Přihlásit se RYBICKY.NET »

Pitva ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Pitva ryb
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kajka99 Re: grizly
kdyby Gerald Durrell ve svém dětství nevymýšlel "kosočtvercoviny" (tím máte na mysli co? že si jde člověk za poznatky "na vlastní pěst"? opravdu domyšlené...) nebyla by v New Jersey Zoo a svět by byl ochuzen o jeho zásluhy a spoustu humorných knih.
 Reagovat na tento příspěvek 8  - kortezhugo Re: PALVI
...v tom pripade treba zacat vianocnym kaprom :-D ...tam to mas vsetko aspon vecsie :-D
 Reagovat na tento příspěvek 3  - filipsi Re: grizly
Proc ne. Ja kdysi rozpitval spoustu much, a vselijakeho hmyzu, a zkoumal jsem je mikroskopem. Vedu jsem nikam neposunul, ale take nemam pocit, ze bych udelal neco spatneho. A on pitva uhynule ryby. Proc ne, treba bude vyhledavany veterinar, a kdyz ne, uskodi tim necemu??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mbmatty
No nechci si z toho delat legraci, ale jeden nas rodinny znamy kdysi vyoperoval rybce oko. Je to teda uznavany chirurg. Uz si ale nevzpomenu, proc to delal, ale urcite k tomu mel duvod. Taky pitval suchozemskou zelvu, ktera spadla z balkonu. Ale oboji to jsou dlouha leta stare pribehy...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: zstloukal
navíc ... na to potřebuje pěkně vybavenou laborku :-|
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grizly Re: PALVI
Mohl bys mi prosím více rozvést tu větu, co jsi napsal???
To pitváš paví očka, neonky atd. aby jsi viděl jak vypadají jejich orgány?
hmm
 Reagovat na tento příspěvek 5  - PALVIRe: zstloukal
No ja ich pitvem preto, aby som sa naučil ako vyzerajú ich orgány.
 Reagovat na tento příspěvek 10  - zstloukalRe: PALVI
Ono u pitvy je potreba hlavne vedet, co hledat, kde to hledat a jak to hledat. Otevreni ryby samo o sobe nic nerekne - k pripadnemu urceni nemoci nebo postizeni je nutne mit alespon zakladni (lepe pokrocile) anatomicke znalosti. Navic se pitva doplnuje o dalsi metody - mikroskopicka vysetreni, stery, kultivace... Nasledne je mozne resit treba u bakterialnich nemoci resistenci na antibiotika....
 Reagovat na tento příspěvek 3  - btnk Re: PALVI
Možná to jsou jikry
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PALVI – Keď uhynie
Fotka k příspěvku Dobrý deň. Doma mám jednu knižku o chorobách, a tam píšu, že rybka keď uhynie tak aby sme zistili jej chorobu, tak ju môžeme pitvať. Chcem sa spýtať, či niekto pitve uhynuté rybky a ak ano, tak ako vediete rez. Vďaka.
A ešte otázočka. Pri mojej poslednej pitve som rybku otvoril, a z vnútra sa vylialo niečo takéto. (viď foto)4o to bolo?
Vďaka.

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 1192x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16808-pitva-ryb