Jak sázet Eleocharis parvula
Tak som to mal aj v plane len som si chcel overit ci to ma zmysel..
S novými rostlinami je to vždycky tak trochu loterie jestli porostou nebo ne. Tak si kup jen jeden košíček nebo kelímek a vyzkoušel. S plynným CO2 je to trochu lehčí.
Hej je tam vyzivny substrat ale povodne som nechcel sadit dopopredia nic a tak je od zadnej casti AQ do zhruba dvoch tretin a v prednej casti je len cisty strk. To tekute co2 uz len obcas lokalne ked vybehne riasa cakam na komponenty a pustim sa do plynneho...
V prezentaci máš výživný substrát JBL Aquabasis plus ale na to tekuté CO2 si dej pozor je to vlastně zředěná desinfekce.
Do vody hnojim. Len ci nebude problem s tym, ze nie je vyzivny substrat. V aqua obchode mi tvrdili, ze musi byt vyzivny substrat v dne alebo japonske substraty.
Do dna můžeš něco dát a později i pokud budeš mít rostlin hodně se dá přihnojovat i do vody třeba PMDD.
Starší reakce
Může ale nemusí, já ji stříhám, protože pak líp roste a je to pěkný hustý trávník
Ahoj, chci se zeptat, jestli se muze parvula take strihat. Mam husty travnik a bojim se aby zespodu neuhnivala nebo nenastali jine potize.
Starší reakce
Blbost. Prostě sázet, sázet, sázet pod úhlem. Časem se to začne chytat. Ty potřebuješ, aby se kořeny rostlin rozrostly v písku, kde se uchytnou.
Jeste me tak napadlo.Bylo by mozne tu eleocharis treba nechat zakorenit treba v malem akva bez ryb?Jen svetlo,filtr a co2?Dala by se potom presadit kdyby mela vetsi koreny?Nebo je to blbost
Starší reakce
Tak mi to porad vytahuji.I kdyz to dam pod tim uhlem.
Aha, tak ty máš liapor? To je nejspíš důvodem. Je strašně lehký. Sázej rostlinky do dna v úhlu cca 45
Já to tam zapíchnul tak 3 cm a roste jak blbej, ale je pravdou že nemám liapor, ale flexiobklady. Když to chci vytáhnout tak to tam drží velice dobře
No tak sem to mel a stejne to vytahaly.
To zase ne, ale že může být ve dně i trochu nad kořínky.
Jak vice do dna?Jakoze nepujde vydet?
Tato rostlinka se může sázet i více do dna.
Cau vsem.Tak sem se rozhodl udelat si travnicek,ale prisel sem dom a skoro vse me ryby povytahovaly.Mam to v liaporu a moc to tam nedrzelo.Ale ryby se postaraly o vsechno.Mate nejakej figl jak ty male trsy eleocharis tam udrzet,aby to ryby nepovytahovali?Diky
Starší reakce
To by mělo fungovat.
0 07.11.2010 14:53 samanator –
Re: Sid premyslim nad relfektory od juwel,pac ten kryt je od juwellu a ty zarivky T5 taky
Všechno, co přinese více světla kytkám, je žádoucí. Nemyslím si ale, že by karimatka byla nejlepším řešením... Co zkusit kvalitní reflektory?
0 07.11.2010 14:38 samanator –
Re: Sid jo to jo,s tim osvetlenim me to stve. myslite ze by prozatim zabrala takova ta stribrna karimatka. kybych ji dal do krytu jestli by se zvysila ucinnost. jinak planuju si poridit relfektory aby se zvysila ucinnost.
Aby měl eleocharis šanci, měl byste ho skutečně "roztrhat" a zasadit v co nejmenších trsech. Už proto, že v tom vašem akva máte docela málo světla...
Eleocharis můžete sázet (nejlépe pomocí pinzety) dost hluboko - nebojte se klidně i 3cm.
Tím 5 kousků myslíte co? 5 rostlin nebo 5 košíčků rostlin?
Tahle kytka se sází "ideálně" do "hnízd" po 3-10 rostlinkách.
0 07.11.2010 14:00 samanator – jak zasadit eleocharis parvulus
ahojky,mam v akvariu asi 5 kousku eleocharis parvulus. jenomze problem je v tom,ze kdyz ho zasadim,tak po dvou dnes vyleze a nechce se mu zakorenit. mam hrubsi dno,cerna drt. taky mam v akvariu velke anciky, tkze to tky muze byt tim, ze kdyz kolem proplujou, tak je zdevastuji. mohl by mi nekdo poradit, jak bych je mohl nejak prichytit, aby se dobre zakorenili? myslite ze by jim prospel vic jemny pisek? dekuji
Starší reakce
Já myslím, že se nic nestane...koukni tady na to skvělé instruktážní video, taky to sadí celkem hluboko...cca 7min30s je sázení Eleocharis
www.tropica.com/… Myslíte?Já se bál,aby to třeba nějak nehnilo..
...v článku je asi 0,5cm... Může teda vadit když to bude víc?...
Vadit to nebude, spíš naopak.
no taky jsem nekolik kousku dal hloubeji nez 1cm a rostou, odnozuji.... ale lip drzeji v pisku nez v aquaclay
Já to sázel na menší trsy čínskýma hůlkama..
Ale nevadí ta hloubka,to je to oč tu běží?
Tak prosí někdo neví?Vím,že v článku je asi 0,5cm..Může teda vadit když to bude víc?Děkuji mnohokrát..
nápodobně, jinak když jsme eleocharis nerozdělil, vždy začal uhnívat, tyhle koberečky, ani bez pinzety nejdou sadit. Prvně jsem měl klasickou s rovným hrotem z lékárny, je na to třeba le trochu síla, jakmile jsem si pořídil akvaristickou cca za 200,- tak je to paráda a tu z lékárny už nepoužívám, to samé nůžky. Akvaristické jsou lehčí, zase ale tenčí a ohebnější.
jj, ja jinak ani sázet neumím
na vše používám svoji 30cm dlouhou kámošku pinzetu
Dobre sa sadí s pinzetou
Je to moja dobrá pomocníčka so sadením
Doporučujem
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 1529x