Co je to za plazivce?
Diky za pomoc, snad se u mne taky casem vytrati. Asi ne prekrmuju, tak trochu uberu.
Záleží na definici bordelu a konkrétním druhu.
Ryby (zkoušel jsem endlerky) na ně kašlou, alespoň to je moje zkušenost. Prostě se mi jednou za uherák objeví a pak zase zmizí, takže je nijak neřeším.
Díky, to bude ta lasturnatka podle obrázku.
Když tam teda dám ty svoje 2 cca 2cm velký paví očka, sežerou je, nebo se mi pustí do krevetkovýho potěru? Mám tam teď vylíhlé krevetky...
Ty potvory jsou z bordelu, že? Mám tam od založení i mastnou hladinu a nic mi na ni nepomáhá. Týdně měním 10l vody a přidávám seachem stability a pristine...
Ahoj, dnes jsem si v nanoakva všimla jakýchsi bílých čárek plazících se po skle, je to ten nálevník? Voda zatím zakalená není...
Starší reakce
Ne to jsou nějaké ploštenky, to moje vypadá jako nitěnky, bohužel lepší foto vzhledem že to nechci pustit do akva asi nebude. Je to něco mezi niťenkou a červenou pakomáři larvou, ale nic se z toho nevyvíjí
Zkouším třídu nebezpečnosti. Dal jsem k tomu 2 guppy ve stáří 3 týdnů, počkám 14 dnů a podle výsledků budu pokračovat.
Starší reakce
Našel jsem v kbelíku co používám na zalévaní ve skleníku toto.
Parazit asi ne, neboť nemá z čeho žít. Je to závratné, sviji se to ve sklenici, něco málo i plave. Že by pijavenky, nemůžu tu najít odkaz, uvažuji to zkrmit.
Starší reakce
Pokud budou mít dost potravy, např. z překrmování ryb, tak jen tak samy nezmizí...
Pročti příslušné vlákno
Děkuji již jsem se seznámil. Je to potvurka a na čelním skle jsem jich napočítal osm. Aktivní jsou jen večer tak už je snad neuvidím. Rybky se taky postarají alespoň doufám
Ploštěnka. To nebude z včerejšího krmení.
Starší reakce
Pohybuje se to jako úhoř. Kudy propluje hlava tudy i ocas. Koukal jsem i na nitěnky, tak jsem to zkusil vhodit do akvárka, ale si toho rybky ani nevšimly, a to kolem toho proplouvaly. Možná ýe spíš nitěnka... Mám z toho hlavu kolem
EDIT: vzal jsem to pod mikroskop a asi je to nitěnka
Jestli je to malé, ta nitěnka to s klidem může být. Jak se to v akvariu pohybuje? Podle toho bys to mohl odhadnout, si myslím.
Asi je to ona, ale neumím si představit, že bude mít 10cm. Tyto mají 2cm a už tak se mi nelíbí. Taky necháu, jak se kemně mohla dostat
Co třeba žížalice pestrá?
Co je to za "hádě"? Mám z toho husí kůži
. Je to nebezpečné? (doufám že ne
)
Starší reakce
Mohl by mi někdo prosím osvětlit, co je tohle? Budu vděčný za určení i případnou literaturu, kde bych si o tom mohl načíst více. Délka cca 3 cm. Akvárium založené dva měsíce zpět. Obyvatelé 6x otocinclus affinis, 10x tetra žhavá (přidaná dnes).
Starší reakce
No tím nic vážne bych si zase úplně nebyl jisty, prý se může prichytavat na potěr, teda mise zatím na male mecovky neprichytil a to se narodily v pátek. V čem vidím. Největší problém je to, že se toho prakticky nedá zbavit, dá se to jen redukovat.
dakujem pekne!!! chvalabohu nic vážne...
Je to plostenka
Když budes krmit velmi střídmě, tak je uvidíš tak jednou za 14 dní i méně ;)
Starší reakce
Já jsem to vyřešil koupí Razborek skvrnoocasých, i když předtím jsem tam moc červíků neměl, ted bych nenašel ani jednoho
ale ty jsou tak do 50l a víc
Galaxky by asi šly, ale ty zas chcou větší hejno
Ok, díky... Jako já pořád přemýšlím, zda mám koupit nějakou rybu, ale zase nevím, zda by to bylo do toho 30l akva s krevetama vhodný. Nemáte prosím nějaký tip na rybu nebo dvě
...né neonky
Jedí to rybky, ale vzhledem k tomu, že v akvárku nejsou, tak doporučuji míň krmit a odkalovat. Já se jich tak zbavuju docela účinně
Zdravím, dnes jsem si všiml, že se mi v akva na skle objevili malí (5-8mm) bílí tencí červi. Mám pocit, jakoby se objevili ze dne na den. Mám akva založené asi necelý měsíc a mám jen krevetky, kterým se očividně daří a i rostlinky rostou dobře. Nedávno se mi objevovali malí šneci na skle, ti zmizeli a objevilo se tohle
Mám to začít nějak řešit nebo by to mohlo zmizet samo? Moc díky za rady
Starší reakce
kahua napsala: Mraženým cyklopem občas
Tak proč se ptáte, kde se vzala pijavice?
Mraženým cyklopem občas
Ale v zhledem k tomu, že pijavice prý drží a nechce se povrchu pustit a tohle plave a je to i 1,5 cm dlouhé (dnes jsem objevila další), tak to asi pijavice nebude
Spíš to vypadá jako roupice...
A mrazeným?
Teď už jo, děkuju
Vypadá to teda asi na pijavici, ale jak se tam může dostat? Živým nekrmím...
Starší reakce
Pro jistotu se vetsinou po cca tydnu vymeni cast vody a aplikuje se vse znovu. Pomerne pekny navod s presnymi cisly a udaji je zde:
www.blue-tiger-shrimp.com/… Souhlasím, že to není způsob řešení pro každého a pro každé akvárium, ale mě se vyplatil. Ploštěnky mám problém najít a krevetky se mi přemnožily.
obvykle ano, (pokud se neobjeví znovu
)
No, je to mozne reseni, ale jak uz tu je vicekrat psano a napsal jsi to sam - plostenek se timto zpusobem nezbavis, coz muze znamenat konec krevetek v akvariu. Tim spis, ze klasicke "okrasne" akvarium by nemel byt ekosystem, kam clovek porad hrabe a hleda zalezle plostenky. Nemluvim o dovolenych atd. Dlouhodobe je tento zpusob urcen spise pro vytrvalce a mistry v trpelivosti, nez pro bezneho uspechaneho evropana
Jasne, ja nepsal, ze plostenky v noci krevetku nenapadaji, ci ze je v konecnem dusledku nejsou schopny umorit. To je nastesti mene casta varianta. Spise jsem chtel poznamenat, ze existuje i takova ta neprima skodlivost plostenek, ktera spociva v tom, ze se po osidleni akvaria plostenkami stane akvarium pro krevetky nestabilni a neslucitelne s jejich naroky.
Já ploštěnky likviduji mechanickým sběrem.
V noci, po zhasnutí akvária, je hledám baterkou na skle, pak je špejlí s upraveným plochým koncem po stěně akvária vytáhnu ven a otřu o kousek novin, na který se ploštěnka nalepí a po pár minutách uschne. Někdy je vyhmátnu i během dne. Jsou tam pořád, ale po skromnu. Je to možné řešení pro ty, kteří nechtějí chemii a nemůžou znovuzaložit.
cheme, tam píšou, že přímo zaútočí na krevetku, která později umírá. a musím říct, že to bude asi pravda, neb po rozsvícení jsem jednu krevetku na pokraji smrti našla, ten ploštěnkový hnus od ní zrovna utíkal
docela by mě zajímalo, jak vypadá rána na rybě po ploštěnce
0,58mg účinné látky na litr vody. což u 5% flubenolu je 11,6mg celého prášku na litr. radši si to přepočítej. ALE!!! ty určitě nemáš 43l čistý obsah, na to fakt pozor
je to len jednorazova davka? staci to tam dat raz a uz viac nemusim????
ak mam 43litrove akva kolko g? 0,4/0,5?
Z cehoz vyplyva, ze flubenol, 5% cca 1g na 100l je moc velka davka. Je treba davkovat tak, aby to zahubilo jen plostenky a ne plze.
Nejde o to, ze by je vylozene zavrazdily.. kdesi jsem to uz psal - Ploštěnky likvidují nejen krevetky, ale přímo i nepřímo rybky. Někde jsem četl pěkné přirovnání, které zhruba znělo: "Ryba žijící v akváriu s namnoženými ploštěnkami se cítí asi jako člověk v jednom domě s vosími hnízdy" . Nemluvím o dospělých rájovcích apod. - ti si na ploštěnkách smlsnou a tuším, že velkým rybám moc taky nevadí.. Nepřímo škodí tak, že vyžírají drobné mikroorganismy ze dna a nalepují je na svůj sliz, berou tak krevetkám potravu a i rovnováha v akváriu dostává zabrat atd. Samozřejmě, když je v akvárku ploštěnek jen pár, tak se nic strašného neděje, ale když se začnou množit a jsou jich tam stovky, (což při intenzivních odchovech, kde se dost krmí občas nastává), je potřeba nějak zakročit.
napadají většinou čerstvě svlečené
ano. v noci je třeba napadnou a krevetky do pár hodin umírají
flubenol, 5% cca 1g na 100l funguje naprosto splehlivě na ploštěnky, nezmary ale i na některé šneky
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 2942x