Krmiva SAK
3 13.03.2017 13:42 Rumczays – Upřesnění
Abychom zamezili všemožným dohadům ohledně krmiv SAK,tvoříme novou stránku, která bude jen o krmivech. Dozvíte se zde vše podstatné, tedy složení krmiva, použití, doporučení pro jaké rybky dané krmivo použít a další.
Web bude hotový asi za 14 dní, nicméně většina informací už je k nalezení.
Starší reakce
Na burze bývá a nebo potom v Husovce.
Ahoj, poradíte mi, kde koupit v Plzni SAK? Chodila jsem do Mirji, ale ta už neexistuje a jinde na toto krmivo ne a ne narazit. Díky.
Starší reakce
Starší reakce
Krmení jsem měl v suchu a bylo otevřené jen 3dny už jsem ho vyhodil
Špatně uskladněné...netěsnící obal...Pozor na plísně...
Starší reakce
Díky moc. Krabku koupím na ozkoušenou
mě se ten green také moc nezdá , mám ho pro guppy ale bettám to nejede ( zobne a vyplivne )
Navzdory mé přízni k Suchánkovým, tak teď musím
...amazonia vaše doporučení jsou naprostá kravina!
Sak green je především určen pro ryby býložravé a jako doplněk do kombinování u dalších druhů. Předpokládám, že hovoříte o vločkách...to jen na okraj...to k tomu mixu nebo SAK 55...jinak jsou krmiva SAK speciálně pro bety prakticky nepoužitelná! Ne že by si vloček zobnout nedokázaly, ale určitě to není projev chuti, spíš zvědavosti, nebo zoufalství...A to různými SAKy krmím v kombinaci s dalšími krmivy asi 15 let....
Přímo zpecialně pro betty ne.Ale jsou pro ně vhodné krmiva SAK MIX,SAK GREEN,popřípadě pokud by bylo cílem zvíraznění červené barvy tak SAK 55.
0 22.11.2013 20:38 JosefVavra – krmiva sak
dělá sak něco pro betty?
Tak to budou menší v průměru jsou asi tak +,-,3 mm velké.Od té dvojky zas až taký velký rozdíl není.
jak jsou vůbec velké ty tablety? Jako třeba Tetra Wafer Mix? Ty mají průměr tak 5 mm, šířka tak 2 mm.
Ano plavou tablety,granule ne.Pokud se jedná o akary,tak tý by mohli teoreticky zvládnout i tu trojku.
granule neplavou...plavou tablety...
Mně teda moc ty granule neplavou. Jinak k té velikosti, tak ryby už mají velké tlamky, zvláště akary
Chci teď koupit od Tetry Cichlid Color, ale vezmu asi Mini.
Já být tebou tak bych zůstal u té dvojky.Pořát je lepší když je o číslo menší,než aby s tím krmivem měli problém ho pozřít.Já jsem třeba i velké čichavce krmil jedničkou a uplně jim ztačila.Táky záleží o jaké ryby jde,pokud o ryby z velkými usty,jako třeba tlamovci,tak můžeš zkusit tu trojku.Ty tablety záleží jak které,sak 55 plavou,většinou se ale potápí.
No zkusit trojku můžete, ale možná bude ještě velká. Tablety plovací jsou...
Starší reakce
Teď jsem se díval a uvažuji nad zakoupením:
HIKARI tropical algae wafers 20g - dno, zpestření stravy
HIKARI micro wafers 20g - ryby, zpestření stravy
SAK mix - 250ml - ryby, strava
+ ještě něco nebo to stačí?
Ideální, na střídačku ještě s nějakým jiným. I když já tázán nebyl
Co říkáš na SAK mix a SAK green?
pro krunýřovce tablety a pro zbytek třeba mix, podle velikosti huby, on ti asi někdo napíše jakou velikost...
Starší reakce
Jak píše Dahák používám ho jako doplňkové krmivo, jako snad každý
Neznam nikoho kdo by krmil jen jedním druhem krmení a navíc suchým
Pokud někdo krmí jen jedním druhem tak je logické že to nějaké následky mít bude
Však to taky je doplňkový krmivo.Krmit ryby výhradně suchým krmivem není normální.
Ano, ale miro to pouziva ako suche doplnkove...Urcite nekrmi svoje vystavne ryby takym sajratom, ako som pisal pouziva to len ako doplnok!
Nie je to len moja zkusenost, ale aj ostatnych.No newiem preco, ale pred SAKom som krmil tetra-minom a vsetko bolo OK.
Tak asi na tom nieco bude-ci nie?
Já používam Sak energy a Sak green a jsem velmi spokojen
Terčovci se bez problémů vytírají každých 14 dní, krmí s tím i Miro03 a nemá žádný problém jak s třením, odchovem nebo počtem jiker,a to je člověk který jak se mu něco nezdá tak pro něj není problém nechat si na vše udělat testy ve výzkumáku
Tohle všechno může mít daleko více příčin, ale nejednodušší to bude hodit na krmivo
Áno písalo sa o všetkých extrudovaných granulách či vločkách.
Ked si si precital celu temu, tak vies, ze sa to stalo viacerym....
Nejedna sa len o krmiva znacky SAK, ale aj o TROUVIT atd....
0 05.07.2009 14:09 Dusyk –
Re: 0 Ja by som nepovedal, že niečo obsahujú, ale že neobsahujú. Jedná sa pravdepodobne o demineralizované a bezvitamínové krmivá. Spôsobom výroby sa asi tieto prvky strácajú, alebo znehodnocujú. Jedná sa o extrudované krmivá. Na tom odkaze čo dal Mato00 som chvýľu komunikoval a vysvetll my to docela dobre, preco to tak je.
Ja krmim ancistrusy Sak spirulina tabletama a ty mohu jedine doporucit
Mnozi se to jako dive. Ostatnim rybam, krevetam i snekum moc chutnaji. Zkousela jsem i vlocky green a gold - zdali se mi moc tvrde a ryby to nezraly.
Nedá mi to , alespoň k tomuto tématu na podnět Mata00 přidat svůj poznatek. Krmiva SAK používám k chovu ryb poslední rok ve větší míře , a to jak granulky , tak i vločkované. Ryby tuto potravu dobře berou , všechny druhy co mám , od potěru do dospělosti a výživu doplňuji chovaným i v přírodě loveným planktonem.
Jediné co mi ovšem začalo být podezřelé a neznal hmatatelnou skutečnou příčinu nastalého jevu , byla malá reprodukce plemenných - generačních ryb. Např. u dánií tečkovaných a pruhovaných se dříve líhlo tolik plůdku , že přes něj v třecích padesátilitrovkách nebylo vidět. Nyní i po několika výtěrech se líhne z každého tření od čtyř - osmi párů zhruba jen 200ks mladých . Jiker je méně a většina je neoplozena a nerozhoduje jsou-li ryby starší nebo mladé.
U parmiček nádherných jsem letos získal v třecích koších od deseti chovných jedinců jen několik ks mladých a kardinálky , kterých mám chovných přibližně šedesát ks , se mi nepodařilo v tomto roce po několika pokusech vůbec rozmnožit ; loni na jedno tření bylo sto mladých od jedné samice.
Slabší odchovy mám i u gavůnků a zatím se mi nevytřely ani ve vytíračce umístěné kongo tetry , jenž se v roce 2008 v akvárku i v jezírku třely často.
Zarážející je , že i mladé loňské samice pavích oček se neplní , stejně jako živorodky 'molly' a velifery. U mečovek se tento úkaz projevuje slaběji , potěru od jedné samice bývá 30 - 40 ks , ale platy jsou plodné míň.
Jestli krmiva SAK obsahují něco , co opravdu snižuje plodnost , si ovšem tvrdit nyní nedovolím, jen jsem napsal svou momentální situaci. Hodily by se i zkušenosti jiných akvaristů , kteří tyto krmiva používají. Mi vyhovují dostupností , udávaným složením , různou velikostí pro odlišné věkové skupiny ryb , množstevním balením i cenovým poměrem. Jestli se mi ovšem potvrdí , že je příčinou snížené plodnosti mých ryb , tak bohužel s ním končím.
Foto: Do jezírka přes léto vysazené mladé ryby , krátce po krmení SAKEM . Na podzim budou vyloveny a odprodány. Jezírek k letnímu odchovu mám několik. Ryby mají k dispozici velký prostor , přímé ozdravující slunce i přirozenou potravu , narůstají větších velikosti a jsou reflexivnější i mnohem odolnější , než odchované pouze doma v akváriu .
Taktéž spokojenost.O nějaké neplodnosti nemůže být u mě žádná řeč.Kdysi ,když začínali,tak vlastně dělali krmiva pro pstruhy.Krmiva byla hodně tučná a pro akvarijní ryby nic moc.Ztučnělá ryba se netře nebo jen minimálně.Dnes již jde o zcela jiné krmivo.A já mohu jen doporučit.Já upřednostnuju spíše vločky,jsou lépe stravitelné.Granule dávám vždy předem namočené a spíše občas.
Krmivo SAK je dobre krmivo jsem snim spokojen
No ja som zo SAKom pochodil velmi zle....Ked som nim zacal krmit chovne ryby, zacali neresy ustupovat, az nakoniec sa prestali triet uplne.Skalare ktore sa treli kazdych cca 10dni a mali po 150-200ikier, sa po SAKu treli iba 1x za mesiac a mali 50ikier z ktorych nic nebolo.Nemozem povedat, ze by rybam nechutilo, prave naopak, ale uz sa k nemu nikdy nevratim...Velmi my vyhovovalo, bolo za dobry peniaz, rybam chutilo, boli rozne velkosti(pri mladych velmi dobra vec), ale moje ryby boli s toho neplodne....Neskor ked som zase zacal krmit starym dobtym tetra-minom, zacali rybky zase rozotierat(tych ryb som sa zbavil, sice sa zacali triet, ale nebolo to ono, nic sa neliahlo).Neskor som narazil na rovnaky problem ineho chovatela....tu je tema o saku:
cesky-cichlid-klub.org/… Věřím, že jim chutná, člověku taky většinou nejvíc chutná co by neměl.
Zkusim. Tohle je všaj vynikající z toho důvodu že pěkně klesá ked dnu. Nejdřív mezi to vlítnou neonky jak to klesa a pak se na dne pasou pandy.
Nejlépe to asi zjistíš když po půstu nasadíš jiné krmivo.
0 04.07.2009 17:55 Skanky [26] Ahoj,
několikkrát jsem se v jistém tématu ptal na bílé mikro částice které mi plavou ve vodě.
Ryby jsem cca od dubna začal krmit krmivem viz foto. Zhruba v tom obdobi se mi právě začalo objevovat ve vodě to plovoucí cosi co vypadá jak když bych do vody šoupnul za hrst prachu.
Cca před 2 týdny jsem na doporučení omezil krmení. Ryby v průběhu 2 týdnú dostali snad 2x žrát.
Všiml jsem si že po nějaké době nekrmení se voda pročistila ale po dávce krmiva se opět objevili ve vodě ty bíli částice. Dnes jsem jim dal žrát zas asi po 4 denní pauze a opět se to ve vodě objevilo.
Nevím čemu to přisuzovat, jestli krmivu nebo jestli tomu jak to pandicky vyzobavaj ze dna a rozviří usazeniny? Jinak krmivo rybkam šíleně chutná.
Starší reakce
Výrobky SAK občas dávám taky a řekl bych, že co se týká ceny a kvality je to z českých krmení asi špička. Ryby ho přijímají s chutí a jestli to obsahuje to co deklarují tak je to velmi kvalitní krmení. Jen by to chtělo ještě tablety k ponoření. Ty extrudované se nepotopí ani náhodou a ryby dna mají smůlu
. To je ale spíše otázka na výrobce.
Mám Betty a i když jsou to masožravci a krmím převážně mraženým, žerou i SAK Gold (rostlinné) a SAK Energy (živočišné). Na ostatní granule a lupínky se mi vybodly, ale tyhle jim fakt jedou.
Asi trefili rybí chuťový buňky.
Starší reakce
ta vlockovana artemka je supr
Jsem rád ,že jsem tam zajel ...to krmeni vypadá hodně dobře...ve středu ráno při cestě domů se osobně zastavím ještě u pana Koblasi ..mám zálusk na ty Artemia vločky co si mi doporučil..a zkusim taky tu antiparazitni směs od Mira 03..
Taky jsem spokojenej s krmivem Sak.Beru od nich Energy vlocky pro tercovce a pro tlamky Green a Spirulina taktez vlocky.Celkove moje ryby berou radsi vlocky nez granule.
Jo ted koukám na profil firmy..mají tam fotky...byl to ten Jakub..Jsem na ty jejich vločky hodně zvědavej..všude je chválí..On mi říkal abych zkusil dát terčovcům Sak spirulina..že to mají rádi..
A na výstavě v Duisburgu prý o ně byl velký zájem..
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 5210x