Ampulárie a jezírko
Když si vzpomínám na předletošních pár zim kdy bylo teplo až kvetli kytky i stromy tak to by mohli přežít..stěhuje se k nám mnoho tropických rostlin i živočichů...mocná matka příroda..mě letošní zimu v kýblu zmrzli..to ale voda v kýblu byla jedna hrouda ledu...
Proběhnou odpadem do zalévací nádrže a pak vylezou k hladině a jdou do rybníka. Jsou tam do zimy (někdy do října-listopadu) a jak už bylo řečeno, narostou a normálně se pochytají.
Myslel jsem to pochopitelně i se starými, ale oni venku po 4-6 měsících budou skor stejně velké.
No do pasti na okurku, ne?
To jen mě tak napadlo, že kdyby se nám nepodařilo se všech těch prcků zbavit, tak by mohli jít k máminýmu příteli do jezírka... Tak půjdou do nějaké akvaristiky
ZOO Braník?
No nemusej..to rozhodně nemusej...jenže nepřežijou...
Ale asi se blbě budou lovit
Ani sem tak nemyslel snůšky, jako spíš dospělé šneky
... ty se taky musí na zimu vylovit?
Jeden z přívlastků názvů je sice Australis, ale plž sám původně pochází z Jižní Ameriky...
Bacha..nepleťe se...na poušti je sice před den hooodně teplo ale v noci je hooodně zima pod nulou...a Austrálie je z půlky skoro poušť...
Název je myslim taky australis ne....tam moc zimu nemaj....
nejsou zvyklí...nepřežijou.......
Přezimování není možné, před zimou je třeba snůšky vylovit a (většinou) rozdat.
Před jisou dobou jsem někde viděl fotky snůšky ampulárií (vajíčka) na kmenu u zahradního jezírka. Chci se zeptat, jak je to s chovem ampulárií v jezírku. Především mám na mysli přezimování.
Děkuji za odpovědi
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Jezírka a venkovní nádrže • Zobrazeno 781x