Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký kompresor pro pěstírnu

 

NápovědaFórum » Technika » Další technika 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Jaký kompresor pro pěstírnu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2021 20:24 Muž PRT [0] Re: Dana - jako offtopic označil Anthrax
Offtopic
www.kompresory-filtry-servis.cz/… 30l/min za 3000?
www.rostlinna-akvaria.cz/… tady máš 60l/min za 1000
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2021 19:46 Dana – enviro - jako offtopic označil Anthrax
Offtopic
Nejlepší ceny mají anglické membránové kompresory Esoair Enviro a mají je skladem. Ceny jsou uvedeny v eshopu zde www.kompresory-filtry-servis.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.06.2019 10:41 Muž fido16 [625] – Kompresor x čerpací hlava
Čauko chci se zeptat na názor zkušenějších. Mám ve sklepě malou pěstírnu o necelých 500 litrech. Akvária mám osazené čerpací hlavou + kompresor s molitanem v každém akváriu. Nyní bych chtěl svařit stojan na další 3 akvária. Tudíž další čerpací hlavy a už se mi to zdá neekonomické tak si pohrávám s myšlenkou pořídit jeden kompresor a vyrobit vlastní rozvod. Tak mne zajímá jaký kompresor tak aby nebyl moc hlučný? A zároveň aby nebyl poruchový. Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2016 09:02 jurek Re: Tojsouvěci
Jojo, tahle škrtítka se mi také zatím nejvíc osvědčila, doporučuju je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2016 07:09 JoKa Re: Tojsouvěci
Děkuji. Specifikaci jsem četl, i ten graf jsem viděl...
Zatím jsem tam udělal 21 vývodů na hadičky. Celkem tedy průměr vývodů lehce převyšuje průměr vývodu vzduchu... S tím, že když bude přetlak, tak privrtam další a při nízkém naopak něco priskrtim... Tlakoměr objednán a plánuji ho přesně do té hadice, jak píšeš... ano
myslím, ze jsem to zbastlil dobře... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   03.11.2016 00:43 Muž Tojsouvěci [2771] - Kytky s čudlamaRe: JoKa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nebyl jsem na plnohodnotné síťi,sleduji tento příspěvek od prvopočátku,tak jdu s troškou do mlýna,až po návratu domů.
Přikládám specifikaci,viz obrázek: Secoh EL-S-150,je v ní uveden provozní tlak,ten je podstatný pro životnost membrán,při nižších nebo vyšších hodnotách se přehřívají a snižuje se jejich elastičnost,následovně praskají,navíc po vytvrzení začnou prášit,prach zanáší zpětné ventilky (nejsou v nabídce náhradních dílů a jejich netěsnost způsobuje zpětný ráz na memrány) pod základovou deskou a zanáší zevnitř vzduchovací kameny v nádržích.K stanovení tlaku je vhodné instalovat manometr (zanedbatelná položka,proti náhradním dílům a servisu) na hadici před vstupem do pevného trubkového rozvodu vzduchu.Optimální tlak je uveden u příslušného modelu a lze jej porovnat v tabulce výkonu,přikláním se
k 150- 250mbar max.
U Secohů staršího data osazených s vlepenými magnety,docházelo při prasknutí membrány na odvrácené straně pojistky (modrý čudlík je v provozním stavu zamáčknutý) k vypadnutí magnetu z litinového rámu (při rekonstrukci se vyplatí investice do lepidla na kov s kovovým plničem),magnet se přichytil na cívku (rám nedojel na koncový spínač), ta zůstala pod proudem a signalizace diody nevykazovala poruchu nefunkčního motoru.U nových plastových rámů se jsem se s touto závadou nesetkal.
Všechny šrouby na motoru jsem vyměnil za nerezové imbusy příslušné délky,jsou potřebné dva délkové rozměry(originál šrouby mají drobný rozdíl,proti nástrčným klíčům metrické řady,vakl je příčinou stržení hran a nuta pro křížový šroubovák se také deformovala).
Secoh to dobrý stroj,musí se počítat s výměnou silentbloků a vnitřních rozvodových kolen,ale to jsou také opravy na samodomo hned.Při výměně membrán,je nutné vyměnit oba dva kusy najednou a vystředit magnet k cívce měrkami,které jsou součástí balíčku s náhradními díly .Filtr vzduchu se dá opakovaně prát ve vodě s troškou saponátu.
Rozvody jdou udělat bez použití lepidel,ale již se stalo.Na regulaci vzduchu jsou dostupná
plastová kolečková škrtítka na principu jehlového ventilku,vyrábí se v provedení roháčků,přímých a třícestných,je u nich jednoduchá regulace a neničí hadičky,osvědčily se lépe než drahé nerezové kulové ventily. ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2016 19:04 JoKa Re: LiborSprysl
Tak už zasychají plasty, lepidla a silikony. Nechám to do zitra pořádně vytuhnout a zitra bublám. Diky za rady...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2016 12:32 Muž LiborSprysl [9009] Re: JoKa
Není nutný silikon. Ty štefty jsou konické, ale musí to být ty silikonové. Pokud je to vrtané čtyřkou a naražené silou, drží to samo. Tvrdé bude asi potřeba lepit, to nevím, ty jsem nepoužíval...Ale lepit zase určitě ne silikonem, ale lepidlem plast-plast...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2016 11:05 R Muž lacewings [5014] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: JoKa
-pokud to potřebuješ rychle, tak Liborovo postup má logiku i formu řešení
-rychlé ,levné,
-silikon to udrží
-vylepšovat,případně si připravit rozvod ,pak můžeš v klidu s rozvahou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2016 10:14 JoKa Re: LiborSprysl
Ještě poslední dotaz, kolem těch téček to předpokládám musím utěsnit. Udrží ten tlak akvarijní silikon?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.11.2016 09:50 Muž LiborSprysl [9009] Re: JoKa
Když jsem při nastavování rybárny měl "přetlak", tak jsem pouštěl vzduch do nádrže s balící vodou... trochu kloktala, ale jak přibývalo nádrží, tak se to mírnilo. Délka trubky nevadí. Moc jsem tomu nerozuměl, ale bylo mi vysvětleno, že v zavřené trubce různé délky je tlak pořád stejný... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2016 09:19 JoKa Re: Deepinpeat
Ten návod jsem četl a moc moudrý z toho nejsem. Každopádně díky za tip, když tak tam zavolám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2016 09:15 JoKa Re: LiborSprysl
A žádný pojišťovací ventil tedy není potřeba? A jak dlouhá ta trubka může být? Nevadí, že bude mít jen metr a půl a zbytek potahnu hadičkama?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2016 08:57 Deepinpeat Re: JoKa
No standardně, aby se to neničilo se dělá prostě kruhový rozvod, který nemá mít slepé větve. Nic jiného jsem nikdy nikde ani neviděl, protože to všichni kupovali viz odkazd níže a systém rozvodu byl jasně daný. Obávám se, že na takovéhle zapojení to fakt není stavěné. www.nymburskyhk.cz/… podíval bych se sem, kde bude nějak specifikováno co se smí a nesmí a proč a případně bych tam zavolal. Ten pán to dělá roky a opravdu se vyzná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2016 08:56 Muž LiborSprysl [9009] Re: JoKa
Hadice příslušného průměru přijde nasadit na výstup z motoru (bude to dvacítka), vodovodní trubka stejného rozměru, zaslepená, sponka přes hadici... vrtáček 4mm, štefty z rozebíracích téček, které má doma asi každý akvarista... a je to hned...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2016 08:18 JoKa – Redukce a ventily
Fotka k příspěvku Zdravím, pořadí mi někdo:
Pořídil jsem starší kompresor, respektive membránové dmychadlo s dvema motory... Secoh EL-S-150.
Má samozřejmě výstup do široké trubky a já to potřebuji dostat do klasických hadiček...
Objednal jsem téčko, přetlakový ventil a hřeben.
Než mi to ale přijde potřebují už bublat...

Vyřešil jsem to zatím viz fotka, takovou domácí redukcí. Pak jsem se dočetl, že takto působí na membrány velký odpor a můžu membrány odpálit... Tak mě napadlo, že to provrtám, natahnu z toho hadičky ven a přebytečný tlak vypustím pryč. Tady jsem se ale zase dočetl, že to je ještě horší. Poradí mi prosím někdo, jak to řešit do té doby?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2016 10:50 zasetenradecek – odchovna cca 2000 l
Zdravím. Připravuji odchovničku cca 2000L. Cca 26 akva. Filtrace bude bublifuky.
Bude mi stačit kompresor atman hp 12000 - 6600L/h.
Moc děkuji za každou radu, názor, info.
Radek

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2015 19:56 Muž - [3450] Re: gervais
Skúsim svojim sedliackym rozumom.Kedže na kococh zväčša hadičky regulujeme a priškrcujeme,vychádzam preto z tohto.Dlhšie potrubie sa natlakuje vzduchom ktorý nedokáže unikať a tak ako tlaková nádoba bude pôsobiť spätne tlakom na kompresor a membrány.Takto sa tie viac namáhajú čiže i skôr opotrebúvajú a poškodzujú.
Molekula vzduchu pri náraze na stenu trubky po okrajoch mení hybnú silu a smer do priestoru trubky (do stredu) kde je rýchlejšie prúdenie a tak ho spomaľuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2015 18:08 gervais – Návod k použití a údržbě JDK-60-S SECOH
Muže mi někdo vysvětlit co je to za hova.... ??? Když v návodu stojí - Celková délka vzduchového potrubí nemá překročit
cca 5 m. Pokud musí být vzduchové potrubí delší než
5 m, kontaktujte nás, prosím.
V potrubí delším než 5 m vzniká vyšší tlak, který
působí na dmychadlo a může způsobit jeho přehřátí.
To může zkrátit životnost membrán a ventilů.

Průtok vzduchu
při tlaku 0 mbar 138 l/min
při tlaku 50 mbar 125 l/min
při tlaku 100 mbar 105 l/min
při tlaku 150 mbar 80 l/min
při tlaku 200 mbar 60 l/min

Měl jsem za to že je to přesně naopak,čím delší potrubí tím větší ztráty a pokles tlaku stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2015 16:46 Muž Tojsouvěci [2771] - Kytky s čudlamaRe: prasan
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2015 14:40 Muž - [3450] Re: rriki
Vidíš a ja som o Nymburskom počul len zbežne (kedže som tam nikdy nič objednávať ako náhradny diel zatiaľ nemusel) a píšem to len z vlastnej skúsenosti.V návode som to našiel až neskôr.Čo ma len utvrdilo v mojom ponímaní veci.Kopec ľudí ,,hlavne podnikajúcich,, bude tvrdiť opak.Prečo asi?Guma ako taká sa pri prílišnom pohybe na voľno opotrebuváva viac ako pri pohybe záťažovom.Hlavne v ohyboch kde sú kritické miesta.Dokonca za roky akvaristiky som ani na okysličovačoch nemenil membrány.No aby som netrepal,jediný raz som menil.Ten kompresorík (značku si už nepamätám) mal ale na pôvodnej membráne odkrútené tuším desaťročie. :-) Nedávno som tento dal známemu,keď potreboval aspoň vzduchovať než som mu objednal náhradnú súčiastku do filtrácie.Takže je to len o správnom použití. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.09.2015 01:38 Muž rriki [818] - CichlidyRe: prasan
Tuším ,že Nymburský měl tento návod na šetření membrán
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2015 15:16 Muž - [3450] Re: Mickey
To zrejme preto,že pôvodne český vynález čorkol nemec a rýchlejšie si ho dal na patent.Takže sa takéto niečo u nás už vyrábať nemôže.Tu trocha závidím Číne,ktorá by mala nemecký patent tak povediac na háku.No doma ti nikto nebráni si to vyrobiť sám.
Neviem kto presne na tento systém prišiel,ale byť to ja tak si patent ukradnúť nedám.Ešte aj názov poukazuje na pôvod,že mal nemec tú drzosť!
No ako vieme dokazovanie v takýchto prípadoch je ťažké a pri našich inštitúciách oveľa zložitejšie ako v Nemecku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2015 12:07 Muž Mickey [6] Re: prasan
prasan napsalPre väčšie chovne odporúčam tsechische luftheber.
To vypadá zajímavě a jako čech bych to měl znát. Ani google to moc nezná, spíše v zahraničí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.09.2015 22:38 Muž - [3450] Re: Tojsouvěci, rriki
Nemôžem súhlasiť.Neviem chalani ale problém bude skôr v užívateľovi.Prvý kompresor mám už viac ako 6 rokov a to ho predo mnou používal dlhoročne chlapík v chovni.Druhý mi funguje tiež asi 5 rokov a dodnes som závadu nemal.Tento kompresor potrebuje mať vždy určitú záťaž(apropo píše sa to i v manuále pre použitie,ktorý samozrejme nikto nečíta) - práve púšťanie vzduchu len tak na voľno skôr odfajčí membrány ktoré takto chodia vo väčšom rozsahu ako majú.Fakt netuším kto prišiel zo somarinou púšťania okrem filtrov ešte aj niekde na voľno.Použitím malých otvorov na koncoch hadičiek sa tiež kompresor ,,dusí,,.Práve tu treba pri kompletizácii systému myslieť na určité veci a nie konať zbrklo,len preto že jedna baba povedala.
Pre väčšie chovne odporúčam tsechische luftheber.
PS: nikdy som nič ,,pretlak,, púšťať na voľno nemusel.Ten tlak treba využiť tam kde treba a nie ho len tak púšťať ,,von oknom,,. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 22:11 Muž Tojsouvěci [2771] - Kytky s čudlamaRe: rriki
Secoh má mimo vysoké ceny,včetně náhradních dílů a servisu i jiné nedostatky:častou výměnu membrán,osvědčilo se přetlak odpouštět ze systému,při pouhém zaškrcení dochází k rychlejšímu opotřebení,pro snažší montáž je dobrým řešením přeinstalovat veškeré šrouby na nerezové imbusy. U modelů EL-S-200 a 250 jsem musel vlepit magnety do rámů tekutým kovem,protože při rázu způsobeného prasknutím membrány, magnety vypadávaly z rámů a zůstaly přichyceny na bocích cívek a tím,že rám nedojel na koncový stykač,kompresor nesignalizoval poruchu a nefunkční motor zůstal pod napětím.Ideálně by bylo dobré vést vzduch do rozvodu přes tlakovou nádobu s manometrem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 21:13 Muž rriki [818] - CichlidyRe: Mickey
Jo přesně,membrana 100 kč
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 19:47 Muž Mickey [6] Re: rriki
Resun myslíš takové ty zelené?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 19:38 Muž rriki [818] - CichlidyRe: prasan
Secohy drží i přesto,že se vyrábí v Číně kvalitu si hlíhají Japonci .My je prodáváme v práci k ČOVkám a reklamace nejsou.Já mám ještě resuna 100 a to je držák kam se s.re secoh, membrány jak podrážky a vydržela 9 let. u secoha co 2 roky a občas spínače opotřebení memrán zlobí.Secoh je ale děsně předraženej
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 14:49 Muž Mickey [6] Re: prasan
Tak to asi vidim že dám dokupy EL-S-80/15 a zreguluju na polovinu. Ten je snad ještě vyrobený v Japonsku hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2015 21:45 Muž - [3450] Re: gervais
To už neviem či to vydrží ako pôvodne vyrábané v Japonsku - teraz sa to vyrába v Číne ako všetko ;)
El-S60 mi ťahá celú stenu,mám to priškrtené na hadičkách na polovicu.V pohode potiahne i menšiu chovňu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2015 20:27 gervais Re: Mickey
To jsme na tom tak zhruba podobě, budu používat ty samé filtry v 13 - 15 akva. tak doufám že mi to ta 60 tka uvali. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2015 20:12 Muž Mickey [6]
Zdravím, mohl by někdo poradit ohledně výběru filtru a správného kompresoru.

Výhledově bych chtěl zprovoznit(akva atd. mám) tak 5x200l a 5x150l akvárií.

Celkem tedy cca 2000l počítám i nějaké vytíračky, 50l akva atd.

Rozvod v plast. trubkách. Filtry mám tyto www.akvamex.cz/… a nemám představu kolik je jejich spotřeba.

Pokud by chtěl někdo SECOH EL-S-80/15 mám na prodej. 95w je pro ekonomiku provozu přijde hodně.

Líbílo by se mi 2x SECOH JDK-30 na regulátoru výkonu (Mohl bych regulovat až bude plný stav akva). Kolik bych měl počítat W na 2000-2500 l

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2015 18:18 gervais SECOH
Tak si asi příplatim a zkusím novou řadu SECOH JDK 60 S má krásně nízkou spotřebou jen 40 W a dáva 138 ltr./min. Doufám že to za ty prachy něco vydrží!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2015 20:04 Muž - [3450] Re: gervais
Doma používam už niekoľko rokov dva Secoh EL-S60.Tiché a pracujú bezproblémovo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2015 16:57 Muž Plecos [314] Re: gervais
Určitě 12000, já jsem měl (stále mám, ale nepoužívám) dva a to jsem měl v té době tak 4 kubíky vody...
I když je pravda, že jsem tenkrát neměl rozvod vzduchu v trubce, ale normálně jsem používal přiložený rozvod a hadičky, které pak byl docela kumšt rozmotat :-) V trubce by to snad jeden utáhnout mohl.
Teď mám jednu Haileu - což bych doporučil více. Ne, že by mě ty atmany někdy zradily, to vůbec, ale docela žerou... A samozřejmě radím i nakoupit náhradní membrány (na Atman).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2015 21:59 gervais – Atman HP-8000 Dostačující pro malou pěstírnu pro 15 *160 ltr.pro bublifuk???
Fotka k příspěvku Je toto Vzduchovací membránové čerpadlo Atman HP-8000, 4200l/h vhodné (dostačující)pro mini pěstírnu která bude mít 15 akva po 160 ltr. pro filtraci vody (bublifuky)přez centrální rozvod smyčka 3*3 m.??? Děkuji za vaše názory a osobní zkušenost.http://www.akva-tera.cz/akvaristika/akvaristika/akvarijni-technika/vzduchovaci-motorky/atman/24264-vzduchovaci-motorek-atman-hp-8000-4200l-h.html

Zapoměl jsem v dotazu že celkový objem vady bude 15*160 ltr. 2400 ltr. plus nějaka výtěrka 2500 ltr. ktera je potřeba prohnat přez bublifuky. Jaky tedy použít aby byla filtrace dostatečna ?? Atman 8000 nebo 12000 ?Děkuji za názory.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 16:53 Jardam – už se dá vybírat víc
Secohy jsou klasika, ale když už to chce někdo porovnávat, tak tady www.covdily.cz mají všechno od Secohu přes Alita, Airmac i zmíněný Hiblow. A taky pístové Nitto - ale membrány jsou lepší. (Dole v detailech jsou odkazy na katalogové listy)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 12:34 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: abaddon
Ono totiž když to tak vezmeš logicky.. máš 6x80L akvárek, to je dejme tomu 6x70L vody = 420L vody celkem..

Jako příklad vezmu motorek od tetry co sis vybral - ten dá celkem 600L vzduchu za hodinu..

Ty potřebuješ aby ti voda prohnala přes filtr v každým akvárku alespoň 1x za hodinu, to znamená že celkem minimálně 420L přefiltrované vody za hodinu.. Tolik vody těch 600L přiváděného vzduchu určitě strhnout nedokáže. Ten kompresor co jsem ti poslal dává 2100L vzduchu za hodinu, tam budeš mít i pohodlnou rezervu bych řekl. Já ho používám na 2x110L + 3x21L, a rezervu mám hodně velkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 12:07 abaddon Re: Cosmogagy
Dík za stanky.Koukal jsem na ně.Ještě jsem viděl silnější SERA vzduchovadlo,ale pouvažuji o tom z těch stránek a pořádně to ještě projdu.Díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 10:32 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: abaddon
Řekl bych že to nemá jeden vzduchovací motorek šanci utáhnout... buď budeš muset použít aspoň dva mrkni třeba na toto: www.akva-tera.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2013 08:01 abaddon
Zdravím.Má někdo prosím zkušenosti se vzduchovadlem Tetra tec APS 300, 2x300l/h*4,5W a nebo SERA AIR 275 R.Uvažuji o pořízení jednoho z nich.Mám šest střednich nádrží cca 80l jedna.Tak bych uvítal radu zda postačí.Dík

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 22:51 Muž Martex42 [20] - TetryRe: Werty74
Já jsem používal vzduchovací motor od Atmanu HP - 12000. Záleží kolik budeš mít nádrží nebo kolik bude potřeba vývodů na vzduch.Pro více informací mi napiš zprávu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2013 19:39 Muž Werty74 [5] - pancéřníčci, L-sumci,ancistrus sp. – Odchovna cca 3000 litru
Zdravím,mám dotaz,zakládám si takovou menší odchovničku cca 3000 litru a potřebuji poradit: jaký kompresor nebo turbínu použit na filtrování/vzduchování. Pokud tento dotaz nepatří do této sekce,tak se omlouvám,ale bohužel nemůžu najít kam ho zařadit.Diky za odpovědi. pivo

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 13:52 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: Silent
jojo, já jsem se předtím špatně vyjádřil. V původním příspěvku jsem psal "Většinu doby asi ne do všech filtrů najednou." čímž jsem chtěl asi vyjádřit to že nepojedou všechny, ale napsal jsem to tak nějak asi nesrozumitelně a bez doplňujících informací :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 13:41 R Muž Silent [5946] Re: Cosmogagy
Tak to už jsou ale jiné požadavky než původně :-D . V tom případě by stačil menší model.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 13:29 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: Silent
no ona ta rezerva bude v tom že pojede dejme tomu cca 10 bublifuků najednou furt v kuse..
zbylých 8 se bude zapojovat jen příležitostně v případě potřeby (že tam nebudou nitrifikační bakterie vím, budou spíš na pohyb vody a vzduchování do nestále používaných vytíraček a podobně (tam bude samozřejmá každodenní výměna vody).. a dost možná místo nich budu používat jen vzduchovací kamínky...
při takovémto provozu by mi to mohlo stačit, ne?

Počítám s tím tak podle toho že motorek co dává 360L/h mi bezproblémů zvládá utáhnout 3 bublifuky v akváriích 2x37L a 1x54L a nejede na plný výkon. Tak těch 2100L/h by s 10-12 stálýmy bublifuky + semtam několik dočasných bublifuků/kamínků nemělo mít problém, ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 13:00 R Muž Silent [5946] Re: Cosmogagy
Jsem téhož názoru jako Bob66. Rozhodně je lepší mít trochu výkonovou rezervu a tu ti menší model neposkytne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.05.2012 12:28 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Cosmogagy
Na 18 bublifuků bych raději bych šel do Atman HP-8000 X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 00:43 Muž Cosmogagy [592] - Amerika – Bude stačit?
Pro moji nastávající miniodchovnu chci pořídit zde již zmíněný Atman HP-4000 (2100L/h). Bude foukat do celkem maximálně 18 bublifuků v celkovém objemu vody 538L (akvária s bublifuky - 6x55L, 8x20L a 4x12L).. Většinu doby asi ne do všech filtrů najednou.
Myslím že pro takové použití by měl bez problémů stačit, ne??

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1957x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/16496-jaky-kompresor-pro-pestirnu