Siamská dvojčata u živorodek
0 13.03.2014 15:12 niki – siamsky paví očka
Vcera mi porodilo paví éčko. Už jich mame dvacet. No ale porodilo dvoje siamsky mutanty. Ten jeden byl mrtvy a druhej živej. Tak jsem je dala jako potravu bettam ale ty druhe jsou na živu.
Starší reakce
Takové tvrzení je naprostý nesmysl. "Siamská dvojčata" u živorodých ryb se chovají prakticky totožně, téměř shodně, jako například lidská. Záleží na vývoji. Tak jako lidská jsou někdy životaschopná, je tomu i u živorodek. Z mé praxe mohu potvrdit, že je to jev poměrně častý u ok i mečovek. U ok šlechtěných i divokých. Častější možná překvapivě u samců, než u samiček. Zcela běžně jsem pro zajímavost dochoval několik samců ok do stádia pohlavní dospělosti, kdy na břiše měli svého bratra ve velikosti asi půl centimetru. Chovali se jako běžní vrstevníci, s velkou snahou se pářit. Protože se domnívám, že se jedná o genetickou chybu, mladé jsem neodchovával a takové ryby posléze likvidoval. Takže nemohu potvrdit to, co se děje dál.
Starší reakce
0 12.09.2011 17:36 kacka – pavi očka - siamky
Ahoj,
večer mi porodila samička cca 13 mladých a k tomu jedny siamky..
Myslíte, že mají šanci přežít? Vypadá to, že asi ne...
Ale i tak, zajímalo by mne, zda někdo siamky odchoval do vyššího věku než třeba ten měsíc, jak tu někdo zmínil..?
Starší reakce
Ahoj z mutantíků strach mít nemusíš já mněl siamské dvojče od moly a udržel jsem ho při životě jen asi mněsíc! to vrchní normálně žralo a to spodní krnělo až zdechli!v přírodě se s tím vyrovnají sami a ve společném aqa taky
Ty schovej a uvidis, jestli nebudou krive nebo nejak jinak poskozene... snad ne
Ona ta samička všechny siamský dvojčátka požrala dřív než jsem zasáhla - prostě sama - jde mě o ty ostatní co jsou na první pohled v pořádku.
Pokud nechceš mít sbírku mutantů, tak bys je chrátit neměla, myslím že stejně moc dlouho nepřežijí, navíc ve společným akvárku.
Každý chovatel se zbavuje "špatných kusů".
Rodí pomalu každý měsíc nebo měsíc a půl, v tom jí asi nezabráním. Stará až tak moc není, je jí rok a dva měsíce. Spíš nevím co s tím vrhem. ...
,,mutantíci,,
se rodí když samička rodila už hodněkrát...A nebo že je už moc vyšlechtěná...
Dobrý den, mám jeden dotaz. Mám berlínskou mečovku - už dva dny jsem jí pozorovala u zadečku bílou kuličku, jelikož se to neměnilo tak jsem se rozhodla ji odlovit a dát do porodničky abych věděla jak se to vyvíjí. Normálně nechávám porodit samičky ve spol. akvu, nejsem chovatelka, odbyt nemám a tak to nechávám na přírodě - je pro mě snažší udat 5 rybek než padesát. Nicméně v porodničce začala ta rybka bláznit a víc se pohybovat a pak z ní vyšli siamská dvojčata srostlá bříšky, po nich šlo pět rybek "normálních" a pak se zase šprejcla a až po hodině a půl porodila další siamská dvojčata .... celkem těch dvojčátek bylo šest a osum normálních rybek. Všechny se narodili živé, i když všechny ty dvojčátka matka požrala byly života schopné a plavali, jen se nedokázali schovat před žravostí samičky. Takže tím by to bylo vyřešené, ale prosím pěkně poraďte mě, co s tím vrhem a se samičkou. Nerada bych mezi lidi, co si ode mne rybky berou šířila nějaké zmeťourky. Samička mě už rodila 5x a všechno bylo OK, co s těmito mláďátky, nemohou být taky nějak geneticky vadná??
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 1133x