Kromě mechu ten opravdu nežere...
Starší reakce
vcera mne teta poslala na e-mail recepty na "kašičky" pro achatiny
,tak jsem hnedka vyzkousel okurkovou.. achatina si moc pochutnavala
Už aj tým piškótom sa celkom divím
Pokiaľ z toho netečie voda jak to chrumkajú, tak sa toho ani nechytili...To teda neboli moje, ale mojej byvalej spolubydliacej..
mlsny jsou, to mas naprostou pravdu!! mam jednu a tu jetel ani pampelisky moc nenadchly.. jenom okurky, meloun, banan, piskoty, atd..
zkousel jsem ji dat prebytky Ceratophyllum demersum, ale ze by si nejak pochutnavala
Pokiaľ vodu nesolíš, nemá sa tam ako dostať...len neviem, či ju achatiny budú chcieť..Neviem ako tvoje, ale poznám aj pekne fajnové, ktoré chcú maximálne pampelišku a jetel...Valisnérka je dosť tvrdá a hrany "ostré"..Možno ju ani nebudú chcieť..
Jde mi hlavně o to, že třeba na soli šneci reagují velice fatálně ... kdežto rybám sůl nevadí.
Taky bych si myslel, že když šmakuje ancíkům a že to jsou nějací gurmáni, tak v tom problém nebude. Ovšem strejda gúgl by možná dokázal odpovědět daleko přesněji.
Ja som ju chutnal a nič mi z nej nebolo
nejsem žádný odborník( dokonce ani zkušený akvarista), ale kdyby byly jedovaté, nejspíš by se neprodávaly jako kytky k rybám
Dnes
(či zítra) se chystám po dlouhé době zastřihnout rostliny v akva (
valisneria gigantea) a chci se zeptat, jestli nevíte o možné jedovatosti této rostliny. Myslela jsem, že bych mohla trošku dát achatinám ať mají trošku změnu, ale nejsem si jistá, jestli by to bylo dobré a abych si je neotrávila
Co myslíte?
Velice děkuji za odpovědi.
Starší reakce
Opravdu uschnou rychleji, na rozdíl od suchozemských nemívají kutikulu na pokožce.
To je pravda. Obcas kdyz je vyhodim do kose a staci za par hodin tam jit neco vyhodit tak uz je jednak sucha ( pripada mi ze uschnou rychleji nez klasicke ) a kdyz ji vemu do ruky tak je to slabe rospadajici se nic
Jedovatých látek by mohli mít méně než v seně z nějaké pěkné louky. Ale buďte připraveni, že se z toho moc nenabaštěj. Vodní kytky jsou samá voda
.
Můžu to ozkoušet na našich pískomilech. Mám doma kýbl plný egerie a nevim co s tim. Tak můžu nasušit a dát jim to. Jenom nevim, co bude řikat brácha, až je najde bříškama nahoru
No, myslela jsem pro křečka... ale samozřejmě jsem nemyslela vytáhnout z akva a cpát tím křečka, počkala bych až to uschne, vím, že by se zdul
šlo mi spíš o to, jestli akvarijní kytky obsahujou nějaký škodlivý látky, a teda ještě líp, jestli to nemá někdo vyzkoušený
moje morče vallisnerie nechce, tváří se na mě jako bych ho chtěla otrávit
Co měl spolužák křečka na základce, tak tomu se nesměla dávat mokrá tráva, že se zduje, nebo něco takového. Takže bych to neriskoval. Možná z emerzních částí nad vodou by to šlo.
Já ti nevim. Mě jednou křeček okousal kytku a 24hodin na to už se nehejbal.
Jaký hlodavce máš konkrétně namysli?
Já rostlinkama krmím raka.. Žere je všemy deseti..
Ahojte, mám asi netradiční otázku, ale přesto to risknu... nemáte někdo zkušenosti s krmením hlodavců vodníma rostlinkama? Myslím tím, třeba občas nahradit pampelišku listem hygrophyly polyspermy nebo kouskem vallisnerky...? Díky za odpovědi
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 337x