Zdravím všechny, chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti o dostupnosti méně obvyklých rybiček v našich obchodech. Ať přijdu do jakékoliv akvaristiky, je to pořád stejný ....opravdu vyjímečně se stane, že narazím na nějaký jiný druh rybky, než běžný. Mě konkrétně se jedná o hlavačku pastelovou. Jednou jsem na ně narazila u nás v Klenčí pod Čerchovem, koupila jsem si 4 rybičky. Stále je mám, ale zmíněná akvaristika již neexistuje a rybičky jsem od té doby nikde neviděla. Druhá rybka je drobnoústka třípruhá, kdysi je kdesi sehnal brácha už před lety, zůstala mu jedna a tu jsem podědila já a měla jí až do minulého týdne, kdy bohužel uhynula. Rybce bylo minimálně 6let. Za celou tu dobu jsem jí v obchodě neobjevila. Vím, že přes internetové obchody to nejspíš půjde, ale je tam dost drahá doprava, když si objednáváte 5 rybek. Proto jsem chtěla vědět, zda někdo z Vás neví o obchodě, kde bych měla nějakou šanci, nejlépe plzeňsko, ale není podmínka. Dalším druhem jsou například halančíci, ale ti už tady byly probíráni. Děkuji všem za reakce.