Bio Denitrator denitrifikační filtr
Tak pokud víš, že máš přerybněno, tak ti nezbývá než měnit týdně vodu, denitrator ti moc nepomůže při takové zátěži.
vim ze mam prerybneno...zkousel jsem je zpocitat,tak asi 64 kusu...klasicka osadka spolecenskych ryb..
Tak pak bych to viděl na kombinaci víc ryb než rostlin. Ta 14 denní výměna vody je asi dlouhá. Skusil bych tu vodu měnit v kratších intervalech (co 3 dny 30% akva) a pokud se při měření ukáže, že NO3 je nižší, tak bych se zaměřil na zdroje a spotřebitele(ryby, rostliny).
vstupni voda je v pohode,timhle testem to ukazuje neco mezi 10-25 a dno odkaluju taky
A jaký je NO3 vstupní vody? Je spolu s výměnou vody odkalovaný dno?
rostlin mam asi 10 kusu zasazenych a ted jsem pridal asi 10 kusu plovouci Pistia.pry dobre odstranuje NO3
112 litru,vnejsi filtr Fluval 105,svetlo 2x20W-1x power Glo,1x power Sun,teplota 22-23,hromada ryb a nejake rostlinky,Co2-burcak.test jsem zkousel od Tetra 6 v 1.NO3-porad kolem 100 mg/l,NO2-nic,GH 16,KH 6-10,PH 7.6-8,CL2-nic.vymena vody jednou za dva tydny asi tretina.
V akva kde je dost rostlin? Kazdy, komu rostliny rostou, naopak musi N pridavat. Co jit touhle cestou?
Pokud jde o skalnate malawi, tam je to pravda jina ...
Kolik těch NO3 máš naměřeno?
Anglinu neovladam a pres prekladac to je vis jaky
,jsem uplny zacatecnik a zajimam se tak nejak pomalu o vsechno.me ted nejvic trapi NO3 a tak jsem narazil na tenhle typ filtrace..ale nic moc o tom nevim,proto se ptam tady odborniku
pepin napsal: ..v cizine o tom pisou spousty,ale to neni ono
Proc to neni ono?
A na jake akva s nim uvazujes jit, jak se ti pohybuje obsah N?
Moc toho nevím,ale určitě jde o anaerobní bakterie (bez přístupu kyslíku),v našich klasických filtrech jsou aerobní bakterie,také vím,že je to celkem pomalý a oproti aerobním filtrům slabý odvar nesoucí sebou mnoho problémů co do PH a tvrdosti vody ap...
Ahoj.hledal jsem to uz vsude mozne,ale na Ceskych strankach neni skoro nic..v cizine o tom pisou spousty,ale to neni ono
Hledej:
sulfur denitrator
vodka denitrator
0 14.12.2010 17:04 pepin – Bio Denitrator-denitrifikační filtr
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 633x