Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaké studené osvětlení?

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Jaké studené osvětlení?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: andrejm
Kdyz nebudes utracet za nejake superspecialky, tak bezne zarivky stoji celkem houbeles, takze neni problem si je nakoupit a vyzkouset je poprohazovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - andrejmRe: Designer
ahoj chapem ze trojpasmove ale to, ze neviem co sa mi vobec paci :) neviem ci by bolo vhodne zobrat z kazdej farebnej teploty po 1 ks, len ktovie aky bude celkovy dojem...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Designer Re: andrejm
Zalezi na tom, co se Ti nejvic libi, zda studene svetlo jako ve dne, nebo vecerni zluta pohoda ;-) . Rostlinari na to mohou mit ruzny nazor, rekl bych, ze doporuci spise studenejsi svetlo (s vyssi barevnou teplotou, jako za bileho dne, i kdyz jisty si tim co kdo doporuci urcite nejsem), ale pro nas, kterym staci ze to hezky roste a nebereme to jako dostihy, vychazi jako nejlepsi to, co se nam nejvic libi, protoze ten pohled do akvaria je to jedine, co z toho mame.

BTW, muzes to i namixovat, spousta lidi pouziva kombinaci zarivek s ruznymi barevnymi teplotami.

Hlavne pozor na CRI, tedy jak dobre v tom svetle rozeznas barvy. Pod 80% je to k nicemu. To je to prvni cislo u znaceni zarivek.

Nakonec vic o svetle jsem kdysi napsal zde:
rybicky.net/clanky/561-osvetleni-akvaria-rostliny-a-watt-lux-lumen
 Reagovat na tento příspěvek 0  - andrejm
ahojte, potrebujem poradit. Idem kupovat toto osvetlenie www.blau-aquaristic.com/…, konkretne 7730639 Lumina 639 6x39w T5 (92 cm) 92,4 x 33,5 x 4,5cm. Chcel by som sa spytat, aku farebnu teplotu ziariviek by ste mi odporucili?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent Re: misa
Doporučuji tento článek www.e-light.cz/… jsou tam dobře popsány barvy světla a vlastnosti podání barev.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - wladys Re: misa
Z těch "obyčejných" asi jo.Popřípadě 965(960)...to jsou plnospektrálky s lepším podáním barev,ale zase na druhou stranu mají nižší svítivost než klasické třípásmovky(8xx).Což bude pro Vás asi podstatnější,když už tak je to osvětlení poddimenzované.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - misaRe: wladys
To je škoda.. A nejblíž je asi *65 že?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - wladys Re: misa
Obávám se že,skywhite v 15W těžko.Buď upravit osvětlení ať tam vejde 18W a nebo se poohlídnout po něčem podobném.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - misaRe: wladys
Mě se to líbí moc, mimochodem pěkné akva palec
Jen otázka jestli seženu 15W
 Reagovat na tento příspěvek 1  - wladys Re: AmorFati
Fotka k příspěvku Skywhite,ale vůbec nesvítí do modra.Má 8000K světlo je bílé.Do modra bývají zářivky nad 10000K.
Přidávám fotku akva osvětleného skywhite+aquarelle.

Reagovat na tento příspěvek 1  - AmorFati Re: misa
Jen si dovolím upozornění, že studené světlo táhne barevnost do modra... A jestli se ti nelíbí žlutá, obávám se, že modrá se ti bude líbit ještě míň. Do 880 bych nešel, x60 se zdá jako optimum, pokud akvárko nemá vypadat jako mořské :-) Nakonec širokospektrální "daylight" zářivky, tzn. ty, které se snaží o světlo podobné dennímu, jsou vesměs 860, resp. 960.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: Silent
bohuzel v 15W to nejni
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: misa
Ještě studenější světlo dává Lumilux Skywhite 880. Ovšem v jakých wattážích se prodává to nevím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moucha Re: misa
zarivka L 15 W/865, cena kolem 100kc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - misa – jaké studené osvětlení?
Zdravím. Chtěla bych změnu v osvětlení. Mám Day-lite Juwel aquarium, a je to takové žluté, mám bílo "oranžové" dno a oranžové ryby,.. a opticky to působí velmi teple. Chtěla bych studené světlo, jak nejvíc to jde. Jelikož mám jen jednu 15W trubici v tom debilním krytu, intenzita není dostačující. To přidává na "optické" teplosti. Mám reflektor, ale ten pomohl jen trochu.
Zkrátka si chci pořídit velmi studené osvětlení, které bude (si myslím) působit i ostřeji. Prosím o rady

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1168x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15254-jake-studene-osvetleni