Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Staurogyne - pěstování

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Druhy rostlin - pěstování 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Staurogyne - pěstování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.06.2020 07:16 Muž danielt [3] Re: Minky
Pravdepodobne je to emerzná forma, ktorá zhadzuje listy. Po prispôsobení sa pod vodou budú listy trocha iné, aspoň u mňa to tak bolo. Moje Staurogyne sp. 'Porto Velho' sa prispôsobovalo pod vodou skoro tri mesiace. Už som myslel že je po ňom, ale teraz začalo pekne rásť.
Edit: Ešte poznámka. Moje Stauro bolo tiež od toho istého predajcu ako tvoje :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2020 00:04 Muž Minky [3] – Listy hniju?
Fotka k příspěvku Ahojte, mam staurogyme rastlinku cca 16dni v novom akva a vsimol som si ze rastlinka sa zhorsuje, listy akoby cierneju a hniju? Vid foto.. je z invitalu...prosim o radu co jej chyba ? Dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2017 11:35 R Muž vaclav [15039] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Lucasxx
Hodně dlouho trvá přechod na emerzní formu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.07.2017 10:03 Muž LukšaNM [309] Re: jarda62
Díky moc za odpověď, tak mu dám ještě čas, no. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2017 10:01 Jarda62 Re: Lucasxx
Je to pravda, mi jednou nerost půl roku, ani list..taky jsem se tomu divil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.07.2017 09:28 Muž LukšaNM [309]
Zdravím, dočetl jsem se tu, že tahle rostlinka dokáže po zasazení hodně dlouho stagnovat.
Je možný, že se mi u rostlinky nic neděje už skoro 3 měsíce? To už je hrozně dlouhý. :-O spim

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   29.06.2017 17:08 R Muž vaclav [15039] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: fido16
Kup si seru nebo JBL ostatní jsou sice podstatně lacinější ale podle toho také měří. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2017 16:56 Muž fido16 [631] Re: vaaclav
Dobře nějaké si na netu objednám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2017 16:40 Jarda62 Re: fido16
Jestli si schopen poznat podle listů rostlin a stavu akvária co se děje máš vyhráno a pro běžnou akvaristiku ti to stačí, ale neříkám, že jsou testy na škodu. Já jsem testy zkoušel a byl jsem z výsledků tak zmatený, že když jsem se snažil vyrovnávat hodnoty bylo vždycky hůř než to nechat tak, každopádně při přihnojování, začínat s menší než doporučenou dávkou, protože akva na to není zvyklé. Názory ostatních se budou lišit, protože každý přistupuje k akva trochu jinak... :
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2017 16:40 R Muž vaclav [15039] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: fido16
Pro tebe platí že ano. Já je také mám, sice měřím jen občas nebo když se mě něco nezdá, třeba změní vodu. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2017 16:20 Muž fido16 [631] Re: jarda62
Tak teď jsem z toho úplný jelen tak testy ano nebo ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.06.2017 10:55 Jarda62 Re: Ciffik
Vždyť nejlepší testy prěci rostou v akva... X-) pokud nechceš množit ryby víc není třeba..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2017 00:02 R Muž vaclav [15039] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Ciffik
Měřím to 3 roky a tak nějakou představu mám. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2017 23:45 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: vaaclav
já právě netuším, proto se ptám...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2017 23:25 R Muž vaclav [15039] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: MomoMMC
Tak to je zrovna test který použiješ tak jednou možná dvakrát. A EI pokud si ho nepřizpůsobíš k obrazu svému je cesta pro začátečníka do pekel. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2017 23:22 R Muž vaclav [15039] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Ciffik
Pokud si myslíš že to neměří tak si je nekupuj a dávkuj od oka. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2017 22:06 Muž MomoMMC [6] Re: Ciffik
Nekupuj ziadne testy. Vyhozene peniaze...
Ak mas CO2 prejdi radsej na hnojenie EI a staci to zakladny NO2 test na zaciatok
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2017 19:58 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: vaaclav
má smysl kupovat test na Fe? četl jsem, že nejsou citlivé na železo vázané v chelátech (což je dneska v podstatě ve všech mikrosměsích)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2017 16:55 Muž fido16 [631] Re: vaaclav
Ano pořídím a pak se ozvu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2017 16:13 R Muž vaclav [15039] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: fido16
PH, KH, NO3 další Fe a PO4 :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2017 16:07 Muž fido16 [631] Re: vaaclav
Právě že nemám musím něco koupit co jsem měl tak už letělo do koše jelikož to bylo staré. Co koupit za testy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2017 20:44 R Muž vaclav [15039] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: fido16
Tak nejvyšší čas s tím začít. Máš nějaké testy? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2017 20:36 Muž fido16 [631] Re: vaaclav
Čauky ano platí stále. Nehnojím ničím jiným než ceočkem a rybama :-)
Výměna vody 1x týdně
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2017 21:01 Jarda62 Re: fido16
Staurogyne je docela plevel, jestli má dost železa a fosforu roste jako blázen, klidně ty listy můžeš ustřihnout, i když ji ustřihneš těsně nad substrátem, vyraší nová kytka..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2017 21:00 R Muž vaclav [15039] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: fido16
Hnojení: Co2 později se uvidí. To je z tvojí prezentace a to platí stále? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2017 20:22 Muž fido16 [631]
Fotka k příspěvku Čauky chci se zeptat mám v akva sturogynku a jedná se o rostlinu která je vyšlechtěná v kelímkové formě (in vitro). Roste mi pěkně akorát některé lístky jsou z kraje jakoby načernalé. Jde mi o to zda nějak pohnojit nebo omladit vůbec nevím jak na tuto rostlinu abych nepřišel o celý porost byl bych rád za každé info a zkušenost.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2017 23:09 R Muž vaclav [15039] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: stanki
Ta změna byla ohromná a tak se nediv jak rostlina reaguje. Mě při těch hodnotách gh9 kh4 roste celkem dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2017 20:03 Muž stanki [21] - rastlinne akvarium pomojom ?
Caute, moze staurogyne mo velkej zmene tvrdosti vody zhodit skoro vsetky listky? Mal som gh27, kh13 a celkom pekne rastol. V priebehu troch tyzdnov som zmekcil vodu na gh9 kh4 a zacali hnit listky. Uz mi ostali len stonky plazuce sa pozemi. Ale stych stonkoch uz zacinaju rasit nove listky. Bude to ok a je to len zmenou tvrdosti alebo mam hladat problem inde. Inac ostatne rastliny su celkom v pohode.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 12:49 R Muž ctibum [7220] Re: Pepan
Hele i to už jsem zvažoval smich No zatím zůstanu u té pinzety :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 12:47 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: ctibum
To už můžeš rovnou použít malé Horácovy matky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 12:46 R Muž ctibum [7220] Re: Pepan
palec
Ještě mě napadlo dát na něj síťku do akvárka, než zakoření...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 12:44 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: ctibum
Nadávat můžeš i při té mé metodě. Já na to nemám patent a nehodlám nikoho omezovat. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 12:18 R Muž ctibum [7220] Re: Pepan
No, já taky budu pokračovat tak, jak to mám teď, systém pinzeta a nadávání :) Snad se chytne, než mi dojde trpělivost...
Ale příště zkusím tvojí metodu... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 11:24 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Bacoun
Já bych to do ledničky nestrkal. Normálně bych to nechal někde na okně, když by se začal agar barvit, pokračoval bych tak jak to mám teď. A sázet budu na definitivní místo až dost vzrostlé keříky s kořenovým systémem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 11:13 Bacoun Re: Pepan
Jj.Taky už mě to napadlo.

Edit:Proto mě to doporučoval,kdybych to chtěl sázet až za delší dobu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 11:13 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: ctibum
To znám. V Hajzlíkovém jsem vysázel Marsilku a říkal jsem si, jaké to bude hezké. Piskořky mají jiný názor. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.04.2017 11:12 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Bacoun
On to skladoval v ledničce proto, že tím zastaví růst a prodlouží dobu čerpání živin z gelu. Kdyby mu ten gel v kelímcích během pár dní zčernal, začaly by kytky shazovat listy a potom i odcházet a to by neprodal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 11:05 Bacoun Re: ctibum
Já ho mám taky z Profiplantsu.Souhlas s tou pokojovou teplotou.Akorát mě to doporučil jako lepší skladování po delší dobu.Nejspíš kvůli tomu výživnému gelu.Proč by to jinak on skladoval v té chladničce?

Edit:A nebo,aby se tím pozastavil růst v tom kelímku a nevyčerpal si z gelu tak rychle živiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 11:04 R Muž ctibum [7220] Re: Pepan
To je přesně ono. Přeběhne přes to šnek, podleze to piskořka, ďobně otík a už to plave. .. Příště to taky nechám v klidu někde pořádně zakořenit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 11:02 R Muž ctibum [7220] Re: Acinonyx
6.3. jsem kupoval invitro. Takže měsíc. A nějaký nový lístky už tam vidět jsou.
Loni v září jsem kupoval košíček a fasoval nějaký přebytky, ale ty jsem sázel jen do Aquaclaye a z těch mi moc nezbylo.

Mně zas tak moc nevadí, že neroste jako blázen. Na to si klidně počkám. Spíš ho potřebuju udržet v zemi, takže zakořenit a to mu jde stejně pomalu, jako nad zemí... :) No neházím ještě invitro do žita, budu sázet plavce a bude se vidět...

Už jsem si i říkal, že jak mu stíní Valisnerka, tak se táhne za světlem tak vehementně, až se sám vytáhne :)

Mimochodem, košíček za 90,- a invitro za 99,- mi dal v osázené ploše asi desetinásobný rozdíl. V kvalitě samozřejmě rozdíl nesrovnatelný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 10:55 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Acinonyx
Tak dva měsíce, ale byly poloviční. Kdyby se kolem nich v nádrži ochomejtla neonka, vyplavaly by. Tak si v klídku tvoří kořínky a rostou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 10:52 Acinonyx Re: ctibum
Ako dlho ho mas? Mne zacal viditelne obrazat tak po 3 tyzdnoch od zasadenia. Teraz uz rastie do sirky ako blazon.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 10:44 R Muž ctibum [7220] Re: Bacoun
Já ho mám z Profiplants. Tam ho mají na prodejně v otevřeném chlaďáku, jak sejry v sámošce, ale řekl mi, že doma ho mám nechat normálně při pokojové teplotě, ale ne na přímém slunci. Takže jak píše Pepan.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 10:39 R Muž ctibum [7220] Re: Pepan
Tak to příště zkusím předpěstovat. Dík za tip.
On mi vysloveně neodchází, ale prostě neroste. Resp. neroste nahoru. Ty plovoucí kousky mají někdy i 3cm dlouhý kořínek, dva, tři. Někde jsem tu četl v jiné souvislosti, že rostlina po zasazení směřuje energii to kořenů a až se chytí, tak to žene nahoru. Nebylo to sice o Staurogynu, ale třeba to je můj případ... Zatím to tak vypadá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 10:36 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Bacoun
Kelímek nesmí být na slunku, jinak by se kytky mohly upálit. V tom malém prostoru skleníkový efekt funguje neomylně, ale nevím, proč by měly být v chladnu. Nechal bych je v klasické pokojové teplotě. Aspoň trochu rychleji porostou a budou dřív hotové na přesazení. Jinak špejli sice při sázení používám taky, ale trochu jinak. Chytnu kytku do pinzety, zanořím do substrátu, vršek kytky trochu přitlačím špejlí aby mi nevyplaval, pak povolím pinzetu, ta se rozevře a vytáhnu ji. Už potom obvykle nic nepřihrabuju a drží to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 10:22 Bacoun Re: Pepan
Sázel jsem ho,když už byl dohněda ;-),ale i tak jsou ty rostlinky menší,než když se koupí klasicky v košíku.A v obchodě,kde kupuji rostliny in vitro jsem byl upozorněn na to,že jakmile kelímek otevřu,tak okamžitě zasadit.Ještě mně bylo doporučeno,že když rostlinu nechci zasadit hned,tak je kelímek lepší nechat na chladnějším místě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 10:10 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: ctibum
Fotka k příspěvku Jednou za čas tam vyměním kompletně vodu a do ní vmíchám trochu Kristalonu. Tak od oka. Teď jsem to měnil, tak se nepozastavuj nad zakalenou vodou. Je to v takovém malém plastovém boxu společně s Marsilkou. Jo a je to S. Porto Velho.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 10:08 Bacoun Re: ctibum
U mě roste dle světla,kde ho mám na přímém silnějším světle,tak se plazí a je nižší.Tam kde je mu více stíněno roste do výšky.

Edir:Hnojím ho taky completem a stačí mu to.No neřekl bych,že je ten růst fofr.U mě mu trvalo cca.14 dní než se chytnul a začal u něj být vidět progres.Já mu,ale do dna žádné hnojivo nedal,možná to bylo tím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 09:58 R Muž ctibum [7220] Re: Pepan
No, to mě taky napadlo. Přijde mi, že jakmile kolem toho proběhne šnek, tak už to plave... ale nemám kde, všude obsazeno.
Hnojíš ho nějak extra? Já dávám jednou týdně Profiplants Complete a pak jsem v prodejně dostal jílový kuličky, že mu to mám podsunout a uvidím ten fofr... Ale zatím nefofruje.
Taky mu docela stínila Valisnerie, kterou jsem teď protrhal, tak to třeba pomůže...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2017 09:42 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: ctibum
Taky jsem si koupil kelímek Staurogyne, ale předpěstovávám si ji v nádrži bez ryb a šneků v květináčcích. Až povyroste, půjde na stálé místo.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 5 6

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 7022x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14921?od=12