Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jak odstranit plže a jeho pozůstatky z ulity?

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Jak odstranit plže a jeho pozůstatky z ulity?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - apache14
A lasturami a ulitami mám zkušenosti - mám nich doma pat krabic, ale je pravda, tr tuto otázku si kladu uz hodně dlouho. Na poustevníčky bych zkusil hrnec s teplou sladkou vodou, možná to zabere i na mořské měkkýše, ale jistý si nejsem. Na sladkovodní a suchozemské bych zkusil horkou vodu se solí. Na pozůstatky slabší kyselinu (savo, ocet, coca cola...) dávejte si ale pozor na chráněné druhy!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BBerunka Re: Sintrax
A co takhle použít roztok sava?? Myslím že prázdnou ulitu ošefuje docela bezpečně i s případnými zbytky. I když já jsem nikdy nenašla ulitu ve které by něco zbylo - matka příroda je holt rychlejší. A když ji pak pořádně vypláchneš tak nic nehrozí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bluedream Re: MatroneK
Nevím jak silný solný roztok, ale ocet se solí uvolňuje sliz. Viz ještě jeden recept pro inspiraci ... www.labuznik.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: kreten
Taky jsem v životě udělal pár věcí, které bych dneska neudělal a vlastně se za ně hodně stydím. Právě proto, že jsem trochu starší (netvrdím, že moudřejší), se mi zbytečné zabíjení příčí. Něco jiného je, když Vám smečka slimáků vnikne na zahradu a víte, že jsou přemnožení, něco jiného je níže uvedený případ. Tohle mi dneska můj mozek fakt nebere.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MatroneKRe: Pepan
No abych taky přispěl, zabíjím šneky,slimáky a mandelinky deně, naplním s nima do půlky 20L kýbl a zaliju horkou vodou, když jich je málo tak je prostě rošlapu, občas naházím na silnici jen to lupe, v okolí jich je teď tolik, po těch povodních, no ale děkuji za recept :-) , zkusil bych je zalít hodně silným slaným roztokem, měly by se rozpustit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kretenRe: Pepan
Já teda nevím...my k sobě nebudeme mít daleko věkem...ale vzpomínám si, jak se na plážích Bulharska vařilo, jen aby si Čech mohl dovézt domů ulitu, která se jinak prodávala za drahé leváče. A to byla obyčejná dekorace na polici...Upřímně řečeno po letošním jaře na zahradě u mne má 99% plžů utrum, takže mne to fakt moc výrazně nepobuřuje
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: kreten
Zabít kvůli potravě, to dokáži pochopit, ale zabíjet kvůli tomu, že potřebuji ulity do akvárka? Vždyť tam, kde tito hlemýždi žijí, se určitě dají najít i prázdné ulity. Je to jenom o pohodlnosti a bezcitnosti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kretenRe: Pepan
No je vidět, že nikdo z vás neviděl "kuřecí linku" a přece máte rádi kuřata a stejné je to s těmi hlemýždi...Mně teda ulitnatci nejedou, ale vytrávení jdou do vody také a tahají se úplně stejně, jak píše discoclub
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: diskoclub
To myslíte vážně?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - bluedream Re: diskoclub
Pro příště ... www.prima-recepty.cz/… ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FreeDale Re: diskoclub
no to se hned pozná ryzí milovník přírody!!! kdyby jsi je mel aspon k jídlu, tak by se to jakž takž dalo pochopit... Tfujtajbl, velebnosti!!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - diskoclub Re: Sintrax
já jsem ted v Něděli vyvařoval živé... nebylo to nic pěkného, ale všichni tam zůstali. musel jsem je dostat z ulity malým nožíkem... Ulity jsou čisté a brevisům se rozhodně líbí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sinatrax Re: l3nka
ani v jedne ulite co mam nebyl zivy snek pouze pozustatky ... ale ty musi pryc a i evidentne prazdna ulita muze ve svých zahybech schovavat jejich pozustatky, ale jak je nejlip odstranit? napadame me tak vyvarovat a vyvarovt?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - l3nka Re: Sinatrax
To je od tebe hnusné co chceš udělat. Hledej a určitě někde najdeš prázdnou ulitu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LubomírRe: Sinatrax
Tak skús zájsť za mesto :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sinatrax Re: Pepan
to je problem ve meste jich moc nenajdes
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Pepan Re: Sinatrax
Zahrábnout do mraveniště.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sinatrax – Jak odstranit sneka a jeho pozustatky z ulity?
Ahoj mam takovy dotaz, jak odstat sneka z ulity abych si byl jist ze tam uz nic zavadneho neni a muzu to dat do akvarka pro šnekace? nerad bych aby nejaky tlejici zbytky jeho utrob skodili akvariu. Dekuji za rady.

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 1254x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15126-jak-odstranit-plze-a-jeho-pozustatky-z-ulity