Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vytečená náplň CO2

 

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Vytečená náplň CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2011 22:28 Muž mmulcr [86] Re: texis
jj, to znám :-D tak uvidíš. Vyměnil jsi hodně vody už dnes. Já měnil po 25l 2x denně. Uvidíš ráno - tj. moudřejší večera ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2011 22:22 Muž texis [3] Re: mmulcr
Aha, no ja prave nevim, me akurat manzelka hlasila ze neonky plavou u hladiny, tak ty prelovila, pri vymene vody sem pak nasel jeste jednu skoro uplne vybledlou, krunyrovci byli oba dva schovani za topitkem u hladiny - akorat teda pancernicek vesele rejdil v mlze ;-)

Tak uvidim - ted sem ho prelovil spolu s par neonkama zpet ale jde to blbe mam tam krevetky a javsky mech a vsichni se tam schovali ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2011 22:13 Muž mmulcr [86] Re: texis
já rybky pryč nedával-nebylo kam. Nějak zvlášť jim to nevadilo - přežily bez újmy. Co se týče té náplně, minule se to tu řešilo a dle rozborů není celá náplň nic jiného, než obyčejné sušené droždí, cukr a jedlá soda - náplň klasických burčáků ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2011 22:03 Muž texis [3] Re: mmulcr
Dik moc, topeni sem hned vypnul, vzduchovani mam jen cerenim hladiny snad to bude stacit. Nevim prave co v tom CO2 setu je za latku. Pancernicka tam muzu vratit (zatim mam jen jednoho - k dokoupeni cele party sem se jeste nedostal). Jak moc to rybkam vadi? Ted po vymene skoro veskere vody je zakal slabsi (z predu je videt pozadi - ale z boku nadrze neni videt skrz) - bojim se aby to zvladly, ale zas je nechcu nechat dlouho v te 20ce (14 neonek, 2 mecovky 2 krunyrovci, pancernicek a betak)

Diky
T.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2011 21:08 Muž mmulcr [86] Re: texis
Ahoj,
něco podobného se mi stalo v prosinci. Chce to vyměnit 1/3 vody, nechat běžet filtr, vypnout topení (v teplé vodě se kvasinky množí jako vsteklý)a zapl jsem vzduchování na plno. Do 3 dnů byl klid. viz. odkazy níže.

www.youtube.com/…

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2011 20:57 Muž texis [3] – Vytecena napln CO2
Ahoj,

stala se mi nemila vec, mel jsem v setu CO2 (MP80) z Hornbachu - bezelo to OK, kytky rostly jak dive, akurat sem zjistil ze se me lahev prevrhla nalezato a diky tlaku vytekala ta tekutina do akvarka, to se cele zakalilo (naprosto nebylo videt na 5cm). Takze sem honem rybicky prelovil do 20l ale nevim co ted s tim? Samozrejme sem vymenil vice nez 80% vody, odpojil CO2, zvysil prutok filtru a zvedl vyvod aby vic ceril hladinu, ale voda je porad lehce zakalena (asi jako po zalozeni akva) a nevim jesi tam muzu dat ryby zpet a kdy? Ani nevim co v tom CO2 bylo za napln a jestli porad jeste neni nekde ve dne.

Diky za rady.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 461x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16399-vytecena-napln-co2