Cambarellus patzcuarensis (CPO) - nákup
Intenzívnejšie sfarbenie majú staršie kúsky,kedy sa už rak tak často nezvlieka.Záleží i na podmienkach a strave.
Myslel jsem zakrslého mexického, protože jsem se dočetl, že ve volné přírodě se nachází v modré barvě, tak myslím, že by někdo mohl mít i v akvárku tuhle barvu
konkrétně tady
www.mk-zoo.cz/…
Chtěl bych nějakého menšího ráčka modré barvy
myslíte, že Cambarellus diminutus bude mít výraznější barvu později než na fotce?
Konkrétně do společenskýho akvária cca 70x35x40, řekněme pro párek těchto ráčků by mělo stačit ne?
Nebojte, to jsem zkoušel, ale díky. Teď se učím na test, tak zkusím po něm ještě hledat
O modrom CPO neviem.Su orange a schoko.Myslíš pravdepodobne Cambarellus diminutus viď.foto.
Chová sa ako v čechách tak i u nás na slovensku.V CZ skús kontaktovať užívateľa ,,rak,, prípadne ti môžem dať kontakt na chlapíka u nás.No či majú práve túto modrastú formu,tak to ti neviem povedať.
Když se člověk nesnaží tak nedá.... stačí se podívat na internet.
A repsektive stačí znát jméno na to aby se našel.
A když nevíme ani oblast těžko pomoct...
Ale zkusil bych napsat do google či seznamu CPO ráček... nebo ráček mexický ale já osobně modrýho neviděl hnědýho oranžového akorád
0 06.11.2013 15:53 Koudas11 – Rak mexický zakrslý - Modrý
Zdravím,
lze v česku sehnat zakrslého raka mexického modré barvy?
Díky
Starší reakce
Zkus tohodle prodejce já od něho kupoval:
aukro.cz/… Ale už začalo mrznou tak prostřednictvím PPL bych to neriskoval
Zkus nějakou akvaburzu poblíž jestli jí tam máte. Jinak je maj i v praze v zoo braník nebo je tam měli před tejdnem.
Starší reakce
Starší reakce
Pokud máš v plánu koupit CPO, tak je nejlepší zajít na akvaburzu. Jsou tam přijatelnější ceny a rovnou si můžeš vzít kontakt na chovatele ohledně případné rady. Když něco sháním, co v obchodem normálně není, tak kouknu na internet a poslední šance je burza.
0 05.08.2013 14:07 doupal – Kde koupit, Brno: Rak mexický zakrslý
Ahoj,
nevíte někdo z Brna, kde prodávají Raka mexického zakrslého?
Díky
Starší reakce
Asi hej. Tak uz mam samicku. Poslednu mali za 3,90e. Celkom dobra cena a ma cca 3cm.
Vianočný čas.Sledujem stránku, pán majiteľ už dlhšie neaktualizoval a neodpovedal na otázky.Možno kopec práce-pracovali tuším aj v sobotu.
Do akvaristiky Živa idem,aj som pisal na ich stranku ale bez odpovede. Dufam,ze dnes daco zozeniem.
V Poprade viem o 3 čo CPO hádam majú.Akvaristika Nika
akvaristikanika.tym.sk (kde momentálne nemajú-kupoval som posledné ja,no vie ti vedúci objednať)/ akvaristika Živa
www.akvaristika-ziva-poprad.sk (mávajú,ale či práve teraz?)/ A je tam taká malá, Bohu žiaľ netuším ako sa volá dlho som tam nebol.Budú vedieť skôr Popradčania.
V piatok idem do PP tak skusim daco popozerat. Za nemocnicou zevraj je mala ale dobra akvaristika.
V sobotu teraz pred sviatkami som kúpil v Poprade.(posledné dve)
Inak u nás ich mávajú v predajniach celkom bežne,treba si len poprosiť ak nie sú.Vedia objednať.
0 24.12.2012 22:45 spider30 prasan: kde si zohnal samicky? Nedari sa mi zohnat na slovensku.
Starší reakce
Budou budou
samice nosejí, obě dvě...Ale chce mít trošku trpělivost a počkat si
Jinak tedy zkusit pana Maláta - tady uživatel snekac.
Už nejsou prý budou za měsíc.
Bohužel ta má jen obyčejné ráčky né orange.
Zkuste se zeptat uživatele petulevrtule vím že se ráčky zabývá
Vedro rackum nesvedci a pres vedra se tihle raci temer vubec nemnozi. V zime jich bude vsude vic, asi musite pockat
To by mě taky zajímalo, ale tak v Hodoníně a okolí
Kde sehnat raka mexického zakrslého Cambarellus patzcuarensis var. "Orange", nejlépe v Praze a okolí.
Starší reakce
Nabízel je tam pan Zdeněk Malát, pak je i inzeroval tady na stránkách v inzerátech.
Nj, já ještě nikde nikdy nebyl. Existuje nějaký seznam kdy kde nějaká burza bude?
Na poslednich par burzach v Praze jsem zaregistroval, ze je nekdo nabizel za 150 Kc.
na Pankraci na burze za cenu mnohem rozumnější
V NDR 8E a v Vivariu 250, tak si počkáme :ú
Na tomhle foru (
forum.vivarista.sk/…) je chovatel Laci, - který ráčky od někoho tuším na Slovensku kupoval, konzultuji s ním chov, jelikož sme šťastnými majiteli těchto ráčků...Jeho ICQ je i na webu, tak snad se nebude zlobit, že ho předám dál, ale určitě rád v chovu a poradí. Je to fajn chlapík. číslo ICQ: 300835519 teď jsem s ním dlouho nemluvila, třebas už bude moct nabídnout už i svůj odchov
A je samozřejmě ze Slovenska
Ano, potvrzuji že pan Hřivňák tyto raky nabízí. Před třemi dny jsem je u něj zrovna kupoval a pochybuji že bych je jinde sehnal levněji. Konkrétní cenu nebudu uvádět, na té se musíte domluvit s panem Hřivňákem osobně(mail: hrivnak.jiri@seznam.cz). Jinak Mapuli je úplně někdo jiný a co vím tak ten raky nenabízí, jen něco málo krevet, to jen pro upřesnění.
Ja jej viděl, ale ne na slovensku, v Mělníku Vivariu. A nebo v Ostravě, tušim pan Hrivnak (Mapuli).
0 09.06.2009 18:45 gandalf15 Neviete poradit kde by som tohto raka kupil? Kdekolvek na zapadnom slovensku.
dakujem
Starší reakce
Jestli máš ještě zájem tak by se nějaký u mě našel. jinak v mém chovu jsou i další druhy raků .
Něco na prodej by bylo,ale jsou ještě malý,cca 1,5-2cm.
0 01.02.2009 14:33 Tomas – CPO - zakrsly rak - Cambarellus patzcuarensis
Ahoj, chci si zařídit akva s ráčkama, mam cca 120ltr. Všude se píše, jak jsou super, akorat je není možný nikde sehnat. Tak jestli někdo víte, kde je sehnat, nebo je máte doma, tak prosím písněte. Chtěl bych je asi s neonkama nebo paví oka - jestli mate někdo kontakt na chovatele, budu rad. Rad si přijedu kamkoli pro cokoli. Dík a fajn den.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 1209x