Přihlásit se RYBICKY.NET »

Rozpadající se listy rostlin

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami 

Přejít na předchozí stránku 12 Přejít na další stránku   1  
Rozpadající se listy rostlin
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Toník
Mačerbídna = majitel černobílého dna. Nemusí to být jen draslík stačí klidně i slabší světlo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Toník Re: harrycallahan
Nevím, co je mačerbídna, ale vaší hygrophile chybí draslík. Ten můžete dodat v několika formách - obvykle ve formě K2SO4, KNO3 nebo KCl, případně v jejich různé kombinaci. Nejlépe s ohledem na parametry vody ve vašem akváriu a vstupní vody.
Jsou i jiné formy, ale ty už vyžadují více se v otázkách chemismu vody orientovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: harrycallahan
Tenhle nevhodný substrát do akvária už musel vydělat miliony. Další kdo se nachytal a je mačerbídna, jak tomu říkám. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - harrycallahan – Dírky v listech
Fotka k příspěvku Takto mi odumírají listy, jakoby hnědě dírky v listech. Postupně se zvětšující až list odumře. Začalo to z ničeho nic. Netuším co by to mohlo být. Prosím o radu. Děkuji

Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: Yirka
Díky za identifikaci palec. Šplhovník je výstižné pojmenování.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: kofejn
Na lednici máte potos alias Scindapsus. Nově používaný název je též šplhovník.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom Re: kofejn
Kdepak, to je úplně něco jiného
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: Toník
Fotka k příspěvku Ta první se mi zdála podobná té, co máme na ledničce :) . Jestli je to "Nana", tak je fakt hodně zhuntovaný...

Reagovat na tento příspěvek 0  - Toník Re: Yirka
Hlavně ancistrusi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Toník Re: kofejn
První a třetí kytka je anubias. Jestli je nebo není vhodný pod vodu, snadno zjistíte ve zdejším atlasu rostlin. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Losky
Jisté je, že se na situaci podepisují i ancistrusi.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom Re: kofejn
prý je to nějaká kryptokoryna. Dal mi ji kamarád z práce, ale prostě to nerostlo a navíc se teď asi o ní postaral ancistrus. Možná je chyba ve světle. Nevím. Jsou to všechno nenáročné rosltiny, zvláště ta valisnerie, ale i ta teď najednou nějak přestala růst
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: Losky
Je ta první a třetí kytka vůbec vhodná pod vodu? Přijde mi, že je znám z květináče.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom
Fotka k příspěvku a do třetice...

Fotka k příspěvku a ještě další příklad

Fotka k příspěvku u mě jsou na sr...u skoro všechny:(

Reagovat na tento příspěvek 2  - R romant Re: Raduzza66
Měnit, střídat, pestrost, rozmanitost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raduzza66 Re: romant
Dekuji za rady :) a a ten spenat s tou rybou mam davat kazdy vecer ?? Nebo nejak menit, dekuji ;)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R romant Re: ViktorX
ViktorX napsal: ...ale "průsvitnost" by možná mohla být způsobená nedostatkem železa...
Určitě, proč ne, nejenom železo může býti na vině, ale v případě tohoto tazatele půjde prvotně o toho ancíka. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ViktorX Re: Raduzza66
Nebijte mně, ale "průsvitnost" by možná mohla být způsobená nedostatkem železa, taky se mi to dělá u nových rostlinek, akva ancíkem nepolíbené. I to žloutnutí listů (pokud nebyly emerzní).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Raduzza66
vaaclav napsal: Dělá to hlavně v noci. :-)
Jak píše kolega, z toho plyne, zkusit ho přikrmit po zhasnutí světla nějakou zeleninou rybicky.net/forum/3996…. Normálně krmit masem, patentky, rybí filé atd. a když to nezabere, tak se rozhodnout, buď echináče, nebo ancák. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Raduzza66
Dělá to hlavně v noci. Já jim dával špenátový protlak a nějakou tu nejlacinější mořskou rybu. Množství asi 1 : 1 na drobno nakrájet a zamrazit. Jsou vánoce a tak i to co zbylo z kapra pokud to neskončilo v polévce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Raduzza66
Bez problémů, on totiž v té nádrži nemusí létat, stačí mu plavat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raduzza66 Re: vaaclav
Fakt ancik ?? Aby takhke znicil celou rostlinu ? Za par dni ? Nemyslel jsem si ze by to zvladl :( kdyz je tam sam ? A i takhke vysoko ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: grunda
Aha, svítím LED pásky 8h s přestávkou 4h. Jak píše romant "nádech-výdech".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda
to že nebubláš neznamená, že nemáš vyšší hladinu CO2 než akva, ve kterém tahle kytka neroste, můžeš mít i jiné světlo, tzn. jiná poptávka po CO2 atd. každé akva je originál ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kofejn Re: vaaclav
Fotka k příspěvku Fakt za to může jen absence CO2? Já taky nebublám a mám je docela zdravé.

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Raduzza66
Tak ty první dvě poškozené rostliny to je ancistrus. Alternanthera, tak za tu asi ancík nemůže, ale bez CO2 rostou tyhle rostliny dost špatně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raduzza66 Re: Raduzza66
Fotka k příspěvku a ještě :( Alternanthera 'Splendida' (plevuňka nádherná)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Raduzza66 Re: Raduzza66
Fotka k příspěvku a mam tu další :( Echinodorus bleheri

Reagovat na tento příspěvek 0  - Raduzza66 – poraďte prosím
Fotka k příspěvku Začínají se mi rozpadat rostliny :( tak poraďte co s tím mám dělat děkuji a tohle je Hygrophila corymbosa 'Siamensis' (mokřanka 'Siamensis')

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Čapíno
Bude, jak jednou zkusí, už nechtějí jinak. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Čapíno
dostali tabletku tak uvidíme jestli se to bude šířit dál :-O teď pár dní neměli žádnou zeleninu... že by "absťák"? smich
určitě ancík
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Čapíno
Podle mě ancík.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Čapíno
Fotka k příspěvku Pozoruju to druhým dnem a zhoršuje se to :-O

Reagovat na tento příspěvek 0  - bikerek Re: usine
mrch jedny... půjdou z domu tak jako Mřenky pakistánské, které dělaly bordel s dnem z liaporu... budu stěhovat opět do druhého akva kde tolik škody nenadělají, díky
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R vaclav Re: bikerek
Ale rozpad listu, až na síťovinu tu asi na svědomí nemají... Ale mají. Dej je pryč protože se to nezmění. :-)
rozdíl je ve složení, jinak u tebe jsou kytky opravdu ožrané od acníka, na to ti hnojení nepomůže
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bikerek Re: Bobies
Ano, také na podnět po přečtení tohoto článku jsem snížil osvětlení, jelikož nehnojím EI kde je silné osvětlení v normě, ale PDMM a dle uvedených grafu mi vycházelo že mám silně osvětlenou nádrž. I když ji mám 70 cm hlubokou - 10 cm dno, proto jsem snížil osvětlení ze 4 na 2 xt5 39w. Na rostlinách u hladiny se mi dělala zelená řasa žabí vlas a už je pryč tedy zatím.. Světlo jsem při hnojení, tedy při dostatku živin a dostatečném CO2 považoval za omezující faktor růstu, což by mělo být pro rovnováhu a růst rostlin OK dle výše uvedého článku a jemu podobnému na rostlinná-akvária.cz. No vidím to tak, že doberu namíchané PDMM a vyzkouším EI, zda bude nějaká změna patrná... Ale jak jsem na to koukal vychází o něco dráž pokud dobře počítám. PDMM balení výdrží při dávkování do 200 l - 10 ml/den cca 7 týdnu a EI při dávkování 126 ml/ týden na cca 5 týdnu v ceně o 100,- dražší.. Nevíte v čem je ten rozdíl? Díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bobies
To je fakt. Taky jsem se teď dočetl na jedné pěkné stránce o osvětlení. Méně, někdy znamená více. Zde je to pěkně popsáno, že světla v akváriu je většinou nadbytek, a čím je světla více, tím je vyšší spotřeba živin. Moc pěkně napsaný článek. akva.wu.cz/…
i v případě, že skokově změníš světlo, ale máš dostatek CO2 a živin, není důvod k nástupu řas, jen kytky na chvíli zastaví růst
Ježiš marja, ten článek mám přečtený i odzadu. Je rozdíl začít pěstovat kytky minimálním osvětlením od samého počátku a je rozdíl dělat razantní změny v akváriu. To jsou dvě rozdílné věci. Nikdy jsem neřekl, že kytky s velkým přísunem živin a malým osvětlením neporostou. Ale když jsi zvyklý jako člověk na vydatnou stravu a okamžitě snížíš přísun kalorií = zhubneš, nebude Ti dobře apod. Potom si zvykneš, až se žaludek stáhne, ale chce to čas. Toto je menší přirovnání, že velké změny v malém časovém úseku nejsou dobré.
nebudu to psát znovu, takže pokud máš zájem: www.rostlinna-akvaria.cz/…
Ano, pomalejší růst rostlin za nižšího osvětlení, než na které byly rostliny zvyklé, se může projevit řasou nebo stagnací rostlin.
hodně CO2, hodně živin, málo světla = řasa? co je to za blbost? světlem se v tomto případě reguluje rychlost růstu rostlin. Vůbec není důvod mít hodně světla rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bobies Re: bikerek
Ty vyžraná kolečka v listech vypadají opravdu na ancíky. Co se týče toho rozpadu rostlin vypadá to na nedostatečný přísun živin. Nejsem odborník, ale možná chybí draslík. Něco si můžeš přečíst tady www.rostlinna-akvaria.cz/…
Když přidáváš velké množství Co2 a sám říkáš, že Ti jde Co2 test do žluta je blbost kvůli řase omezovat osvětlení, tím řasu pravděpodobněji vyvoláš. Hodně Co2, hodně živin, hodně světla = zdárný růst rostlin. Hodně co2, hodně živin, málo světla = nastupuje řasa...??? Je potřeba najít rovnováhu, zkoušet.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bikerek – také problémy s rozpadem rostlin
Zdravím Vás ve spolek,
rád bych Vás poprosil o radu, v akva mám relativně dost rostlin a aniž bych cokoliv o čem bych věděl změnil zdá se mi že přestaly růst tak vydatně jako dřív. U některých rostlin se mi začaly také rozpadat listy. Z něčeho podezírám ancitruse, zvlášť když je díra zakulacená přesto že jím dávám relativně pravidelně okurky, potravu jím střídám a obsahuje rostl. složky. Ale rozpad listu, až na síťovinu tu asi na svědomí nemají... Hodil jsem pár fotek do prezentace do složky rozpad list rybicky.net/nadrze/15471 ... Měření vody mi dle testu ukazuje 5 DKH a NO32 0 - 12,5 fakt to podle barvy na tom lístku nepoznám je to skoro stejné,přidávám CO2 z láhve, CO2 test od JBL je stále krásně zelený, až lehce přechází do žluta. ... Hnojím základní PMDD bez KNO3 8 ml/den, a ubral jsem trochu světla na T5 2 x 39 W kvůli omezení růstu řasy, ale tomu to nepřisuzuji.. Hledal jsem příznaky nedostatku živin na netu ( třeba tady akva.wu.cz/… , nebo tady www.rostlinna-akvaria.cz/… ),ale ničemu to moc nemůžu připasovat... Přemýšlel jsem jestli by to nemohlo být těmi dusičnany, ale fakt nevím... můžete poradit, pokud máte někdo představu!!! díky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Ajwori
Pro to, aby Ti někdo smysluplně poradil by to chtělo co nejvíce informací o předmětným akváriu, nejlépe formou prezentace, kterou doporučuji zřídit. Jinak informací o Tvém problému je zde dost a dost, chce to více hledat, třeba v tomto vlákně. rybicky.net/forum/15208
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ajwori
Fotka k příspěvku Jinak podotýkám že přidávám CO2 a hnojím PMFE a PMDD, svítím 2x20w aquaglo a v dopoledních hodinách do cca 10:00 mi na na levý bok svítí denní slince jen z boku tzn přímo na tu rostlinu co se rozpadá

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [12] 14 15

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 24416x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15208-rozpadaji-se-listy-rostlin?od=551