Pozadí z obkladu
Záleží také jaký to bude biotop, pokud to je pro cichlidy tak bych asi přemýšlel o 3D. Ale pokud to bude zarostlá nádrž tak to nedělej, protože stejně to pozadí za čas neuvidíš. A nebo jak radí Johan zkus mech.
Když už tam něco takového chceš, rozhodně bych to nelepil přímo na sklo nádrže. Jedině na podložku a vkládat. Přímo na sklo je to příliš nevratné.
Sklo to samozřejmě zvládne,otázka je,zda obklad nebude něco vypouštět do vody,je to sice keramika,ale...Další věcí,je zvolený dekor a jeho cena,aby nebyla příliš vysoká,a nakonec by se nevyplatilo,nechat si pozadí udělat třeba z polyuretanu.
Možná by stála za úvahu břidlice,která je vyzkoušená a při tloušťce kolem 3 mm,je váha na m2 asi 13 kg.
8mm už je dlažba nebo silný obklad. Slovenská firma KERKO dělá slinutou dlažbu s reliéfním povrchem (Granit), vypadá dobře, jen nevím, jestli by to vyniklo i v akváriu. Váha takovéhle dlažby je cca 16-18kg/m 2 . Taková dlažba by ta byla vhodná. Nevím, jak by držel obyčejný obklad, který poměrně dost nasákne vodou.
Nebál bych se toho, ale opravdu to bude to pravé? Podle mě to bude vypadat dost uměle. Když budete chtít stěhovat akvárium, tak se pronesete a je to skoro bez šance nějakým způsobem zazelenit.
Dal bych přednost polystyrenu. Stačí 2 cm, který se trošku opracuje a nalepí se na něj písek (PU pěna, barva nebo silikon). Dá se lehce zazelenit mechy nebo kapradinami a vypadá i přirozeně.
prikláňam sa k tej bridlici, myslím, že by to pôsobilo aj oveľa lepšie, alebo potom 3D
asi to tak dopadne. Já jsme chtěla 3D když už mám takové litry
Osobně bych to tam necpal.
Dal bych normální černou tapetu,nebo břidlici.
akvárium 340l skřín to vydrží určitě. Obklad je imitace kamene
Ahoj!Nevím jak velkou nádrž máš,ale i tak je to především zátěž pro podstavec pod akvárko.Jinak s tímhle nemám žádnou zkušenost!Předpokládám,že obklad je imitace kamene,nebo koupelnové se vzorem rybiček?
Ahoj mám dotaz. Napadlo mě udělat pozadí do akvária ze slabého (8mm) keramického obkladu. Váží však 20kž na metr čtverečný. Je to možné,nebo to sklo nezvládne? Přilepila bych akvarijním silikonem
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 612x