Týrání zvířat
Už bych se chystal hledat mu nový bejvák...

Ahoj lidi chci se zeptat je týrání ,když mam sumečka žraločího má kolem 15 cm v 200l akvárku ? díky

jo to jsem taky nepochopil :/
jak říká libor, navíc asi nemá moc čisté svědomí když zakázal hodnocení i komentáře
To, že mu je 11 let znamená, že může vědomě týrat ryby? Podívej, chodí sem více uživatelů v jeho věku a jak mají krásná akvária, o která se sami starají, a o rybkách toho někdy vědí víc než polovina dospělých tady. To není přece o věku, ale o vztahu k těm živým tvorům, kteří jsou bohužel zcela odkázáni libovůli jejich majitele.
Horší ale je to, co jsem psal ve svém příspěvku v 11:03 o vlivu takové prezentace na některé začátečníky.
Měl by se brát s nadledem, psal jsem si s ním a řikal že mu je 11
A tobě snad přijde normání nacpat pár dní po založení do 90 ti litrů vody 52 ryb??? Mě teda moc ne když toho s největší pravděpodobností vinou majitele minimálně půlka chcípne...
Tak to už je trochu přehnané

(myslim ten odkaz na to akva)
Některý prodavači ve zverimexech by si fakt zasloužily nakopat....
Tohle je oproti hrůzám co jsem tady viděl naprosto v pořádku. Když zredukuje držkolezce a nechá jen 1 pár čichavců tak na tom bude znatelně lépe než minimálně polovina zde prezentovaných nádrží!

No, je to přerybněné, ale aspoň je tam nějaká rostlina, a borec se zdá, že si bere rady k srdci. Když se zbaví čichavců modrých a ancistrusů, přidá rostliny a bude pravidelně měnit vodu, jak jsi mu doporučil, tak to zvládne.
0
[132] 16.03.13 13:30 micz Já také. Ale to bohužel nepoznají někteří začínající akvaristé a dopadne to tak, jak jsem napsal v předchozím příspěvku.
Já si jsem téměř jistá že trollí.
Jo, "dobré rady" dává. Za některé by zasloužil vytahat za ušiska. A nejhorší je, že spousta lidí se toho chytne. Řeknou: "Já viděl prezentaci, kde byla ve třiceti litrech skalára, v obchodě mi to schválili, tak si jich tam dám pět". A těžko jim pak můžeš co rozmluvit, když tenhle jim to ještě doporučí a podpoří.
nicméně je dost aktivní v komentářích ostatních nádrží a už sem zahlíd pár "dobrých rad" i na foru

TO je hrůza. Ještě mu tam chybí potápěč jako vzduchovací kámen. Možná by udělal lépe, kdyby ryby někomu zkušenějšímu věnoval a pořídil si třeba křečka.
Tohle je smutné. Poradit si nenechá, blokací tu na to nebudeme koukat, ale rybky se dobře mít pořád nebudou. Těžké rozhodnout co s tím.
Už po přečtení popisu je jasné, že to dotyčný nemá v hlvě v pořádku. ÁNO alebo NIE...
Opět týrání rybiček, zas stejný uživatel:
rybicky.net/nadrze/17649
Tentokrát zakázal komentáře a hodnocení, aby mu tam nikdo nemohl napsat, že je to vše zcela špatně. Navíc dle jeho chování zde na netu předpokládám, že to ani není prezentace jeho akvária, ale jen snaha prudit. Prezentace se nedá označit jako nevhodná, nevím proč, upozornil jsem na to v připomínkách ke stránkám.
Starší reakce
Jo je to pravda. Teď jsem si s ním psal a že se chystá AQ z gruntu předělat, a skalár že snad má jít jinam. Tak uvidíme.
No, nejhorší je, že když to tady uvidí další podobný, jako on, tak si to udělá taky a bude se ohánět tím, že na rybicky.net to přece viděl v prezentaci a když se dařilo tomu, tak proč ne mně... to je stejný, ne-li větší problém.
I ty jeho další nádrže jsou hrozné. Discus v 120 litrů. To je taky týrání. Nejhorší, že takový človek to nepřizná a bude dál chovat skaláru ve dvaceti litrech. To nemají ani v té nejhorší akvaristice tak malé nádrže na skaláry.
Tady je typické týrání rybek v praksi -
rybicky.net/nadrze/17617 . I když osobně věřím, že ten hoch jen někde stáhl fotku a dělá si tady z lidí srandu. Tak jako tak jsem tuhle hrůzu nahlásil jako nevhodnou prezentaci a možná by stálo zato podívat se i na chování tohoto nicku na tomto webu.
Starší reakce
Skoda ze
www.nic.cz tento spot
www.jaknainternet.cz/…
nenechal zakoncit tim, ze rybka do kulateho akva nepatri, potrebuje daleko vetsi akva s "kamaradama".
Mozna nad tim ani nikdo nepremyslel. Spoty jsou tak trochu "nadsazka".
Ale zase matou verejnost kulatym akvariem, no.
Mám za to, že ten borec, co tu žumpu hodil na web, to udělal s očekáváním, že se okolo toho strhne hysterie, jakou teď tady čtu v komentářích. V takovým případě je dobře že je vymázlej. Člověk ale neví. Každopádně to akva nebyla fotomontáž. Tak snad s tím něco udělal. Podle mně mu stačilo slušně domluvit a počkat na jeho reakci. Když by se nic nedělo, nebo by s lidma hrál jen přiblblou hru, tak bych došel k názoru, že se jen baví těma komentářema a tahá lidi za nos a proto ho brzy odstranil.
chybné hodnocení příspěvku 08.11.2012 10:08. Mělo být mínusové.
Proto alespoň dorovnávám v 08.11.2012 12:07.

Pár podobných pokusů o vtip už tady bylo, ale také znám lidi, kterým by takový "chov" nepřipadal divný.
Mne to spis prijde jako pokus o vtip. Tezko totiz uverit tomu, ze bude mit nekdo doma tavouhle "chloubu" a bude se tim chlubit. Nejspis to dotycny nekde nafotil a ted se za klavesnici culi, jak se mu podarilo vytocit par akvaristu ...
To je, podle mě, úchyl. Představuji si ten smrad po čtvrt roce, co se z toho blátíčka odpařuje voda. Chudáci ryby.
...taky jsem jako dítě udělal chyby a ryby na to doplatily... Nicméně to co je tu vidět u některých jedinců...
co je to za náturu, že se tím ještě veřejně pyšní ... prý "Nádrž, kde si příroda sama určuje, jak to bude vypadat"
to snad ani ne???
jak tohleto může někdo myslet vážně.. fuj!!!!
chudáci ryby

Další příspěvek do tohoto smutného tématu!
rybicky.net/nadrze/16455 
50litrová nádrž s přibližně 10-15litry vody. Skla připomínají sbírku řas, sinic atd. vesměs usychajících. Filtr-obyčejný bublifuk, barvou splývá se spoustou kalu na dně. Dle popisu byla údržba prováděna 1x za půl roku a spočívá ve vyčištění filtru a dolití vody. Osádku tvoří 2parmičky nádherné, 2thorakáti a 1ancík.

Starší reakce
Jj, taky jsem to viděla a jak zakroutila hlavou

Ten objem je opravdu brutální, do toho dát jakéhokoliv tvora je týrání

Ahoj

dneska sem se čistě ze zajímavosti koukala na aukro jestli tam není něco pěkného a zabrousila jsem i do akvaristické sekce .. Na výběr docela zajímavé věci, ovšem čelist mi spadla z tohoto
aukro.cz/… 
chudinky krevetky naskládané v 1 litru

ohledně krevetek moc znalostí nemám, ale i tak si myslím, že jeden litr je na ně dost málo a ještě ze všech přídpěvků tady jsem vyvodila, že krevetky nejsou moc vhodné pro začátečníky, ovšem prodejce tvrdí opak

připomíná mi to takové ty rybí klíčenky :/ jaký na to máte názor? Mě to přijde jako mučení krevetek, nebo se snad pletu??
Starší reakce
0
[1052] 31.07.12 13:40 Ad@m Tu je jeden príklad týrania rýb:
tosomja napsal: Ja mam v 20l akvarku 2 mecovky 2 dania 2 tetry neonove 6 gupiek 1 labeo bicolor 1 parcievnicek 1 prisavka thajska, 1 molly black, 1 molly gold. Daj si take tiez!
Je to krasa(
rybicky.net/forum/4363-ryby-do-mini-akvaria-do-20-l )
Starší reakce
A pokiaľ tu na stránke to bude ešte aj niekto pomocou smailíkov podporovať
Ale bohuze bude,drive nebo pozdeji-business is business-

pokud to budou lidi kupovat(a to budou,aby udelali detem radost a zaroven se jich zbavili).Petsmart tady neni az tak nejhorsi retezec pet obchodu znam i daleko horsi,retezce budou na tom vzdy,co se tyce kvality a pristupu,hure nez tzv.rodinne firmy!

No tady to normální není, teda alespoň v to pořád doufám. A nemůžu souhlasit ani s p. Špryslem, tohle podle mě není ta správná cesta, jak malé děti přivést k akvaristice.
Jinak viděno v českobudějovickém ZooHoch v Globusu. A konkrétně v tomhle obchodě by se těch věcí našlo víc. V prodejním akváriu "dodělávající" kančík citronový (už se jen přetáčel, po celém povrchu nějaká plíseň), smaradlavá voda v akva s karasy, dvouměsíční štěňata zavřený v kumbále tak metr na metr padesát...

asi má hezčí koberec než akvárko
To je jako fotit papouška pod vodou.
Tak to je vážně síla.To jsem ještě neviděl.Určitě bych si ty Piraně od něj koupil

co si myslite o tomto k....ovi ktory fotiryby na koberci?
zvierata.bazos.sk/…
osobne by som s nim nieco podobne asi spravil lenvo vode na niekolko minut aby sa uvedomil
Po dvou letech budou už tak hezké a budu je mít rád, že jim koupím odpovídající nádrž a budu se kochat

No jo, když jsou mimina.. Ale co potom.. Kdybych o těch rybkách nic nevěděl a vzal si je, po roce dvou bych je nejspíš musel rozdat, pač mě nikdo neupozornil jak budou velké a co vlastně potřebují..
Byznys je také dobrý...

Mimochodem v té stovce ty akary mohou být klidně rok, někdy i dva. Ony zase tak strašně rychle nerostou...Zamítání takového přístupu jsem viděl tady u piraní...mimina a hned to někdo viděl jako týrání když byly v nádrži, kde teprve rostou...
biznis je biznis

Nedávno jsem se v jednom zverimexu koukal na akary potoční. Přišla prodavačka a říká líbí se vám? Ano líbí, ale mám největší jen sto litrové akvárko, které už je stejně obsazené. Sto litrů? To je naprosto v pohodě, když tam dáte jednoho samce a dvě samice, nic se neděje.. Vezmete si je teda? Zůstal jsem vykulený a ty krásné ryby jsem si stejně nevzal. Ikdyž je to v pohodě..

Přidat reakci
1 ...... 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 28788x