Rostliny do brakické vody
Zdravím,
máte někdo tip, kde sehnat rostlinu, která zvládne z mořské vody odčerpat dusíkaté látky? Rostlina by teoreticky byla mimo hlavní nádrž, takže je možné jí uzpůsobit další podmínky (zejména světlo a slabší proud).
Jedná se spíše o teoretickou otázku.
Starší reakce
Čtverzubec zelený není ryba do mírně brakické vody (ne brakTické). Pokud chceš opravdu chovat čtverzubce zelené, tak počítej min. se slaností 1.015 a v dospělosti až s mořskou vodou... jinak to nebude stát za nic. Rostliny ti v té slanosti moc nepůjdou... Přehodnotil bych požadavky a šel bych buď do tetraodonů biocellatus nebo do trpaslíků... čtverzubce zelený je vysoká liga!
Jaké druhy rostlin jsou vhodné do braktických vod? Jaká je reakce běžných rostlin na mírně slanou vodu? Je mi to nejasné.Chtěl bych založit braktiku a do něj čtverzubce zeleného ale nevím čím to osázet.
Starší reakce
Stačí hledat a nebýt líný....
Hledej brackish tank Mudskipper
Jinak mně ten text přijde po překladu vcelku slušně luštitelný. U rostlin a živočichů se stějně uvádějí většinou názvy latinské....
A ještě jeden důvod, proč hledat v zahraničí. Koukni se, kolik je tady prezentací brakických akvárií... kolik tady asi bude lidí, co ti budou moci zodpovědně poradit? V zahraničí jsou brakická akvária běžná a informací je tam víc než dost...
É, ale text z překladače je moc divnej a když si to překladám rovnou, nikdy nevím ty podstatný slova...=) A navíc-jak se řekne anglicky lezec?? Pochybuju, že climber..
Co takhle použít google a překladač? Zadej si brackish water tank a hledej možnosti.... Taky teď zařizuji brakickou nádrž, ikdyž bez rostlin a musim říct, že nejvíce informací je na zahraničních webech.
Podobně jako hnědovky nebo Cryptocoryne pontederiifolia.
Zkuste Samolus valerandi, Cryptocoryne ciliata a Jávský mech. O těch jsem slyšel, že to snesou.
Vždy to chce zkusit. Co takhle nechat na dvě nějakou kryptokorynu (např. affinis), jednu nechat vyrůstat z vody (např. C. ciliata)a k tomu třeba Hygrophila corymbosa.
Vodní sloupec bude 20 cm. Po dně bych chtěla rozmístit několik malých submerzních a do pozadí nějaké emerzní..
Jak vysoký bude sloupec vody. Jak si to s rostlinami představujete? (plovoucí, submersní, vyrůstající z vody?)
0 15.10.2010 18:53 Mizuki – Brakické akvárium - rostliny
Dobrý den, právě si zakládám brakické akvárium s lezci. Na internetu jsem mnoho informací nenašla a proto se obracím se žádostí o radu sem. Takže bych se chtěla zeptat, jaké rostliny jsou pro brakické akvárium vhodné a hlavně jestli je možno použít jiné stromky než mangrovníky? Nebo zda-li se dají sehnat mangrovníky levněji než 400 Kč, protože se mi nechce za rostliny dávat pár tisíc. Děkuji=)
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 1584x