Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké ryby do ostře osvětleného akvária?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Jaké ryby do ostře osvětleného akvária?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.09.2010 15:44 Kamekh Re: 0
Dno je 1/2 akadama a 1/2 aquaclay .... tak snad tedy nasvícení nebude vadit, ale kdyby někdo měl opačnou zkušenost, třeba by to nejen mně zaímalo....citlivost na světlo se u rybek nepopisuje :-) No ale zrovna neonky mi připadá že se světlu i při téměř černém dnu vyhýbají ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.09.2010 15:12 0 Re: Kamekh
Teď můžu narychlo dopsat , že při tmavém dně a nějaké té rostlině u hladiny se většina ryb přizpůsobí světelným podmínkám v akváriu. Bílé písky na dno v tomto případě nedoporučuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.09.2010 22:38 Muž Gordon [22] Re: Kamekh
Myslím, že neonkám a obecně rybám by to moc vadit nemuselo. Většina miniakvárií a rostlinných akvárií je taky přesvícená a ryby tam normálně existují. Pokud tam bude dostatek rostlin tak pohoda, pokud ne tak nepotřebuješ tolik světla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.09.2010 22:29 0 Re: Kamekh
Pokud by byly akceptovány poněkud větší ryby , tak při rozměrnějším akva se hodí africké tetry. Víc nemůžu napsat , končím hned u compu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2010 20:53 Kamekh – Jake rybky do ostre osvetleneho akvaria ?
Dobrý den, z prezentací je těžké určit kde se rybkám daří a u popisu rybek není jisté zda se hodí do ostrě osvětleného akvária (0,8w/l). Máte někdo zkušenost s dlouhodobějším úspěšným chovem nějakého druhu ryb v takto osvětleném akváriu ? Nerad bych aby se rybky pořád schovávaly, byly lekavé a nebo měly nevýrazné barvy.... prostě aby se v takové nádrži cítili dobře. Jde mi o menší druhy hejnových ryb....tetry, parmičky nebo tak něco.
Děkuju za odpovědi :-)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 822x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15560-jake-ryby-do-ostre-osvetleneho-akvaria