Zdravím, předem se chci omluvit za další nově založeané téma, ale na mé otázky jsem buď nenašel fórum s odpovědí, nebo nešel, ale buď moje otázka byla zodpovězena jen na půl a moc mi to nedalo, nebo se téma přehouplo na jiné. Hledáním a pročítáním fóra (nejen na těchto stránkách) jsem strávil volný čas už od soboty. Takže:
Před rokem jsem se pokoušel o kava pro Živorodky a ancíky. Byl jsem tak trochu naivní, protože jsem si od toho sliboval moc během krátké doby a hlavně jsem to vzal za špatnej konec a už od založení mě provází potíže. Počínaje doporučeným bílým dnem (později kritizováno-takže jsem ho vyměnil) později filtr (moc silný->tvorba řas) a v poslední řadě další řasa na kořenu a bublifuku-> ruducha, ale ne na rostlinách.
Proto jsem se rozhodl s tím něco udělat. Strýc měl akvárko, o které se staral (tedy spíš nestaral) zajím,avě. Vodu neměnil, neodkaloval, jen dolíval odpařenou vodu a rybky mu šli a množili se. Já se o akva starám a pořád nějaké potíže. Prohlídl jsem mnoho fotek akvárií a pročetl mnoho knížek a fór.
Moje představa je tedy, že vyndám staré dno,kořen,rostliny,filtr, nádrž důkladně vymyju (abych se zbavil řasy) a nové akvárko založím: beze dna(pro lepší odkalování), filtr(buď ten co mám,nebo od strejdy z jeho starého akva) + topení. Dekorace by byla asi kokos pro ancíky,kameny,rostlinky v kelímkách, později nějaké kořeny.
Takže teď jsem vám nastínil "moji situaci" a teĎ příjde několik otázek.
1. Máte nápad nebo nějaký tip jak mít v akva bez dna rostliny??? (kromě plovoucích a anubisů na kořenech)
2. Holé dno akvárka mi nebude po estetické stránce vadit, nebude spíš vadit ancíkům a živorodkám??? Přece jen jsou z domoviny zvyklí na dno.
3. Jaký typ filtru byjste zvolili? Můžu použít nynější dvouramený bublifuk?
Vím že mám vyčerpávající příspěvek, ale nevím si 100%-tně rady. Předem děkuji všem ochotným odpovědět na moje dotazy!
Díky