Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Základní vybavení akvaristy - nepostradatelné pomůcky

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Základní vybavení akvaristy - nepostradatelné pomůcky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.12.2023 11:59 Žena Beastie [318] Re: Sha
Jo to je bohužel pokadžé, měla jsem nějaký škrábanec na ruce, nechtěla jsem sahat do akva holýma rukama, nejdelší rukavice na úklid, opatrně opatrně a najednou jsem si nabrala vodu do rukavic a celá snaha v háji.
Už jsem si i zvykla, že si máčím rukávy, hodinky a občas i vlasy v akva, když se blbě nahnu. Zábavné hobby. Ale přestala jsem nasávat jakékoliv trubičky jakkoliv ústy, plicní infekce co z toho prý můžou být (a prý nějací zahraniční akvaristé měli) mě děsí mnohem víc než kožní infekce

OT prosím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.12.2023 10:15 Muž Lojza007 [1199] Re: miroquastic
V tom popisu není ani délka rukavic a pokud nemá akvárium 20cm na výšku, tak to stačit nebude. Doporučuju se poohlídnout po rukavicích, co používají veterináři u krav, koní a podobně. Ty rukavice jsou až k rameni.
Nebo ať do akvária prostě nesahá, stačí, když zvládne krmit a z hladiny odstranit listy a podobně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.12.2023 08:18 Muž Sha [500] Re: miroquastic
smich Množí se nám zajímavé dotazy. Úplně by stačily obyčejné rukavice na úklid. Zohlednit musíte hlavně délku. Jinak si do nich přítelkyně nabere vodu a panika se dostaví okamžitě. :)
Dají se koupit dlouhé dielektrické rukavice na práci v el. rozvaděčích, ale cena je úplně jinde.
OT pls
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2023 07:56 Muž miroquastic [0] – Rukavice pro přítelkyni
Zdravím všechny odborníky, mám tady takovou vlastně kuriózní problém a dotaz - moje přítelkyně totiž z důvodu strachu odmítá manipulovat s čímkoliv v akváriu holýma rukama. Miluje rybičky, ráda by mi pomáhala, ale když přijde na to, aby s čímkoliv manipulovala v akvárku, vznikne panika, jak kdyby v akváriu plavali piraně. :-D

Rozchod neplánuji a tak jsem se chtěl zeptat, jestli nemáte zkušenost s nějakými rukavicemi vhodnými pro tuto činnost?

Koukal jsem teď na tyto (hodily by se mi i při práci s kyselinou při čištění):
www.benia.cz/…-/
www.benia.cz/…

Ale možná mi poradíte něco lepšího.

Moc díky a omlouvám se možná za hloupý dotaz (nejsem žádný velký expert).

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.03.2011 04:01 Muž j0hny [86] Re: MartinLhota
Na nenarocnu osadku staci vhodna/e/y:
voda, akvarko+podlozka, kryt s osvetlenim, dno (substrat), filter, sietka na ryby, hubka na riad/obojstranna skrabka, odkalovac, vedro na vodu, hodia sa 1 spinacie hodiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 22:24 Žena Kajka99 [229] Re: bijou
Já jsem toho před založením načetla opravdu hodně, včetně zkušeností a rad jiným, a stejně jsem si ty testy koupila, protože jsem byla hrozně nervózní, abych něco nepodělala, resp. kdyby se něco podělalo tak že bych to nerozpoznala. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2011 22:20 bijou Re: Yirka
Keď začiatočník pozorne číta weby ako je tento a má poruke aj inú "pevnú" literatúru, a záleží mu na tom, aby nerobil zbytočné chyby, dá si pozor poučený skúsenosťami iných. Takže ten test je na ňom, či k svojmu akva chce pristúpiť takto alebo inak.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 12:51 Trabant Re: MartinLhota
Ja mam jen světlo a filtr.Voda má stále 23-24 stupnů a vše je OK. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 12:34 Muž Yirka [9123] Re: wexli
To máš sice pravdu, ale problém bude v tom, že začátečník moc neví jak mají věci přesně být a tudíž je třeba si některé skutečnosti opakovaně ověřovat. Do začátku při zkládání nádrže by začátečník základní testy mít měl a postupem času by se tak měl dozvědět jakou vodu v nádrži má a jak mu v průběhu mezi údržbami pracuje. Jinak vyhodí daleko víc peněz za opakované nákupy rybek než za pár testů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -2   11.03.2011 22:39 Muž wexli [-4] Re: romant
ja nevim s temi testy na NO jestli je to dulezity ,podle me ne mam akva pres 15 let a nikdy jsem to nepotreboval pokud ma clovek vse jak ma mit tak to preci nepotrebuje ,lepsi je sledovat co se v akve deje nez vyhazovat prachy za toto...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.03.2011 21:42 Žena Kajka99 [229] Re: MartinLhota
základ: filtr, světlo, teploměr (já třeba topení vůbec nepotřebuji, voda se mi na 25°C vyhřívá od světel), síťka, škrabka, hubka na nádobí, samostatný kýbl, do kterého nebudeš dávat nikdy nic jiného než čerstvou či akvarijní vodu), sítko na promývání mražené potravy, něco na odkalování (já odkaluji jenom hadicí, ale obecně se upřednostňují zvony).
záleží na tom co člověk potřebuje, já mám ještě v "akvašupleti" tohle:
širší výběr suchého krmiva, testy (NO2, NO3), destilka, fajfka, ono nepotřebné topení, léčiva, hnojiva, pinzeta, akvaristický silikon atd.

Hnojení, CO2, úprava pH a podobné věci by se dle mého měly dělat jenom pokud člověk má tušení co se mu v akva děje a proč se to děje a jak to lze řešit.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.03.2011 21:41 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Silent
když není člověk blbej, tak hodně ušetří ;-) a řeč tu byla o nezbytných věcech
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.03.2011 21:41 R Muž Silent [5949] Re: katterinecka
Zajímalo by mně procento "rozumných" začátečníků kteří než začnou si řádně všechno prostudují :-D . Jen mimochodem. Mám doma testy na kdeco. Ovšem tak dva roky leží v šuplíku a možná si tam pavouci udělali bejvák. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.03.2011 21:37 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: MartinLhota
už pár let co mám akvárka jsem nikdy neměla topítko ani testy na NO2. pH a UT měřím jen tak pro zajímavost. Několik akvárek mám i bez filtru.
Pro mě je nejdůležitější vhodné světlo, tomu uspůsobený velký počet rostlin, ne zas tak blbej substrát a vybrat vhodný ryby. A všechno funguje jak má.
Každej má na tohle určitě jinej názor. Ale docela mě překvapily ty testy na NO2, když je člověk rozumnej tak se vysokýho NO2 zas tak bát nemusí.

Ještě abych doplnila, odkalovač většinou nepoužívám, jen hadici na výměnu vody. Ale určitě je dobré takové věci jako siťka, odkalovač doma mít. Jako velice užitečná věc mi poslednou dobou příjde pinzeta na sázení rostlin (já má teda obyčejnou)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   11.03.2011 21:26 R Muž Silent [5949] Re: MartinLhota
Pokud myslíš opravdu základní technické vybavení akvária za předpokladu že už nádrž máš tak je : filtr, topítko,teploměr, osvětlení. To je nezbytný základ. Pak doporučuji odkalovač. Z chemie test na pH, UT a hlavně NO2. Jiná chemie dle mého soudu není třeba. Ještě jedno doporučení bych uvedl. Častý problém začátečníků, a nejen nich, je krupička. Nebylo by od věci si hned do začátku pořídit eSHa Exit a eSHa 2000. Jak se říká chleba to doma nežere, ale v nouzi je to po ruce a může se začít s léčbou v časných stádiích a tím pádem s velkou úspěšností. Lepší to mít a nepotřebovat než to při onemocnění rybek shánět. S pořizováním jakéhokoli systému CO2 bych počkal na určité zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -4   11.03.2011 21:21 Muž MartinLhota [0] Re: romant
Vypada to, ze ma myslenka na nakup Rataj Biokvas CO2 je tedy spravna a jeste tedy doplnit mereni pH a NO2. Diky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2011 19:54 R Muž romant [27987] Re: MartinLhota
Jasně, jako základní vybavení testy na kvalitu vody považuji jediný a to je na NO2. Pokud se do akvárka aplikuje CO2 tak na měření PH a UT. Chemii na úpravu vody nepoužívám, proto jí nepovažuji za důležitou, kdo jí používá ať jí má tzv. připravenou(to už považuji za marketingové lákadlo). ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2011 19:47 Muž MartinLhota [0] Re: romant
S tim sice souhlasim ale kdyz se v prodejne akvaristiky podivam do regalu, co vsechno se nabizi, tak z toho jde cloveku hlava kolem :-) A i zde se vzdy najde nekdo, kdo chvali to ci ono. Slo mi o postrehy dlouhodobych akvaristu, kteri za svuj zivot jiz byli schopni vyselektovat dulezite veci od markentigovych triku ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.03.2011 19:37 R Muž romant [27987] Re: MartinLhota
Napíšu to možná drsně. Chce to mít hlavu na krku nejen pro to aby mu tam nepršelo a umět jí používat. Když je potřeba tak se klidně zeptat na nějakým fóru, jako je toto a hlavně umět a chtít hledat informace. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2011 19:35 Muž MartinLhota [0] – Zakladni vybaveni akvaristy - nepostradatelne pomucky
Dotaz na zkusene akvaristy. Muzete prosim poradit, co vidite jako zakladni technicke vybaveni akvaristy? Jakou vybavu povazujete za zcela nepostradatelnou? Mereni chemickych velicin, technika, chemie,.... Myslim, ze takova rada se muze hodit nejednomu akvaristovi a hlavne pokud se bude jednat o relativne cenove prijatelne reseni. Ne kazdemu se chce utracet napr 8 tisic za automaticke udrzovani pH. Nejlepe seznam nepostradatelneho vybaveni z pohledu jednotlivych akvaristu. Ono probirat se totiz jednotlivymi tematy je sice uzitecne ale ponekud neprehledne.
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 1358x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16631-zakladni-vybaveni-akvaristy-nepostradatelne-pomucky