Lepení tavnou pistolí
...když jsem koukal jak s ním lepí kořeny tak to ještě posypávali jemným pískem nebo co to bylo...
Nebyla to spíš jedlá soda?
Mrkněte, co udělá jedlá soda s vteřinovým lepidlem.
Zbělá úplně stejně jako negelové, jen před vytvrzením nestéká z povrchů.
Jo tak to je dobrej fígl, pocukrovat to nějakým jemným písečkem
To ti nepovím ale když jsem koukal jak s ním lepí kořeny tak to ještě posypávali jemným pískem nebo co to bylo.
Ahoj.
Toto lepidlo nezbělá ve vodě?
Když to slepíš pistolí nic se nestane ale časem to moc nedrží. Běžně se používá gelové vteřinové lepidlo i pod vodou ale prodává se i speciální
www.akvarista.cz/… Kyanoakrylátové (vteřinové) lepidlo se používá úplně běžně, po vytvrzení (ve vlhku je to skoro hned) je úplně inertní a fakt bych se ho nebál. Ostatně používá se i chirurgicky k "šití" ran. Lehce toxické jsou prý páry, ale ty odvětráš během chvíle a při tom množství, co potřebuješ například k přichycení rostlin, jich nikdy nebude kdoví kolik. Jenom po vytvrzení zbělá a je dost vidět, tak je potřeba ty spoje trochu kamuflovat.
S pistolí zkušenosti nemám, tam bude asi hodně záležet na konkrétním materiálu tyčinky.
Můžou se z náplní z tavící pistole uvolňovat nějaké škodlivé látky? Viděl jsem, že někdo lepí věci v akváriu i vteřinovým lepidlem.
Starší reakce
Problem je v tom, ze ho nechce jen tak polozit, ale "povesit" do prostoru na zadni stenu.
A když bude kořen pořádně nacucanej vodou tak ti nevyplave a lepit přísavky nebude potřeba. Já si koupil kořen v Hornbachu 24 hodin jsem ho namočil ve vaně a pak do akva. Sice barví, ale neměl ani ve vaně náznak, že by plaval.
Drzet pravdepodobne nebude, a navic pochybuju, ze dlouhodobe bude drzet koren na prisavkach (po nejake dobe vetsina prisavek uz neprisava moc dobre).
Myslim, ze jedine dlouhodobe a rozumne reseni by bylo koren poradne pridelat (prisroubovat) na plexi desku a tu vlozit do akva, a nahore pripevnit.
Ale jsem zvedavy, dej po case vedet, jak si uspel s tavnym blemcadlem a prisavkami.
Ale niesom si isty, ci aj tak bude to lepidlo drzat....Ked koren das do AQ tak nasiakne skrz na skrz vodou.
Díky, na to bych málem zapomněl, nechám ho pořádně vysušit.
Ale koren musi byt uplne suchy, ak chces aby ti lepidlo nan chytilo...
Raději druhý den vyměň část vody pro sichr.
Jsem si to myslel, ale raději se zeptám, než vyhubit celý AQ,
Já jsem lepil takhle pozadí a všechno v pohodě jen to nechat zatuhnout a mělo by to být v pohodě mělo by se jednat o neškodnej plast.
Chtěl jsem nalepit na zadní stěnu AQ kořen, ale nechci ho kvůli tomu vypouštět. Kořen je zespodu pěkně seřízlý, takže jsem ho chtěl jen navrtat a vlepit do něj akvaristické přísavky, které bych chtěl zalepit tavnou pistolí. Jen se bojím, jestli to tavné lepidlo neobsahuje nějaké svinstvo. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky za radu.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 1067x