podle mne jsou nejcharakternějsí živorodky, jestli chceš, aby se honily po akva, tak tam dej kluky na holky 1:2 a budes mit velmi aktivní rybky...
nejhezčí jsou ballon molly, ty plavout tak "houpavě" , platy jsou dost klidné, paví oka jsou hravá, ale budeš mít hodně mladých, black molly tak jak kdy a mecovky jsou pri pareni docela divocejsi, pak muzu soudit limia nigrofasciata, ale ty jsou docela v klidu,
hezky jsou panceřníčci, ty pořád hrabou ve dně, no a ancistrus ten je zajímavej když je jich víc a proháněji se, jeden ancistrus mi pravidelně kolem 1 ráno tluče teploměrem o sklo a kolem 10-11 večer mne dva albíni pancéřníčci tlučou o sklo kamínky....
pokud chceč rybky oživit, přidej vzduchování, podle mne veliký rozdíl, jsou pak živejší, taky se mi zdá , že při vyšší teplotě jsou aktivnější, ale max 26-27 C , ale podle ryb... hlavně si nekupuj hejnové rybky v malém počtu, já mám dvě drobnoústky a ty se pořád drží spolu a vypadají smutně.....
každá rybka je jiná , měl jsem paví oko, které nebylo moc hravé, ale pak zase druhé co pořád plavalo a byly to sestry, a životnost měli stejnou... osobně bych dopořučil mečovky a pancéřníčky, ale je to vážně na tobě, podle mne je to jedno , každá rybka umí být velmi hyperaktivní a hravá