Ahojte. Dostal som sa k takémuto "väčšiemu" (900 l) akvárku (na obrázku). Poradíte mi, odporučíte? Akvárium má rozmery: 180 x 79 x 66 cm (66 cm je vysoké), = 938 l. Zatiaľ ešte oddychuje v garáži, ledva sme ho tam vpratali, bolo neuveriteľne ťažké. Za mlada som choval "bežné" labyrintky, rajovce, guramy perleťové... Doteraz sa mi veľmi páčia. Čo myslíte - bolo by to pekné a oplatilo by sa nimi osadiť, až takto veľkú nádrž? Špeciálne najmä druh Trichogaster leeri sa mi ľúbi... Ak by tvoril, práve on, principiálny základ stádočka - koľkými kusmi by ste osadili, tí čo sa vyznáte v chove čichavcov, takúto rozmernejšiu nádrž? Bolo by to vôbec vhodné, k typu či rozmerom tejto konkrétnej nádrže? 30 či 40 kusov - je príliš veľká črieda? Pozdávajú sa mi k tomu (ako doplnok) aj ďalšie síce "klasické" ale inak exkluzívne pôvabné, relatívne k tomu príbuzné rody z JV Ázie (hoci zo širšej zoogeograf.obasti): Colisa lalia, Macropodus ocellatus či aj najbazálnejší M. opercularis (je fantastický!), možno na vizuálne či pozorovacie spestrenie aj Helostoma temmincki (číchavec líbající). Poradili by ste mi, aký ekologický/vizuálny mix týchto druhov - počet ks/druh - do takéhoto akvárka namixovať? Priestrannosť akvária by zrejme umožňovala aj - zo 2 páriky rajovca (prípadne aj oboch spomínaných druhov?) ? H. temmincki zas dorastá až cez 20 cm, no rozmer akvária by ju zrejme už viac "nepustil"... Ale vraj je pri viacerých exemplároch znášanlivou, mierumilovnou rybou. Navyše elegantnou a skvostnou...
Dobrý den, zakládám si akvárko, 110l, s rád bych si ho udělal na způsob Asijského biotopu, nebo alespoň takové přírodní, velice se mi líbilo jedno od pana Josefa, sice je to Amerika, ale líbí se mi ta přirozenost, poházené dubové listí, olšové větve, kořeny porostlé mechem, zaprášené dno...přišlo mi takové věrohodné, nenapadá vás nějaká stránka, kde bych mohl hledat inspiraci k biotopům? Tady v je pár pěkných biotopů, ale většina mi přijde celkem nepřirozená...
Ahoj, tohle téma už tu jednou je od někoho jiného. Jelikož mám trochu jiné podmínky, založila jsem nové. TedyZpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 1921x