Dobrý den,
mám otázku ohledně našeho gabona... Nevím jestli má potíže se svlékáním nebo něco podobného, ale chová se dost divně už třetí den...
Teplota, NO3 a tyhle věci jsem testovala a vše OK... Akvárko 54l, je v něm s endlerkama (13 dospělých a nějaký potěr) a dvě neonky (ty jsou u nás v azylu, ale gabon přišel až po nich - cca 3týdny zpět). Proud v akvárku má, ale většinou se drží od začátku mimo něj a spíš kolem molitanu filtru.
Krevetu (Kravaťák, jak mu říkáme) v neděli se procházel po dně a asi za hodinu jsem ho viděla ležet na boku, vypadal jako mrtvý... Tak jsem se k němu přiblížila se síťkou, žil, ale vůbec se nebránil, jako kdyby neměl sílu, nedokázal se přetočit - ryby (endlerky) kolem něj. Tak jsem ho narovnala (nechal na sebe i sáhnout) a jen ho sledovala... Včera se schoval za filtr, ale pak jsem ho viděla i vějířkovat a sem tam chodit okolo filtru, když jsem zhasínala akvo, byl za filtrem, tak si říkám, že asi dobrý ikdyž chvíli před tím se kroutil a zůstal stát na hlavě, ale pak se srovnal po chvíli...
Teď jsem přišla k akvárku a on uplně vepředu u skla (jako na to že maj být plachý?), v šoku jsem netaktně ťukla do skla a on se "lekl" a pidi nožičkama se odšoupal po boku k filtru, ale furt jakoby u skla a leží viz foto, místy rádoby zavějířkuje, ale nevypadá, že by si něcozobl...
Nevim máme extrémně línýho Kravaťáka nebo s nim něco je? Nebo má fakt problém se svlekem (je to první gabon) a jen se na něj připravuje a "hibernuje"? Nějaký tip třeba na jídlo, co mu tam nasypat? Teplotu držíme na 22-24 (topení).
Jako do klasickýho Crusta menu (mame ve druhym akvu neocaridiny a ty se nam mnozi, takze asi dobrý) se pouštěj endlerky jak splašený
takže nemam nejmenší tušení jestli, kdykoliv tam cokoliv k jídlu hodim, se k němu něco vůbec dostane ????
Předem díky za jakýkoliv tip