Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jakou popínavou rostlinu do želvárka?

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Výběr rostlin 

Jakou popínavou rostlinu do želvárka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 18:45 Muž Jiri_99 [425] Re: cajke
Já to řeším tak, že jsem založil malé akvárko na obnovu rostlin. Želvák mi totiž dřív nebo později všechno sežere nebo zničí. Tak zničenou kytku šoupnu do servisu a do želvárka již znova vzrostlou.. Taková nekonečná šikana kytek.. smich

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2010 22:15 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: cajke
Na dokrmování bych použil klasickou Egerii, Ceratopteris. Dával jsem i salát. Počítejte ale s tím, že při takové stravě nadělají želvy dost velký binec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.10.2010 17:30 Muž cajke [1] Re: Pepan
Myslíte vlepit tam nějakou příčku? to je zajímavé, popřemýšlím o tom.;-) Ale alespoň v nějaké části bych chtěl mít ty rostliny želvě přístupné, aby je mohla okusovat, jako zelený příkrm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2010 17:24 Muž cajke [1] Re: koyack
Děkuji za reakci!:-) Kytky jsem tam chtěl právě i kvůli tomu pestřejšímu jídleníčku; vždycky, když dám k želvě nějaku kytku, ráda si kousne. Zeleným také samozřejmě dokrmujeme. Pár rostlinek mám v plánu vysadit i kolem akvárka. Nemůžu teď nikde najít její název, ale je taková drobnolistá, která vytváří koberce nebo chomáče.
S kameny to mám ošetřené, zkušenosti s tímhle "buldozerem" mám více než bohaté, takže jsem na tenhle problém od počátku kladl důraz. Po tom špičatém kameni občas klidně leze i na ostrov ano
Kryt na akvárko taky máme, ale pro účel focení jsem ho dal stranou. A na sluníčko taky chodíme, a hlavně máme výborný balkon, odkud nemůže utéct/spadnout. Takže všechno snad v pohodě :-) Díky moc za přání, Wolfi mává pracičkou! :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2010 10:28 Muž koyack [87] Re: cajke
To je dobrá rada, rostliny v želvárku = pestřejší jídelníček. Ještě by byla možnost, než dát rostliny do terárka, dát je okolo terárka. Ale jestli je želvě do terárka zasadíte, želva bude určitě ráda. Jinak bych měl strach z těch kamenů, želva = buldozer, takže bych je řádně připevnil(hrozí rozbití skla terárka). Nevidím na prezentaci krycí sklo, což je chyba. Želva se musí občas nadechnout a určitě větráte(hrozí nachlazení). Chovatel by taky neměl zapomenout, že i želva má ráda sluníčko(samozřejmě, když je teplo).Já jsem používal obyčejný plastový lavor s kamenem uprostře(nezapomenout hlídat jsou to potvory rychlý). Na prezentaci je vidět, že vás to baví, takže mnoho zdaru a že zdravím Wolfganga ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.10.2010 22:25 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: cajke
Pokud na ni ty želvy dosáhnou, tak radši žádnou. Co nešežerou, zničí. A co kdyby to terárko bylo dělené sklem? V přední části želvy, vzadu za sklem porost kytek?
A co takhle nad vodu umístit něco jako imitaci epifytního kmene? Na to by se mohly dát nějaké bromélie, anthuria, potos menší kapradiny a jánevímco? Terárko by bylo oživené zelení, řelvy by na to nedosáhly a zálivka takových kytek je v pohodě. Akorát by to potom chtělo nad terárko zářivku, protože ty kytky chtějí více světla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2010 15:44 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: cajke
Hydrocotyle leucocephala?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.10.2010 15:35 Muž RadekCX [219] Re: cajke
to je zbytecne - sezerou je vsechny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.10.2010 14:37 Muž grizly [145] Re: cajke
Což tak se mrknout na www.terarka.net ????? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2010 23:34 Muž cajke [1] – Jakou popínavou rostlinu do želvárka?
Prosím, poraďte jakou zvolit rostlinu do želvária, aby byla popínavá, kořenila na souši a šlahouny se mohly táhnout i pod vodou. Díky ;-)
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 867x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15802-jakou-popinavou-rostlinu-do-zelvarka