Kalná voda
To jestli to je nebo není nálevník si lehce ověříš tím, že až bude v místnosti a akvu zhasnuto, tak posviť do akva baterkou a pokud uvidíš světlý tečky, tak je to on.
Mohlo by jít třeba o toto
rybicky.net/forum/4822 . Pokud před tím zakalením proběhlo třeba silnější odkalování a čištění filtru zárověň, tak by to mohlo sedět, ale to silně teoretizuji.
Stran té možné reakce Ti bude muset odpovědět někdo jiný, já jsem sedlák a jiný hnojení než přes ryby nepoužívám.
0 20.12.2012 13:56 azonic [63] - Rostliny Před čtyřmi dny se mi trochu zakalila voda, když se kouknu ze strany tak je voda jakoby mléčná. Začal jsem přidávat PMFE
www.plantagrow.eu/… zvýšil jsem dávkování KNO3 a PMDD. Může nějaká z těchto věcí na to mít vliv? Jediné co mě napadá, je že jsem to přehnal s PMDD
Starší reakce
tak už opravdu nevím, co si mám o té velmi vychvalované akvaristice na Mělníku mám myslet.. prodavačka neví, jaké hodnoty se měří v akvárku a ni neví čím, k tomu zakalování taky neví, neví jak mi může poradit s krevetáriem..
Starší reakce
takže inventura provedena!! celkem 80ks rybek..
Jj, zlepšení tam vidět je, neusnout na vavřínech, co nejméně do akva zasahovat, krmit minimálně a pravidelně měnit vodu, to snad není moc povinností.
do většího půjdu určitě, ale až se nastěhuju do novýho domečku, což bude tak za půl roku.. Ještě udělám o víkendu inventuru po těch dramatických úbytcích a doufám, že už to nebude tak hrozný.. mám na profilu tu fotku focenou před 5 minutami, že je to lepší? Omluvte kvalitu fotky, je to z mobilu.. foťák se semnou nekamarádí
Já Tě do novýho většího hned neženu, z výchovnýho hlediska bych viděl jako lepší variantu, to zvládnout v tomto, odladit to ku spokojenosti, nabrousit otruhy a uvidí se.
záleží hlavně na tom, kolik budu mít lováčů na nové větší akvárko..
Tak teď žádný bláznění, zamakej na redukci té rybí osádky a bude to fungovat.
0 22.11.2012 20:55 Miguela ty ryby si ze mě prostě dělají srandu
zítra jsem po zimování zahrady zákazníkovi chtěla jet ke Kučerovi pro nějakou zázračnou léčbu, poslala jsem mu před 2 dny fotku s prosbou stejnou jako na vás, odpověděl? NE!!!!
Můj tip je že nic.
neuvěřitelné foto kvůli těm rybám myslíš? pěkně jsem si nasrala do bot koukám s těma mřenkama..
4 19.11.2012 21:54 Ičin [1405] - Cichlidy A sníženi osádky taky platí!!
A tady ono čtení
www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
A i přes zvláštní (a pro mě neuvěřitelné info) doporučuji případnou konzultaci ve Viváriu. Pan Kučera je výborný a ochotný akvarista. Myslím, že i s tím přebytkem ryb by mohl pomoci
V tomto kalamitní případě doporučuji použít přípravek Nitrivec dle návodu, popř. před tím Toxivec. Dojde k rychlému vyvázání škodlivých N látek a tím nitrivecem se dodají nitrifikační bakterie, což je teď nejpotřebnější. To nekrmení platí stále.
Je tady dost odkazů, od toho jsou tady jiní, kteří to sem opět hodí
Jinak obecně platí, že se zaráz nemění voda a nečistí filtr. Další věc je, že se kompletně nečistí akvárko. Odsaje se kal ze dna, doplní se voda a hotovo. Ještě tak otřít sklo od řas
tak teď si připadám jako úplný debžo
takže mi prosím řekněte polopatě pro debžu, jak má co postupně čistit
Odkalovat dno je v pořádku, ale čistit filtr takto často už ne. neustále si narušuješ nitrifikační proces v akváriu. Filtr čisti, až bude jeho výkon o poznání slabší. poloviční výkon filtru, je dobře zajetej filtr. Přečti si ty odkazy co jsem ti dával.
a sme doma!! To je ten problém. Výměna všeho rozbourá celou rovnováhu v akváriu. Pak se můžou namnožit nálevníci, kteří ti zakalí vodu. A jelikož tak přijdeš o bakterie, které přetváří nebezpečné látky na méně nebezpečné, tak se pomalu otráví ryby. Ty méně odolné (neonky, tetry) to odnesou hned, ty odolnější jsou ve stresu a jsou agresivní
Ne, nech to tak jak to je, ono se to dočistí. 2-3 dny nekrmit. Když odkaluješ, tak nečisti ve stejnej moment filtr, ale až třeba za týden a filtr nikdy nečistit dočista dočista, jenom lehce promáchnout a nějakou špínu tam nechat. V případě, že bude nějaká nepatřičná rekace ryb, lapání po dechu, shlukování se u hladiny, tak výměny vody.
Stejné otázky - kdy bylo založeno, bylo měněno dno? Počítám že ne a pak je odpověď "Nic nedělat a počkat"
před týdnem jsem měnila celé akvárko, nevěděla jsem, co s tím kalem. Dno odkaluju při každém čištění 2x do měsíce společně s filtrem, to je špatně??
0 19.11.2012 21:41 katkra – kalná voda
Zdravím, potřebovalal bych poradit.s kalnou vodou.
Odsála jsem nečistoty ze dna a doplnila s odstátou vodou i s přípravkem na úpravu vody, jen voda stále je kalná filtr je čistý,jen jsem odebrala trochu rostlin.a voda stále kalná mám ji znovu vyměnit.Předem dík
Kdy naposledy a kolik vod jsi měnila? Dno pravidelně odkaluješ? Ten filtr nějak čistíš? Kdy naposledy? Nebylo činěno čištění filtru a odkalování dna současně?
a jak se můžu té N látky zbavit? to by mělo být z bobešů od ryb, ne? a s tím problémy nemám
Pokud je ten zákal způsobený nálevníkem, zde je popsáno jak na něj:
wds.cz/…
Ale jak psali kolegové, redukce ryb a nepřekrmit.
Dej tomu těch pár dní klid a potom se bude řešit další, mezi tím čti, zdejší fórum je plný užitečnejch informací. Jak dlouho je to kvárko založený?
Mě nenas** ty peníze, ale že ty ryby chcípaj bezdůvodně, ty krevety mě mrzí dodnes nejvíc, ty jsem viděla normálně ve společenským akvárku bez problému i s cichlidama, ale u mě to prostě nejde
vždycky mi ryby pochcípaly jen odtamtud.. a to jsem pokaždý dávala dezinfekci
Tak to se nestačím divit, to mě na Vivárko nesedí.
tak tam jsem přesně byla!!
Nevím u koho jsi nakupovala, ale u Vás na Mělníce je Vivárium a tam by jsi chybku neudělala.
sakra parmička černopruhá, nevim proč pořád píšu černoploutvá!!
Tady na Mělníku je fakt nedám, tam jsem se spálila hodněkrát (př: při zakládání jsem koupila 10 red cheryn krevet, 4 parmičky černoploutvé a ptám se, když je parma dravec, jestli to ty krevety přežijou, prej jo, vydržely 2 dny a nebyly..
to samé s pavíma očkama, mám skaláru a taky mi říkal, že to není problém, po týdnu byly paví očka bez plutví..) a tady jsem jí bohužel i koupila. Spíš bych to s tou parmou chtěla nějak urovnat
přece tady nebude dělat takový komedie
.
O.K. nejsi ani první a bohužel ani poslední, kdo sem zabloudil až když je nějakej problém. Máš snahu to řešit a to je hlavní. Ty parmy vrať tomu od koho jsi je koupila, nebo daruj do akvaristiky.
Jen jsem kupovala ryby, co se mi líbily, akvaristy jsem vždy informovala o počtu a osaádce ostatních domorodců, ale nikdy mi nic neřekli. Ale to je samozřejmě moje chyba, že jsem na Vaši stránku přišla až na doporučení, to chápu a stydím se za to..
Okamžitě se potřebuju zbavit 7cm parmičky červenoocasé, stala se bossem celého akvárka a ožírá ocasní ploutve, přistihla jsem ji při činu
No, pěkná rybí polívka. Postupoval bych tím nic neděláním, prostě několik dní bych nekrmil, do akvária nijak nezasahoval a nechal to stabilizovat. Podívej se do atlasu ryb na Tvoje chovance a zjistíš jejich nároky, neb pro zdárný fungování akvária bude do budoucna třeba upravit jejich počty. Mrkni se na tyhle odkazy, budou se hodit.
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/… 0 19.11.2012 19:24 Miguela ok, tak moment prosím počkejte, nafotím akvárko, zaregistruji se
Přidat reakci
1 ...... [12] ...... 15
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 14372x