Ahoj, tohle téma už tu jednou je od někoho jiného. Jelikož mám trochu jiné podmínky, založila jsem nové. Tedy
Mám nové akvárium 80x35x40 (126 l), osvětlení 2x 18 W (cca 0,3W – nic moc, vím, je to koupený akvarijní set). Od neděle (15. 8.) je napuštěné, v pondělí a v úterý jsme kupovali rostliny, nalila jsem tam přípravky Tetra AquaSafe a EasyBalance.
Doufám, že mě teď neukamenujete
Přesto, že je to moje první akvárium, snažím se o asijský biotop. Vyhledala jsem si informace o rybách, co tam chci dát a jsou prý vhodné i pro začátečníky. Sem píšu kvůli přesnější vhodné kombinaci rybek a taky si nejsem úplně jistá počtem.
Uvažuji tedy o Betta splendens (1 sameček + 3 samičky), čichavcích (taky 1+3), přísavce thajské (na mojí velikost asi jenom 1?). Dál si nejsem úplně jistá kombinací – jestli třeba parmičky pětipruhý, zebřičky, anebo rozbory klínoskvrné. Pochopitelně nechci akvárko přerybnit, takže z těch posledních třech druhů tak nechci narvat všechny…
Mám trochu problém se šneky – ten asijský prý žere málo odpadu, sám ho prodokuje hodně a snadno se přemnoží. Uvažovala jsem, zda si nekoupit jen jednoho a k němu pár neasijských… Stačí na to ta přísavka sama, anebo mám koupit ještě sumečka?
Ještě by mě zajímalo za jak dlouho tak můžu nakoupit první ryby (a jaký). Nědko říká týden, někdo měsíc, čert aby se v tom vyznal. Díky a omlouvám se, že je to tak dlouhý, fakt se snažím bejt pečlivá