Cryptocoryne affinis - pěstování
Pokud se mluví o zelené barvě tak je to spodní strana listu. Při slabém světle je vrchní strana listu tmavě zelená a spodní temně rudá. Při silnějším světle blednou obě strany ale spodní výrazněji až se může červené zbarvení úplně ztratit.
Affinis to určitě je( na fotu v prezentaci není vidět ještě). Tak nevím proč všude píšou, že při silném světle zelená, jinak je hnědá... když je to naopak ..
Řekl bych že to affinis není.
To vim, ale pisou ze pri vetsim svetle jsou prave zelene... svetla mam dost.. :/
Je to reakce na světlo. Tím se nemusíš trápit. Také je takové mám.
Dob rýden, mám ve své nádrži tuto rostlinku, a v atlase se píše, že při silném osvětlení (což myslím, že mám docela) se zbarvuje do zelena a tvoří zakrslou přilehlou při zemi formu. Avšak já ji mám stále hnědo-červenou - při zemi se drží. Čím to může být.... v akvariu ji mám zhruba měsíc - daří se ji celkem dobře, dost se rozrostla. Děkuju ...
Starší reakce
To je nesmysl.
dobry vecer,je pravda ze se o teto cryptosce rika,ze kdyz je v nadrzi s jinymi rostlinami,tem ostatnim se nedari? jednou mi to rekla jedna pani v akvaristice
Starší reakce
No s ohledem na to jaky jsou kryptokoryny plevel, obzvlaste tato, bych se toho vubec nebal, proste ji opatrne vyndej a presad dozadu, ja jsem takhle velkym pri presazovani zkracoval i koreny a vzdy OK. To takhle velka nema zadne vyhonky, mlade rsotliny? Ja jsem s takhle velkou pak vytahnul i pul akvarka ;)
Starší reakce
Cryptocoryne affinis nepotřebuje žádné silné světlo, čím je ho méně tím jsou barvy tmavší a naopak.
0 25.02.2013 15:17 5elhal – Cryptocoryne affinis
Zdravím všechny, mám menší problém s barvou mojí Cryptocoryny affinis má takovou hnědou až červenou barvu někde jsem četl že je to nedostatkem světla ale to se mi nezdá. Osvětlení mám 2x 840 1x sun glo a 1x aqua glo. Výška akvaria je 50cm délka všech trubic je 61cm. myslíte že je to málo?
Starší reakce
Jak všichni říkají, že roste rychle a vyhání rychle nové odnože- lístky,.... tak mě roste hodně pomalu a moc se jí nedaří. Newím proč. Sice když jsem měl ještě malé akvárium na jiném místě s jinou vodou tak mi šla hodně, ale to jsem dělal vše uplně jinak. Ale proč mi nejde nyní, to nevím!
Hledejte ve starších fórech výraz "kryptokorynová choroba" nebo "kryptokorynová nemoc". Akorát pokud by to měl být tenhle problém, neměly by jim uhnívat kořeny, ale rozpadnout se listy. Tak nevím...
ahoj. potreboval by som poradit. v akvariu mi prave odisli skoro vsetky tieto rastliny. uplne im zhnili korene. neviete co to mohlo sposobit?
Starší reakce
0 21.02.2009 10:18 franccesko – cryptocoryne affinis
Měla by mít 2 formy. Jednu vzrůstnější s tenčími listy a druhou menšího vzrůstu s listy tužšími, kožovitými. Ale myslím, že je to už tak pomíchané, že se dá sehnat jen jedna forma. Já mám jen tu s tenčími listy a vzrůstná je podle výšky vodního sloupce.
Starší reakce
2 06.02.2009 01:14 0 Tato kryptokoryna je jednou z těch , které dobře rostou v přítomnosti uhličitanu vápenatého. Dával jsem běžně při sázení těchto rostlin pod jejich kořeny mramorovou drť a rostliny rostly velmi dobře. I kvetení nebylo žádnou vzácností , jen je zapotřebí nemít příliš vysokou hladinu a nad vodou je nutný dostatečně velký prostor , jinak tvořící se květ po dosažení krycího skla bránícího dalšímu růstu toulce uhnije.
Cryptocoryne affinis na fotce v mém akváriu nevypadá teď nejlíp , protože před sázením mimo vodu trochu víc oschla , než měla , ale už se růstem obnovuje a vyhání nové odnože - tento klon udržuji v pěstování celých dvacet let. Ten zavěšený síťový polštářek vlevo s obsahem jávského mechu , slouží k vytírání jikernatých ryb ( Gavůnků ) a zachycení a ochraně jiker před sežráním do doby přenesení do líhně.
Starší reakce
no to nevim,co maj rádi,mě rostou dobře ve všech podmínkách,akorát vim že maj rači studenou vodu než teplou.Zkoušel sem je dát k tlamovcům a tam moc dobře nerostli,rostli pomalu a tlamovci je pak ožírali
Ty tečky to řasy nejsou skoušel jsem to sundat ale nešlo to !!!!!!!!!!!!Jo a ty vyběžky mají rady železo ???Je to pravda pak pry rychlejš rostou !!!Jinak dik za radu...
No prostě to hodí u kořenů šlahoun kterej se plazí po dně a vyrůstaj z toho nový rostlinky.Pravda je,že žijou v různym osvětlení.Při slabim se snaží dostat nahoru a při silnym je zakrslá a nehází tolik šlahounů na rozmnožování.Ty zelený tečky by mohli bejt řasy
0 19.12.2005 17:49 mečoun – cryptocoryn
Prosim potřeboval bych ješte vědet o tech vyběžkach jak se množi jsou v zaksli formě jde to nějak změnit aby byli stejně velke jako ty normalni rostliny ??????
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 3393x