Je vhodné koupit již zavedené mořské akvárium?
Co jsem koukala na ceny jen samotných nádrží ve sklorexu, tak 1000 litrů kolem 20 000Kč a 1600litrů kolem 50 000 a to už mi příjde dost velký cenový rozdíl. Viděla jsem tu na stránách nádherné mořské i okolo 300 litrů (nemluvě o švicově 60ce). Záleží jaké chceš.
Osobně si myslím že by bylo lepší koupit nové, pěkné, které se hodí do bytu (ale záleží i na tom vybavení).
Pokud si nechceš platit firmu na údržbu, tak o tom stejně budeš muset dost nastudovat abys zachvíli neměl z moře bažinu, pak zjistíš že jsou třeba věci co byly k tomuto akvárku špatné a zaplatíš za něj mnohem více než kdybys to všechno promyslel na začátku
No za 110 000 to je tedy pálka....Dle mého to tu hodnotu nemá nevím co tam má za techniku ale já být na tvém místě tak si zařídím své a od začátku...
když na to máš prachy tak neuvažuj..život utíká moc rychle a pokud budeš přešlapovat tak tě někdo předběhne..třeba nějaká firma co se jim to hodí do haly
Hlavně by si měl číst číst a zase číst....Já plánuji do budoucna nanoreef asi 100L a mám o tom naštudováno X hodin a stejně na 200% udělám spousty chyb i přes to že jsme 2x mořské akva již měli....Jak píší ostatní jestli to chceš fish only á pár krevet tak je to poměrně levný špás...Ale pokud chceš korály notabene tvrdé korály tak se ti ten špás i několikanásobně prodraží...
Jestli hledáš komplexní řešení, tak si nech akvárium postavit na klíč... tohle z dokazu mi nepřijde zrovna kvalitně "zavedené"... nádrž s kamením, pár měkkýma korálama a rybama... žádný zázrak. Ovšem o technice tam nic nepíše, tak težko soudit cenu... každopádně doporučuju diskusní fórum reef.sk, kde najdeš hodně moc informací a i kontakty na firmy, co se zabývají zakládáním akvárií na klíč.
pěknej odkaz na "továrnu"....ale myslím, že se dá s úspěchem provozovat i mnohem amatérštěji a levněji (osobní zkušenost)
Hynek Dařbujan, průkopník mořské akvaristiky v ČR psal, že tak velké akvarko (1000 l), jestli plánuješ, tak stojí jako malé osobní auto...ale hodně záleží na technice, kterou koupíš, jestli budeš chtít reefové akvarium(s koralama) nebo jen krevety a ryby a řasy například.... u mořského není drahá jen vstupní investice, ale i ryby a korály stojí v řádu stokorun až několika tisíc za kus. Nevím odkud jsi, ale býval velký krám v Praze myslím Jugoslávská ulice... tam ten prodejce zase tvrdil, že Hynek Dařbujan píše semtam nesmysly, je to těžký, každý si bude tvrdit svoje. Pokud o tom nic nevíš, začal bych knížkou Mořská akvaristika právě od Hynka Dařbujana, možná že jí najdeš i na netu už.....před 15 lety když jsem začínal já, tak na netu toho moc nebylo.
To je těžko takhle říct kolik mám připraveno peněz, plánujeme předělávat obývák a tak si říkám, že bych tam chtěl něco většího dát. Ale musím si udělat představu o tom, kolik vše stojí. Jsem z podstaty lajdák a tak potřebuji vše co nejvíce automatizovat
realizace od začátku....kolik máš připraveno peněz?
může to být jen špatně nafocené, záleží na tom, co jaké je k tomu vybavení, takhle těžko soudit...
kdysi jsem měl moře 500 l a prodal jsem ho, stěhování vyšlo na celej den, fakt hrůza... na druhou stranu takový velký akvárko a taková cena to by mohlo být vybavené dobře, u moře platí ještě víc, že čím větší objem litrů, tím lépe se udržuje stabilita prostředí...jak známo moře je velmi stabilní biotop
podle mě moc pěkně nevypadá, záleží co je k tomu za techniku (ale s mořskými akvárky zkušenost nemám
)
0 31.03.2011 13:16 mirep – Je vhodné koupit již zavedené mořské akvárium?
Dobrý den,
uvažuji o pořízení mořského akvária, které jsem nikdy neměl. Vždy jsem měl pouze sladkovodní a nyní jsem náhodou narazil na již zavedené akvárko 1800L
zvirata.bazak.cz/… a tak bych potřeboval poradit, jestli je vhodné koupit již takto zavedené akvárium?
Nehrozí po přestěhování vlivem změny prostředí nějaké problémy?
Není lepší vše realizovat od začátku?
Děkuji za radu
Michal
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 539x