Přihlásit se RYBICKY.NET »

Vhodný sumec do brakické vody

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Vhodný sumec do brakické vody
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tetraodonRe: xx
Závěr je, že to nebudu hrotit a přes mrtvoly je tam rozhodně cpát nebudu. Když tak na to koukám, tak i těmhle by ty ocásky pěkně čtverzubci zdevastovali. Pokud bych chtěla čtverzubce ve sladké vodě, byla by to jiná, ale zase na úkor čtverzubců... díky!! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xx – pro: tetraodon
Hned na úvod musím říct, že přidávat ke čtverzubcům jiné ryby mi přijde podivné a myslím si, že pro ně jsou nejvhodnější jednodruhová akvária. Ale dobře.

Brakických sumců na výběr moc není a aby splňovali kritérium, že jsou vhodní do 100 litrového akvária, to výběr ještě zmenší.

Jediné, co by mě napadalo jsou někteří brakičtí sumečci z čeledi Aspredinidae, ale nemám tušení, jestli se u nás dají vůbec sehnat nebo jestli by je byl někdo z importérů ochotný objednat. PS: V akvaristikách se objevují jen vyjímečně sladkovodní druhy širokohlavců, brakické by si nikdo nekoupil.

Brakické druhy:

fishbase.org/…
fishbase.org/…
fishbase.org/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tetraodonRe: NHKG
Je to velice hezká stránka, ale ti co jsou tam uvedení, tak jsou nevhodní (podle mě) do menšího akva ke čtverzubcům. L sumci jasně píše, že žijí ve sladkých vodách, takže autora těch stránek nebudu ani zatěžovat dotazem, nemá to smysl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tetraodonRe: NHKG
Díky moc, jdu to prostudovat :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: tetraodon
Zkus si přečíst tady: www.catfish.cz/…
Je tam odstavec o léčbě sumců solí a v něm i vypsané některé čeledi, které snášejí braktickou vodu. Autor stránek, Catfis, je velký odborník na sumce potlesk, zkus jí napsat na těch stránkách vzkaz, třeba ti odpoví.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tetraodon
Děkuju moc!, ale bohužel by ten sumeček byl ke čtverzubcům, takže se obávám, že by ho ohlodávali. A je moc veliký, do 100L akva. Zatím připravuji a asi 2 měsíce si s tím hraju :), tak doufám, že to klapne a rybky se tam budou mít dobře! Klasický ancistrus brak. vodu asi nesnese, co... Jsou tam šneci (ampulárky a asi další 3 druhy takových těch nechtěných) + paví očka na zaběhnutí. Nějaký typ na L sumce by se pro mě nenašel? :-) Kdyby to náhodou nevyšlo, mám v záloze ještě 200 L akva na případné odlovení, kdyby se nějak nesnesli, ale myslím, že by neměl být problém.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dejmon Re: tetraodon
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NHKG Re: tetraodon
rybicky.net/atlasryb/krizovec_seemanuv
Bohužel vyroste trochu větší, ale přes 30cm by v běžném akváriu neměl vyrůst. Jiného bohužel neznám.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tetraodon – Vhodný sumec do brakické vody, kolem 12 cm
Předem zdravím všechny akvaristy!! :-)
Dlouho uvažuji nad tím, kterého sumce si mám pořídit, aby měl kolem 12, 15 cm, snesl brakickou vodu a vypadal zajímavě. Je jich takové množství a informací o nich (které si mnohdy protiřečí), nemůžu si být jistá, jestli mi prodají toho správného, aby mi třeba v lehce slané vodě neumřel, nebo z něj nakonec nebyl obr! Nemáte někdo dobrý tip na nějakého sumečka u nás běžnějšího, hezkého, nenáročného, pokud možno ne z importu? Popřípadě kde ho sehnat? Za každou radu budu ráda... nejdřív si chci něco zjistit, pak nakupovat. Děkuju :-)

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 367x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16752-vhodny-sumec-do-brakicke-vody