Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Lilaeopsis brasiliensis

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Sázení 

Lilaeopsis brasiliensis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2024 20:05 Muž Andyy [0] Re: vaclav
Dobrý večer prajem p. Václav,

Nie žlté konce sa nerozpadajú iba zožltnú na listoch 2/3 týždne starých max tak na 1/1,5cm a už žltnutie nejde nižšie po liste.

Práve preto som bol trochu zmätený čo mám robiť, teda ešte stále poriadne neviem ale vyskúšam zmeniť dávku hnojiva na radu pána Jab63.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2024 20:02 Muž Andyy [0] Re: Tomig
Dobrý večer prajem,

Áno zastrihávam ak je vyšší, je to super poznatok nakoľko všade som sa dočítal že rez bere naozaj dobre.

Môžem sa spýtať vy ho ako udržujete ?

PS: každá rada pomôže nakoľko sa stále iba učím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.10.2024 08:54 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Andyy
Ty žluté konce rostlin se rozpadnou nebo ne? U některých rostlin žloutnutí nebo až červenání listů nebo jejich částí je jejich obrana před silným světlem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2024 22:44 Muž Tomig [22] Re: Andyy
Dobrý večer. Z fotky soudím, že liliovníček zastřihujete a dle mé zkromné zkušenosti to tahle kytička nemá moc v lásce. Třeba se mi to jen zdá... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2024 21:37 Muž jab63 [1628] - BorneoRe: Andyy
Pokud je možnost udělat profesionální rozbor vody tak to doporučuji (není to levné). Na běžné testy už nespoléhám. Momentálně vycházím z parametrů vstupní vody co poskytuje bezplatně vodárna a dávky hnojiva si pak doplním na požadované hodnoty. Trochu čtení na dobrou noc: aquariumbreeder-com.translate.goog/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2024 20:58 Muž Andyy [0] Re: jab63
Wow toto som naozaj nevedel palec že prvky medzi sebou toto dokážu… Ďakujem za túto radu ste prvý ktorý mi ju poskytol…
Myslíte si že by som si mal spraviť rozbor vody ?

Takže odporúčate dávkovať 0,4ml denne. Určite toto zapracujem aj ďakujem za trik na tú injekčné striekačkou pre diabetikov

Popravde som si to všimol iba na starších listoch ktoré sú asi tak dva až tri týždne staré. Vyrastú v poriadku a následne postupne strácajú na koncoch zelenú farbu a jemne žltnú…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2024 16:57 Muž jab63 [1628] - BorneoRe: Andyy
Nadbytek určitého prvku může vyvolat nedostatek jiného. Třeba nadbytek K může vyvolat nedostatek N, Ca, Mg a naopak nadbytek N vyvolá nedostatek K atd. To bych si ale netroufal odhadnout. Tipnul bych to na nedostatek některých makroprvků ale ostatní rostliny jsou v pořádku. Žloutnou nové nebo staré listy?
Hnojiva dávkuju injekční stříkačkou pro diabetiky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2024 15:36 Muž Andyy [0] Re: jab63
Pekný deň Vám prajem,
Viem že to dávkovanie nie je optimálne avšak ak som dávkoval denne 1ml/100l mal som večný problém s riasou… z toho dvôvodu som sa rozhodol dávať týždenne. Jedná sa aj o to že je pre mňa náročné 0,4 ml dávkovať denne. Máte nejakú radu ako dávkovať denne 0,4 ml ?

Všetky ostatné rastliny okrem koberca sú v poriadku objaví sa raz za čas riasa na listoch ale postihnutý list vždy odstránil z nádrže.

A čo sa týka kameňa nie nerozpúšťa sa… už som mal tento dotaz ale pred vložením do akva som ho najskvôr ponoril na chvíľku do octového roztoku a nesičal.

Každopádne žlté konce lístkov na koberci značia že niečo mu chýba ? alebo len ako ste spomenul živiny dávkujem hrozne husto a potom nemá ku koncu týždňa ich dostatok ?

Veľmi pekne ďakujem za reakciu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2024 11:43 Muž jab63 [1628] - BorneoRe: Andyy
Nevím, školy nemám...V prezentaci je uvedeno u hnojiv INVITAL dávkování 5ml po výměně vody(silné osvětlení+CO2).
Podle návodu dávkování doporučují 1ml/100l denně. Připadá mi tedy, že máš přehnojeno a ještě navíc týdenní dávkování u takhle zatížené nádrže může být také problémové. Prvků v kombinaci se vstupní vodou je určitě dost. Spíš budou nevyvážené poměry. Trochu mě mate, že ostatní rostliny jsou celkem v pořádku. Ještě je mi podezřelý ten kámen. Nerozpouští se?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2024 18:01 Muž Andyy [0] – Lilaeopsis brasiliensis - Žlté listy
Fotka k příspěvku Pekný deň prajem,
chcel by som poprosiť skúsenejších akvaristou o radu. Môj trávnik tvorení 100% Lilaeopsis brasiliensis nie je úplne v poriadku, aspoň to si myslím já. Na vrcholoch lístočkov je viditeľné žlté zafarbenie, no avšak já neviem ako to odstrániť, preistotu som napísal sem, pred tým ako si to celé rozhádžem?

Myslím si že je to nedostatok nejakých živín, avšak neviem ktorých.

Za každú radu budem vďačný?

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2013 20:46 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Aforte
Je tu krásný atlas rostlin, stačí se jen podívat a přečíst si co a jak.
rybicky.net/atlasrostlin/glossostigma_elatinoides
rybicky.net/atlasrostlin/lilaeopsis_brasiliensis
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2013 20:19 Muž Aforte [573]
Zdravím,

jak se střihnout liliovníček nebo glossu. Prostě tyto rostliny, které se romznožují lodyžkami? Mám je nastříhat na malé kusy a pak až je sázet?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2012 15:01 Muž Vašek [56] Re: vaclav
To mě nenapadlo. To video znám, podle něj jsem začal stříhat kořeny a trhat listy novým Echinodorům a funguje to.
Edit: Teprve teď jsem to opět shlédnul. Liliovníček tam ve videu nemají. Je tam jen Eleocharis parvula kterou také sestříhávají. Jdu kouknout dál, jestli něco najdu a polovinu zkusím zastříhnout při příští výměně vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   10.11.2012 14:58 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Vašek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2012 14:38 Muž Vašek [56]
V jednom čísle časopisu akvárium (Klub.Akva.SK) jsem se dočetl o doporučení, že je po zasázení emerzního liliovníčku vhodné emerzní listy zastříhnout. Prý rostlinka využije rychleji živiny k přechodu na submerzní formu.

Máte s tím někdo zkušenost? Sice zatím neroste, ale i tak bych rád znal zkušenosti ostatních, než se chopím nůžek.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.03.2011 23:05 krykry74
Koupil jsem 4 košíčky od Aqua-Daho a vysadil po celé ploše středního aqua (54L; plocha 60 x 30cm). Vysazoval jsem jednotlivé rostliny, ale i řetězce po třech až pěti rostlinách. Jako substrát jsem použil štěrk (spodní vrstva cca 2cm; zrnitost 2-3mm) a Akadamu (horní vrstva cca 3-4cm; střední zrnitost). Koupené rostliny jsou emerzní a po vysazení pokračuji v jejich emerzní formě pěstování. Přihnojuji PMDD a denně rosím. Očekávám, že se rostliny nejprve nějakou dobu budou adaptovat a poté rozrůstat. V poslední fázi plánuji postupné zaplavení akvária a přechod vzniklého trávníku na submerzní formu pěstování. Osvětlení zářivkami T2 2x15W; 0,6 W/L. Pěstování zdar ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2010 15:03 Muž Wrata [21] Re: Lolok
Mam tak rok a pul.. delsi dobu mu trva nez se chytne/premena na submerzni. Je pomerne nizky a ridky..To co prodavaj je na 100% emerzni forma ,ktera je vyssi a ma i sirsi litky.. Koreni melce,takze ho pri odkalovani dost casto vyrvu..

Mam cca 0,5W/litr na 40 cm sloupci vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2010 14:49 Muž Opteron [0] - CichlidyRe: Lolok
Tak pokud bude mít dostatečné osvětlení a trochu živin ve štěrku tak by neměl být problém, já mám jen 0,3W/litr a roste to pomalu, věřím že když bych přidal zářivku a zvýšil tak osvětlení na 0,6W/litr tak nebudu za chvíli vědět co s tím. Bohužel "setové" akvária mívají nedostatečné osvětlení tak s tím nic nenadělám, ale v osotatních akváriích s homemade osvětlením se mu daří dobře, chce to taky jemnou zrnitost písku (v písku z flexiobkladů roste mnohem lépe než v hrubém štěrku který je vhodnější zase pro anubisy).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 15:03 Muž Opteron [0] - CichlidyRe: JJaanca
Já jej mám taky v jednom akva, bohužel mi roste pomalu protože vyžaduje realtivně silné osvětlení, je to náročnější rostlina na světlo než valisnerky nebo anubisy, ale pokud máš aspoň 0,5W/litr tak bys neměl(a) mít problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 08:33 Žena JJaanca [67] Re: Lolok
Já bych řekla že rychle, ale nevím jak tu rychlost specifikovat :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2010 08:28 Lolok Re: JJaanca
no ja som len chcel vediet ze ako rychlo sa rozsiruje v akvariu ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2010 22:11 Žena JJaanca [67] Re: Lolok
Co chceš vědět? Zasadila jsem, roste.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2010 22:04 Muž Johan [4950] - RostlinyRe: Lolok
Co takhle atlas? Třeba zdejší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2010 21:10 Lolok – Lilaeopsis brasiliensis
Zdravim, chcel by som sa spytat ci nema niekto z vas nejake skusenosti s lilaeopsis brasiliensis lebo si ju planujem objednat od Rataja.

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 1559x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15263-lilaeopsis-brasiliensis