Velikost listů
Bolo by dobre keby mal možnosť potiahnúť korienky do substrátu
V akváriu mám tyto tři anubiasy (barteri v. nana) nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby ten uprostřed obrázku nerostl takhle už více než rok
je to normální, že roste tak miniaturní(kvůli podmínkám) nebo je to nějaká mutace?
Starší reakce
Většina echinodorů a zvláště ty přírodní mají tendenci vyrůstat nad hladinu, nebo tvořit hladinové listy. Nesmíte dopustit aby to dělaly tím že všechny listy mířící na hladinu odstraníte. Porušíte růst povytažením, nebo úplným vytržením a zkrácením kořenů. Je to ale jen dočasné zbrzdění růstu. Je lepší pořídit si ty které to nedělají.
Prosím o radu jak usměrnit růst rostlin.
Rostliny mají dlouhé listy, ktéré pokrývají hladinu a způsobují nepronikaní světla ke dnů.Nevadila by mi tak velikost listů, jak zbytečná délka stonků třeba u rostliny Echinodorus Osiris - foto přidám.
Starší reakce
Oškubat velké listy a přerušit některé kořeny, klidně i vytáhnout z akvária a znovu zasadit.
Ahoj,
koupil jsem si cca pred rokem kytku, viz foto v profilu (ta nejvetsi)
zhruba po roce zacala nak prerustat a listy lezou furt pryc z akvarka a pak se pali o zarivky. Neni naka moznost, jak ji usmernit, aby zase rostla nizsi?
Starší reakce
Je možné, že to byla reakce na změny kvality vody.
to bych neřekl , kupoval jsem jí jako přebytek z akvárka
Troufám si říct že pěstitel ji pěstoval emerzně, neboť je to "ekonomičtější" a teď jí rostou submersní lístky
Zdravím , sehnal jsem si tuto kytičku Micranthemum callitrichoides a měla lístky cca 2-3mm velké , dal jsem jí do akvárka a ona mi začala vyhánet tak 1mm velké lístky . Chybí jí něco nebo má dostatek světla a nemá potřebu dělat větší listy . Nádrž mám osvětlenou 0,7 W/l
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 432x