Odměření dávky léčiva
Jeden mililitr vody váží jeden gram. Miligram je tisícina mililitru. Tedy to jsou dva mikrolitry na litr.
Ale je otázkou měrná hmotnost toho léčiva. A taktéž jeho koncentrace. Bez těchto údajů ti to nespočítá ani ministr zdravotnictví.
Z těchto důvodů to tam bývá napsáno přesně, kolik z té flašky nalít do určitého množství vody.
Dobrý den, potřeboval bych ujištění, nějak na to nejsem schopen bezpečně sám přijít... 2mg.l-1 (2mg.1 na mínus Prvni) uvedeno v publikaci je prosím moc,kolik ml na jeden litr? Je tu někdo schopen to přepočítat
Starší reakce
dojít zvážit k sousedům, do lékárny, ke kámošce do obchodu
jinak obyčejná kuchyňská digitální váha stojí pod dvě stovky a určitě jí využiješ i potom
A mas dlouhou tyc, pravitko a prazdnou PET lahev? No a litr vody vazi 1kg, tyc bude v rovnovaze, kdyz se vyrovnaji momenty. 10g je 1/100kg. Takze udelas paku 1:10, na kratsi strane mas 1kg vody, na druhe 100g cehokoli, treba pisku. A ted das tech 100g na tu kratsi stranu a na delsi se nasype tech 10g, tyc je vodorovne
.
Ale je to jen prvni co mne napadlo.
EDIT: A nebo si kup k svacine deset deka salamu a nez ho snis, pouzij jej jako tech 100g na pace 1:10
.
EDIT2: Ceska padesatikoruna vazi 9.7g, petikacka 4.8g...
0 15.06.2013 14:52 Jiří – Chloramin T
Dobrý den, potřebuji dezinfikovat studnu, jak mám odměříi 10g chloraminu T, když nemám váhu ? Děkuji za odpověď
Starší reakce
No ještě mám variantu rozdělit tabletu na osminky, jednu osminku rozpustit a z toho použít jednu šestinu, abych se dostala na požadovanou dávku. Zbytek toho rozpuštěnýho holt vyhodit (nemám absolutně představu, jestli by se ten zbytek dal uchovávat, aby to ještě bylo použitelný). Ale kdyby mi to byli schopní v tý lékárně nadělit, byla by to varianta ideální, proto se na to ptám.
pavelbartek: No planaria jsem samozřejmě použila
, tohle chci mít připravený na příště (a ono určitě zase nějaký příště bude, ty potvory jsou nevypočitatelný, takže dřív nebo později se opět nějaká ukáže).
dopočteš.Vezmi 1 tabletu a rozmíchej jí třeba 500ml vody.Pokud víš kolik je dávkování 1 tableta na tolik litrů vody.
Ta trošinka cukru by vadit nemusela, nebude lepší použít No planaria?
Včera jsem byla v lékárně, jestli mi můžou nadělit tabletu Panacuru na 50 dílů (mám ploštěnky jako na potvoru zrovna v tom nejmenším krevetárku). Lékárnice se poradí v laborce a pokud jim to půjde bez plnidel, rovnou mi to nadávkujou. Ale mám si zjistit (kdyby to bez plnidel nešlo), jestli ta sacharóza, kterou by tam event. museli přidat, nebude v akváriu nějak vadit. Poradíte někdo? Děkuju moc
Starší reakce
Pokud má objemově stejněj přepočet gram/mll, tak bych to nasypal třeba do injekční stříkačky po patřičnou rysku, ale s tím přepočtem si nejsem jistej.
-3 14.02.2011 19:23 hanyking – Jak nadávkovat chloramin?
Potřebuji nadávkovat do akvárka 15 gramů chloraminu. Jak to mám "zvážit"?
Starší reakce
U toho chloraminu je důležitá přesná dávka jinak to mohou odnést ryby
Já kupoval tuhle váhu na aukru a za tu cenu nemá chybu
www.aukro.cz/… používám ji už rok a půl bez problémů
Jste měl zkusit vzít trochu chloraminu s sebou do té lékárny a poprosit je. Jinak já si byla odvažovat u kamarádky, co učí na gymplu za rohem chemii.
1g = 1ml, 1 litr = asi kilo.....tohle jde použít možná tak u vody ale jinak nee!!
Co testnout injekční stříkačku? Vycházím z faktu, že 1g je ekvivalent 1ml. Nysypal bych to do stříkačky po rysku 1ml.
lžička soli nebo lžička namletého polystyrenu či lžička železných pilin..nebo dokonce lžička rtuti ??? předse je to stejné jako litr vody, litr oleje, litr.....váha je pokaždé dle hustoty a množství...
Tak ve dvou lékárnách a zdravotnických potřebách, nevěděli ani co to laboratorní lžička je :(.
Nějakou takovou váhu určitě pořídím díky
Díky skočím do lékárny
.Asi u dvou ryb pozoruji střídavou nefunkčnost jedné skřele(velmi pravděpodobně žábrohlísti), takže je "vykoupu" v chloraminové lázni.Dosud jsem používal v případě potřeby Tremazol, ale v momentálním počtu ryb už je to krajně neekonomické
odvaž si co zvládne váha a pak můžeš začít dělit stejnými díly než se dostaneš třeba na půlgram...je to piplačka, ale jede to...jinak doporucuji
www.megazbozi.cz/…
jsou i lepší, ale tahle je levná
Standardní kávová lžička má gramáž 4-5g.Doporučuji si koupit v lékárenských potřebách laboratorní lžičku. Ta má rozmezí 1-1,5g.Mohu vědět na, co použiješ Chloramin T chlorseptol. Pokud na dezinfekci, doporučuji dávku 30g/l po dobu 3 hodin.
Potřebuji odměřit dávku léčiva(sypký chloramin T) ale zjistil jsem že naše domácí kuchyňská váha, je k tomu naprosto nevhodná.Napadlo mě, jestli by někdo z vás nevěděl, jak odměřit jeden gram jiným způsobem nebo třeba jestli z vlastní zkušenosti ví že 1g = půl kávové lžičky atd.
Starší reakce
Jak se to vezme, někdo má 800liltrové akvárko a potřebuje vyléčit krpičku, tak se podívá na obal a ví že si to může koupit aniž by četl podrobně návod.
Je to tam všechno správně: Dávkování: 1. a 3. den 1 ml na 40 l vody, to znamená, že 1. den dáš do tisíc litrového akva 25ml a 3. den dáš do 1000l opět 25ml. Balení je 50ml. Takže je to pro 1000 litrové akva na jeden celý léčebný cyklus.
Ono to má znamenat, že balení je určeno pro maximálně 800 litrovou nádrž a jeden léčebný cyklus. Pravda je, že je to trochu nelogické. Mělo by se uvádět na jaký celkový objem vody je balení určeno.
Takze neni nesmysl to,kdyz je na obalu uvedeno na 800 litru a podle davkovani na pribalu obsah baleni vyjde na 2000 litru?
On to není nesmysl. Výrobce totiž uvádí pro jak velkou nádrž, respektive kolik vody, vystačí dotyčné balení. Myšleno je jeden léčebný cyklus.
Podobne nesmysly v davkovani jsou ale i u pripravku EXIT.
B je správně, i když bych dával "přiměřeně", Costapur je již trochu demode, ryby (respektive choroby) na něj již bývají rezistentní. Nevím co píšou v příbalu, ta koncentrace by mohla být malá.
0 14.05.2010 06:12 GHOST1970 – Jak davkovat leciva?!
Mam dotaz:zakoupil jsem proti krupicce pripravek Costapur 50ml,na obalu je psano na 800 litru,v pribalovem letaku je vsak davkovani 1ml na 40 litru vody,coz znamena,ze by toto baleni vystacilo na 2000 litru vody.Jak tedy davkovat?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 919x