Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nové rostliny s nechtěnými obyvateli

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

Nové rostliny s nechtěnými obyvateli
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2017 11:31 Maq Re: KLeo
Otázka je, zdali hnojivo v akváriu chceš? Já osobně bych nechtěl... ale to záleží na okolnostech a názoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2017 11:30 Žena KLeo [13] - ŽivorodkyRe: Toma
Děkuji.Radši jsem se zeptala, protože jsem začátečník a zatím se mi z těchto nezasazených rostlin vylíhlo asi 50 levatek,nějaké rychlé černé tečky...

A jde to rozmáčknout,tak jsem měla podezření,jestli to nejsou nějaká vajíčka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2017 11:13 Muž Toma [1] Re: KLeo
Je to hnojivo. Můžeš bez obav zasadit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2017 10:38 Žena KLeo [13] - Živorodky – Žluté kuličky na kořenech
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dnes jsem chtěla zasadit před pár dny zakoupené rostliny a na jedné bylo tohle.Co je to?A můžu po odstranění rostlinu zasadit do akvária?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.08.2010 12:53 Žena stetinka [270] Re: radka
Nebrat a reklamovat! A bez keců! Dlouhé roky jsem pracovala v akvaristice a tohle by si mi nikdo nedovolil přivézt. Akva rostliny jsou určené do akvárií s osádkou a máteli tam citlivé drobné rybky, nedej bože potěr! Ani létě tohle nevozili! A měli jsme více dodavatelů.
Jen malý přípodotek, ten hypermangan silnější. Klidně až do tmavé barvy. Nechat pá minut. A opláchnout čistou vodou. Pak zpět do silného roztoku hypermanganu. A opakovat několikát. Běžně koupu rostliny v hnědém hypermanganu. Pak do karanténní akva a hlídat po čase klidně opět koupele v dezinfekci.
Rozhodně bych si do akva nedala tyhle rostliny. Co dravý nálevník??? Zaparazitovaní šneci? V žádným případě, Reklamace. Záruka je 6 neděl a tohle bylo hned. je to jejich chyba, že rostliny neošetřují! tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.08.2010 10:25 Radka Re: JuraS
Děkuji za názory .Je nemožné "probrat" kořeny té kobercovky.Včera jsem tím trávila celý večer.Je to plné vajíček a i dopspělých jedinců-drží se smotané zuby nehty . Zařídila jsem pro rostlinky malé akvárko a uvidím,co se bude dít dál.Chovám pro rybky na zahradě komáří larvy-jsou to krasavice proti tomu,co mi dodali z pěstírny s rostlinkama.Pravda je že o tuto problematu vůbec nezajímám a tudíž nejsem schopna identifikovat název těch broučků.Ale také může být pravda,že mohou být někteří z nich škodlivé ,parazitující na rybách a nebo nežádoucí z důvodu přemnožení.Mám malé hejnové rybky a někteří jedinci měli v klidu šířku kolem 3-4mm a délku pak i několik cm.Obvzlášť ten druh připomínající stavbou těla žížalu s vějířkem na konci-to je macek a je přímo odpudivý.Nechtěla bych to vídávat ve svém akvárku ani za nic.
Naporcovat by to teoreticky šlo,určitě by to rybám chutnalo.Jen tu není zrovna nikdo,kdo by se této úlohy ujal a já na tohle fakt nemám..Napočítala jsem 7 druhů i s tou vodní beruškou,zbytek nevím,takže pro mě jasná volba.Komáří larvy jsou top a tohle budu pozorovat zatím z patřičné dálky..Děkuji všem ,pěkný den
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.08.2010 07:51 JuraS Re: radka
vodu bych vylil přes filtrační papír nebo jemnou síťku.. větší "potvory" bych nasekal nožem a menší jen trochu přimáčkl..a šup s tím do akva...nikdo mi ještě nedokázal říct čím se živí terčovci v přírodě takže každou změnu od zaběhnutých "sterilních" mraženek co jim dávám by uvítali s radostí...jinak tahle dodávka vypadá, že ji měli ve venkovních sklenících s nádržemi a že se jim v tom pomnožil běžný český hmyz...měli do těch nádrží přidat nějaké ryby a bylo by po "breberkách"
ale nevim, kdo tam kde vidite nejakou vazku. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2010 07:46 Muž karkra72 [4] - ŽivorodkyRe: radka
Tak by jsem si dovolil ltaky něco přidat a to citaci z literatury.
POTRAVA LAREV: Všechny larvy vážek jsou dravé a živí se různými vodními bezobratlými živočichy, větší larvy šídel a vážek dokáží zdolat i pulce nebo rybí plůdek.
ROZMNOŽOVÁNÍ A VÝVOJ:Vajíčka jsou kulatá nebo protáhle oválná o velikosti podle druhu většinou 0,5 - 2 mm. U těch druhů vážek, které je kladou do rostlinných pletiv, jsou v průměru větší a na samičku jich připadá obvykle 200-400. Druhy vážek, které kladou vajíčka volně, mají tyto v průměru menší a samička jich může naklást až 1600 ks (nejvyšší počet až 100 000 vajíček je uváděn u některých cizokrajných druhů).
Ruku na srdce ... do akvárka si dáváme přeci jen to cu chceme. Beru že si s rostlinkama přineseme domů třeba nějakého toho šnečka, ale tohle je vážně síla.
Já by jsem zkusil reklamaci a když by na ni dodavatel nepřistoupil, tak je tu přece možnost NEGATIVNÍ REKLAMY tady na stránkách.
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.08.2010 01:46 Okounek Re: JJaanca
1) Já na dezinfekci rostlin využívám ocet.
2) To že něco přijde s rostlinami je logické (pokud nejsou in vitro), proto je všude napsána karanténa.
3) Nejsou to „hnusy", ale normální zvířata žijící ve vodě (a to je ještě z Česka, v tropech je toho mnohem více).
4) Jediný hnus je Homo sapiens sapiens a jeho vliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 23:23 Muž Gunguy [2] Re: emko
mne vazky sundavaly krevetky a nejspis i male rybicky .... no vazky jsou sice hezke, ale znovu bych je nechtel... jen na zahrade kdyz leti , vic ne... ja bych si dal do akva max nitenky jako potravu, ale tu vodni blechu , tu bych nemusel... krevetka je hezci ;)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.08.2010 22:36 Žena JJaanca [67] Re: mko
Já myslím že je to docela jedno jestli larva vážky uloví rybu nebo ne, prostě bych nechtěla mít v akvárku takový hnusy - ještě když ani nevím co to je. Jestli si to tam někdo pěstuje tak je to jeho věc, ale mě se to hnusí, to je můj názor. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 22:24 Žena Linduš [166] Re: Masarowitch
bohatě stačí ty ploštěnky tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 21:23 Žena darka [520] Re: Pepan
Jestli dokáže larva vážky ulovit v akvárku malé rybky to nevím, ale dospělou krevetku v krevetkáriu ano ano ( bohužel vlastní zkušenost ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.08.2010 21:10 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: mko
Pokud je larva vážky schopna v přírodě ulovit třeba malého čolka nebo pulce, drobnější rybky jako neonky, paví očka nebo dánia by jí taky určitě nedělaly problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   09.08.2010 21:03 Muž mko [1] Re: JJaanca
este som sa nestretol s tym, ze by mi nejaku rybku zozrala larva vazky...musela by mat aspon 5cm ak nie viac aby si na rybu vobec trufla, uz som v akvariu odchoval dve vazky a to som v tej istej nadrzi choval kardinalky cinske, ktore sa aj mnozili/tak tam boli aj velmi male/ a nevsimol som si, ze by nejaku ulovila vazka. Ryby co mate v akvariach nie su chrome a vedia sa ubranit, to skor nejaka ryba zlupne tu vazku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 20:54 Muž Masarowitch [24] - RostlinyRe: JJaanca
Ale notak, reklamovat? vrátit? To nejsou rostliny ze zkumavky, taky někde museli vyrůst a vzhledem k tomu, že je léto, není se čemu divit. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 20:33 Žena JJaanca [67] Re: radka
Tak to bych si do akvárka taky nedala. Nevíš co z toho vyroste a sežere ryby (např. larva vážky). Asi bych se to pokusila reklamovat - vrátit. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 16:17 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: radka
No, beruška je jako kreveta, žížalici (či nítěnku) má v akvárku stejně skoro každej, ale ta ploštěnka může zamrzet. Neuvedl ste, které ste si objednal rostlinky. Pokud např. pistii apod., tak se nedivte.
Jináč já už v rostlinkách našel tolik věcí..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.08.2010 15:58 Muž mko [1] Re: radka
nedavno som sa vyslovene tesil, ked som vo svojom akvariu nasiel tu berusku a vy sa jej chcete zbavit :-D...podla mna medzi tymi to tvormi a krevetkami, za ktore ludia utracaju plno penazi vela rozdielov nie je, su rovnako zaujimavi, krevetka pri blizsom skumani tiez nie je zrovna krasavec :-D na tych fotkach som si nic skodlive nevsimol, maximalne by sa ryby potesili z dobrej vecere
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 15:47 radka Re: Johan
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Asi sterilní úplně není.Ale za šest let akvaristiky tohle na vlastní oči vidím poprvé.Týče se nákupu nových rostlin ,tak i vlastního akvária.Takže je to v pořádku a můžu to dát do akvária?Moc se mi nechce.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 15:26 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Anonym
Vy si myslíte, že akvárium máte sterilní? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2010 15:25 Anonym – Broučci -nákup nových rostlinek plných parazitů,prosím radu
Fotka k příspěvku Dobrý den ,koupila jsem rostlinky,byly mi přivezeny.Doma jsem je dala do slabého roztoku hypermanganu a tak trochu nechápala,co to z nich leze.Je to více druhů,možná vodní beruška,pijavice-více druhů.Jeden typ je světlý,další černý.Jiný vroubkovaný s hlavou připomínajíci hvězdici.Pak nějaké nitky -vypadá jako nítěnka ..no nevím..Hypermanganu odolávají ,vesele si plavou i po hodině.Firmě jsem volala-co s tím,říkal mi,že o tom neví a ať je dám rostlinky do kýble , zvířátka klesnou ke dnu a hotovo.Jenže né všechny klesají,navíc kořeny rostlin jsou obalené kuličkami-písek to není-nejspíš vajíčka?
Co s tím...asi vyhodit že..Přikládám fota,zde vložená fotka je celkový pohled pouze z jednoho trsu (kelímku) UTRICULARIA GRAMINIFOLIA děkuji
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 1997x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15255-nove-rostliny-s-nechtenymi-obyvateli