Akvaristika v Brně
Ceny mají ve Sklorexu dobrý - ze začátku jsem si taky myslel že jsou dražší , ale po více návštěvách můžu říct že chodím nakupovat jedině tam a to hlavně kvůli výborným zaměstnancům ,sortimentu a i kvůli nižším cenám ! viz. příklad - aqualife cichlidka Ramirezova 100,- Sklorex 55,- to je rozdíl!!!
A navíc, nikde jsem se nesetkal že by tak dobře poradili a vyřizovali reklamace jak ve Sklorexu.
Starší reakce
No tak Sklorex není rozhodně drahej ... co vím, tak ve Vaňkovce zvěrokruh má ceny jak blázen ... Sklorex je oproti tomu sezonní výprodej
ano, nej nej nejvyssi ceny
skoro...
ceny mají ovšem otřesný
Starší reakce
Sklorex také zatím neznám ale Aqalife me nijak super nepride,je to velikej obchod s hodne druhama rybicek,rostin atd,ale personal by mohl byt prijemnejsi.Byli sme tam s pritelem pro krevetky a potrebovala sem nejakou techniku do akva a pani prodavacka pravdepodobne spolumajitelka byla pekne neprijemna takze me to od dalsi navstevy trochu odradilo.ale to je muj nazor..jinak i pro mensi nakupy a zvlast treba ja rada mym rybkam kupuju zivy nitenky tak je dobrej Exotic na Moraváku.
Starší reakce
Ve Sklorexu jsem pečenej vařenej, a věřím tomu, že hmyzomorku neobjevili, znalosti zaměstnanců a majitelů jsou sice na velmi dobré úrovni a určitě výrazně převyšují většinu běžných akvaristik, ale nejsou vševědoucí a kdekterý zanícený akvarista toho má nastudováno, nebo v praxi ověřeno určitě víc. Co je ale šlechtí, je to, že pokud se jich na něco zeptáš, a oni neví, pak nebreptají, nebo si nevymýšlí blbosti, ale jdou se zeptat kolegy, nebo prostě řeknou "nevím". Co se týká prodávaných ryb, většinou o problémech v nádržích vědí a sami odrazují zákazníky od nákupu nemocných ryb, s tím, že sami řeknou - máme, ale raději je neberte, měli jsme tam tu a tu nemoc, nádrž je v karanténě. Samozřejmě při množství ryb, které jim každý týden chodí se tomu vyhnout nedá a například tetraodoni bývají pravidelně napadeni krupičkou.
Musím znovu zdůraznit, že SKLOREX je nadprůměrná akvaristika, (zejména sortiment rybek, ale i jejich ceny
), přesto se nevyhne běžným potížím jiných akvaristik...
Mám možnost navštívit tuto akvaristiku cca 5x do roka a tak nemůže být pouhou náhodou, že zrovinka když se dostaví moje maličkost, plave v nádrži i nějaká ta mrtvolka...
Tomu se jednoduše zabránit nedá, ale nemělo by se stávat to, co jsem popsal já nebo vy.
nevím, jak to tam mají zařízené, ale také mě tam nedávno ve velké neprodejní nádrži s ne zast tak levnými rybami (mj. parmička denisonova) překvapila krupička. Nádrž byla s více druhy rub, některé bez symptomů, pár jich už dodělávalo a jedna tam plavala v proudu filtru, ale již břichem nahoru. Nepřijde mi, že by krupička měla být zrovna tak drasticky smrtelné onemocnění. Nemoc jsem tam viděl dvakrát po sobě v pondělí a v pátek. Ryby nevypadaly, že by byly léčeny. Napadené i nenapadené ryby byly všechny stále v jedné nádrži.
Přesto tedy 99% věci nakupuji u nich.
0 15.03.2008 22:57 zanek minařík je taky fpohodě. je to na novobranske (za grandem)
Vypadá to, že v případě hmyzomorky rybí ve SKLOREXu šlo o tu "lepší" variantu.
Hovořil jsem s panem majitelem a ten byl z mého sdělení velmi překvapený. Sdělil mi, že se s tímto onemocněním dosud nesetkal, a já dodávám - asi nejen on, ale i jeho lidé.
Závěr našeho hovoru vyzněl jednoznačně - Ing. Šmerda nechá tuto záležitost odborně vyšetřit a na základě výsledku tohoto vyšetření příjme potřebná opatření.
0 15.03.2008 09:54 Alofok – ...
Sklorex je docela dobrá akvaristika,ale s rybkami odsud jsem si už taky pár nemocí přivezla.Nejvíce kupuju ryby a krmení v PetPlanet pod Řečkovicemi,mají tam dobrý výběr rybek,řádnou karanténu,neprodávají bojovnice v kelímkách a nemoc jsem si odtam ještě nepřinesla.Nemají tam ,ale zase moc rostlinek.Jinak pokud pojedete z Řečkovic tramvají číslo 1 pořád dolů narazíte minimálně na 6 zwerimexů i s rybkami.Ovšem o jejich kvalitě by se dalo hodně pochybovat....Minimálně budete ryskovat nepřesné názvy a nemocné ryby.
jedině SKLOREX,jsem jejich věrným zákazníkem a po zakoupení akvakompletu jsem od nich dostal věrnostní kartu na slevu 5% při každém nákupu.Ochotný personál a vždy se snažit vyhovět a poradit zákazníkům
.Mohu jen a jen doporučit
Akvaristika Sklorex opravdu patří mezi nejlepší nejenom v Brně,ale také v celé ČR. Sám jsem tam kupoval veškeré zařízení do mého akva(kromě vnějšího filtru). Ohledně nemocí,nemyslím si,že by o něčem takovém nevěděli. Vždy jsem měl při rozhovorech se zaměstnanci pocit,že jsou to lidé na svém místě,ale stát se může vše. Ale rozhodně v menší míře,než v již zminovaných supermarketech. Tyto řetězce opravdu většinou nepatří k nejkvalitnějším. Samozřejmě né všechny,ale většinou je to opravdu bída a ryby jsou zde ve velmi špatném stavu a kondici,bohužel.....
co se tyce tech hyper-super-mega shopu typu Hornbach a OBI, zase tak moc bych se jich nebal. Osobne sem minuly rok bral dva Anciky z Hornbachu pricemz teda jeden uhynul asi po 14dnech (spis stres z noveho prostredi, protoze vubec nezral) a druhy posel po necelem roce. Asi pred 1/4 rokem jsem bral opet z Hornbachu 6panciku a zadny problem, teda jeden zase evidentne drzi hladovku, ale porad zije a ostatnim se cile dari, rostou jako z vody
nicmene kdyz je cas tak jezdim jedine do Sklorexu (bohuzel pro me, maji jenom do 18h
), vypada to tam dobre (zadne pytle s psim zradlem vsude okolo) a taky vyber docela slusny
do sklorexu vodím příbuzný jako do zoo-je to fakt nádhera
SKLOREX...
Jistě nadprůměrná akvaristika, (ceny opomenu), ale i tady se dá najít důvod ke zklamání...
Ve čtvrtek jsem tuto prodejnu navštívil a nevěřil jsem svým očím - nádrž s Hemigrammus rhodostomus plná rybek nakažených hmyzomorkou rybí (Pleistophora hyphessobryconis, "neonková nemoc")!
Vzhledem k tomu, že toto onemocnění má velmi pomalý průběh, že se projevuje postupem času stále zřetelnějšími symptomy, a že postižené rybky byly ve značně pokročilém stádiu onemocnění, předpokládám, že ze strany personálu (včetně majitele, kterého jsem - podobně jako jindy - viděl při obsluze zákazníků) jde o
"pouhou" neznalost !
Jiné "přijatelné" vysvětlení mne nenapadá...
Nedokážu si představit, že by někdo z nich o nemoci věděl a byl tak nezodpovědný vůči rybkám i zákazníkům, že by tuto situaci neřešil!
Rozhodně jen ne Obi a Hornbach. SKlorex a Exotic jsou dobré akvaristiky! Můžu jen doporučit.
do sklorexu vodím příbuzný jako do zoo-je to fakt nádhera, aqualife musím taky okouknout, taky je to tak krásný_?-děkuji za tip
Jo jo já tam jezdím taky a to jsem ze Zlína Táborská 192, 615 00 Brno
a nebo sklorex ,ale tam je to drahé jako čert
Aqualife - Táborská 192, 615 00 Brno
Starší reakce
0 27.02.2008 12:04 stařík –
Re: Eff Aqualife také není špatné, prodejna je lehce chaotická se spoustou chodbiček, ale o to víc tajemných zákoutí a překvapení. Někde jsem slyšel hodnocení, že Sklorex je spíš na větší a Aqualife na menší rybky. A podle mého laického názoru to tak opravdu vypadá.
Ostatní malé obchůdky s kouskem akvaristiky jsou na tom asi hůř, pár nejběžnějších rybek, krmení a skoro žádná technika. Že budou mít jediný škaredý teploměr jsem nečekal.
Ale i v tom Sklorexu jsem ze začátku nechápal, jakto že nemají vystavené zádné testy, filtry apod. Až jsem se jednou zeptal a vzadu mají ledacos, pravděpodobně skoro vše. Pro mě, který nejraději půl hodiny okukuje a prohlíží nic moc.
Pak je tu ještě jeden typ prodejen. Jsou to ty nové, konkrétně třeba PetLand a prodejna v Krpoli v Tescu. Tam je "luxusné postředí", celkem výběr techniky apod, ale celkem šílené ceny. V Krpoli ani nemají moc rybek, skoro žádné rostliny.
V Hornbachu jsem ještě nebyl, ale až(jestli) budu něco nového zařizivat, určitě se tam na techniku podívám.
Osobně nejraději obecně nakupuju v eshopech, které mají kamenou prodejnu, kde si vyzvednu připravený balíček, zaplatím a jdu. I když cena není nejnižší ze všech, většinou si tak ušetřím poštovné a cestu na poštu. Kdyby tenhle model převzala i některá z brněnských prodejen, byl bych spokojený.
Starší reakce
0 25.10.2006 12:59 Regina – akva v brně
Kontaktní údaje:
Merhautova 941/57
613 00 Brno-Černá Pole
Telefon: +420 545 211 098
Fax: +420 547 213 321
E-mail: akvaristika.morska@centrum.cz
WWW:
www.akvaristika-morska.cz:
Tuhle prodejnu máme nejraději.Jsou tu veluce příjrmní a opravdu poradí.
My rádi okukujeme Sklorex, Minaříka na Novobranské a Aqualife na Táborské. Obchody typu Hornbach, OBI a pod. jsou pěkně nechutný.
Jinak to ani brát nemůžu.
Nebudeme tu přece probírat diskriminaci pohlaví.
Prostě Sklorex v Brnisku vede.
2 Mrakoplash: Jak na co...
už jsem nechtěl reagovat, ale, milá Azalko, musím. Nemám nic proti odbornosti prodavačů ve Sklorexu, snad jsou dostatečně fundovaní. Co se týká jejich přístupu k zákazníkům, je to asi jako všude. Ke krásným mladým dámám se chovají určitě jinak, než k nám chlapům v nejlepších letech. Ale my máme zase výhodu, když jsou v obchodě prodavačky těsně před prvním "výbrusem", rozuměj vytažení vrásek
. Také si občas pokecáme. Prosím, ber tento příspěvek s humorem... Selby
No... Být mladší, skoro se červenám. Není lehké být krásná mladá žena - taky jim to vůbec nezávidím!
Ale k věci - pan prodavač je, taktně řečeno, v nejlepších letech. Jen hodnotím přístup a odbornost, které jsou na vysoké úrovni.
S tím se člověk setká málokde. Ještě uvidím, jak bude probíhat výběr a sestavování dvousetlitrovky - jestli zvítězí akvaristické srdce nebo obchodní taktika.
milá Azalko, kdybych byl tak krásna žena, jako ty, bylo by mi 26, tak věřím, že i se mnou by prodavači trávili svůj pracovní i popracovní čas. Prostě tě chtěl pozvat na rande a neměl odvahu. Ale k tématu. Sklorex je prodejna na velice slušné úrovni, domnívám se, že je asi nejlepší prodejnou na Moravě. Mě si prodavači až tak nevšímají, mám pouze jednu negativní zkušenost a to takovou, že když jsem chtěl koupit hejno kongoteter (8ks), tak mi prodavač nacpal pouze samičky i když jsem automaticky čekal 4 páry. Samičky jsou podstatně méně vybarvené a tudíž méně žádané. Takže stejně si musíš kontrolovat vše co kupuješ a nedat se natáhnout. Měj se fajn, Selby
Ten obchod na Táborské (zatím) neznám, ale ve SkloREXu mi včera dali 2 ancistrusy zdarma jako bonus - jsou podměrečný.
Takže asi už jedině tam. Navíc si se mnou pan prodavač asi 15 minut povídal o akvárku, který si chci časem pořídit a to bylo už po pracovní době.
Starší reakce
Ahoj v Hornbachu nedoporucuji nakupovat ribicky casto jsou pry nemocne.
vrele doporucuji AQUALIFE na Taborske znam majitele dlouha leta rad poradi hodne ribicek ma z vlasni pestirny.
Díky za odkaz na recenze na akvarko.cz - potvrdily mi zatím teoretický názor na věc. Co něco podobného dát i na rybičky...?
Zatím jsem rybky nakupovala jen v Hornbachu, Grelu na Lidické a OBI - bohužel procentuální úmrtnost je moc velká. Proto se ptám na spolehlivého prodejce.
Jen dodávám - kdybych v obchodě jen zahlídla nějakou mrtvolku, tak tam samozřejmě nic nekoupím!
Sklorex je super ten první neznam.
Ahoj všichni znalejší.
Zajímalo by mě, jak hodnotíte akvaristické prodejny v Brně a (blízkém) okolí. Která je dobrá, a se kterou máte naopak špatné zkušenosti? Kde nakupujete Vy?
Pro příklad uvádím:
www.akvaristika-morska.cz nebo již mnohokrát zmiňovaný
www.sklorex-akvarium.cz Díky za názory.
Starší reakce
0 25.01.2006 16:05 Zdenek –
Re: Puf chodival jsem i do akvaristik na Lidicke po leve str. smerem z centra jedna z nich naproti autobus. zast. (Šumavská), poblíž městské policie.
...hlavne nekupovat ryby v OBI, znamej si tam koupil a polovina mu jich vymrela!!!
Jen nekupujte ryby v Obi a Hornbachu teda jestli nechcete aby vám vymřel zbytek rybiček. Nemoci tam maj opravdu krásný. A kdyz uz vas tam nějaká ryba natolik uchvátí, doporučiji 4 týdny karanténu.
Jinak myslíž že v Brně je akvaristyk spousta, přesny adresy ale nevím, mrkněte do tel.seznamu.
0 24.01.2006 12:40 Mech – Akvaristika v Brně
A má někdo zkušenosti s rybami z OBI?
Starší reakce
0 19.01.2006 22:45 CML – AKVARISTIKA
Dobrá akvaristika je na ul.Orlí u Maliňáku.
nebo v Hornbachu.
Starší reakce
jednoznačně SKLOREX! (dvojkou na kuldovu a pak po směru kousek dál a za HIUNDAIEM doleva a rovně rovně rovně(tak 300 metrů))
sklorex-akvarium.cz . ještě docela slušná je na moraváku exotic (
www.exoticbrno.com )
0 15.01.2006 13:04 Mech – Akvaristika v Brně
Poradil by mi někdo, nějakou kvalitní akvaristickou prodejnu v Brně?
Přidat reakci
1 ...... ...... [4]
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 7226x