Přihlásit se RYBICKY.NET »

Neonka - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Neonka - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pepan Re: majosk
majosk napsal: Tie neonky to je normálne, ak kúpiš 10-12 kusov za 5 dní tie najslabšie pôjdu. Nemusia mať ani chorobu, je to tak.
Proč?
 Reagovat na tento příspěvek -2  - majoskRe: začátečník
Tie neonky to je normálne, ak kúpiš 10-12 kusov za 5 dní tie najslabšie pôjdu. Nemusia mať ani chorobu, je to tak.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 3  - R lacewings – obecně

- Gold-tmavé oko-barevná forma
- albino Gold- zmena oční pigmentace a zbarvení ve vztahu k albinismu-geneticky odlišné od původní barevné formy Gold,vzniká tak-albino forma
- vše je postaveno na genetice,kdy je v základu potlačena-redukce zbarvení a nejedná se tak přímo o albinismus -
-jednoduchá forma vysvětlení
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: Lucianetta
To se mi moc nezdá. Nevím, jak to mají s albionismem zrovna neonky, třeba se pletu, ale albín by neměl mít modré oko...
Takže ta to zřejmě nebude...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta
Pak je otazkou, lze li u nas sehnat take zlate zbarvena zlata neonka... stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta Re: RAP
No vyborne, blue-eyed albino tetra, pisou tady u uplne stejne neonky
bubblesaquarium.com/…
A na dalsich strankach je uplne ta stejna psana jako gold neon fish. Tim padem muzu byt v klidu, pac jednak takto vypadat maji a nic jim nechybi, ze by byly zbarvene kvuli tomu. tyhle rybky nezezlatnou nikdy :-D tak fajn, dobrali jsme se podnetnou diskuzi k fajn vysledku, muzu byt klidna.. diky moc X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: Lucianetta
Lucianetta napsala: Hlavně ale, neonka zlatá podle fotek NEMÁ modré oko, tak jak mají ty naše. ...........
Podle kterých fotek? Zde v atlasu je jedna a tam ta duhovka má trochu modré a když klikneš na google images.google.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta – ROZDÍL
Hlavně ale, neonka zlatá podle fotek NEMÁ modré oko, tak jak mají ty naše. Takže spíš se osobně přikláním k tomu, že to tak úplně zlatá neonka nebude... že to bude buď špatný chov, nebo úplně nějaký mix. Kukněte na tu fotku, sice není kvalitní, ale je to vidět.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Lucianetta
A nebarví ti tam jenom ten kořen? To dno mě nepříjde nějak na levačku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta Re: romant
co vím, tak nee.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta Re: afc1886
no, bohužel pouští. Dno je ze 2 materiálů - ten spodní je OK, ale to vrchní hnědé, měl být křemičitý štěrk hnědý, ale jeví se spíš jako obyč. bílé asi křemičité dno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta Re: vaaclav
A tak zarazilo mě to, zvlášť, když mělo jít o křemičitý štěrk, který by barvu pouštět neměl (mé předchozí zkušenosti s Flexiobklady a vždy vše OK). Naštěstí ho tam není moc, podklad je jiný, to hnědé je jen nahoře. V plánu je výměna tu toho, ale není to operace na hodinu a tolik času momentálně nemám :( Zatím se aspoň snažíme o pravidelnou výměnu vody, ke které máme o důvod víc, no.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: vaaclav
Neříkala pouští barvu,ale smíchává se ji hnědé dno s bílým.Aspoň tak jsem to pochopil. rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Lucianetta
Tobě nepřipadá divné že ti dno pouští barvu. :-)
Přidáváš nějaký výluhy?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta Re: afc1886
Dnem to nebude, to bylo hnědé (pravda, postupně začíná ta hnědá lézt dolů a je to takový "mix" bílé a hnědé, ale světlé nebude. Možná že toho světla bude víc, to je pravda... zkusím částečně zastínit. Zase ale nemůžu nějak moc, kvůli rostlinám. Tam, kde by to nemuselo vadit, zkusím a uvidíme. Zajímavý tip, díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta Re: romant
Romane, už jsou i teplé bílé, je to teď cca 50:50. Ty studené byly od polského obchodníka a začaly nějak odcházet :-D Neonky vypadají stejně pod oběma druhy světel. Ale úvaha super :-)
V prezentaci se píše "vše studená bílá" tedy u osvětlení a zde bych viděl možnou příčinu toho proč ryby vypadají jak vypadají. Ta porovnávací fotka ze zdejšího atlasu je pod teplou bílou, tedy si dovoluji odhadovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: Lucianetta
Jenom tak přemýšlím nahlas.Moc světla,nebo moc světlé dno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta – Neonka zlatá
Fotka k příspěvku Zdravím, mám dotaz k neonce zlaté. Nakoupili jsme do našeho akvária 40 kousků těchto krasavic, které máme s dalšími 40 neonkami červenými a 10 skalárami. Rybky se mi zdají v pořádku, čilé, aktivní. Na akvaburze, odkud je máme, byly takové spíše bílé než zlaté, ale přikládala jsem to stresu, ani jiné ryby nebyly úplně perfektně vybarvené. Nicméně rybky jsou i po několika týdnech u nás úplně stejně zbarvené, mají bílou barvu s nádechem do růžové, horní část je hooodně světloučko modrá. Oči mají modré taky. Tak nevím, je to nějaká jiná varieta neonky zlaté (nebo úplně jiná rybka) a do zlaté už se nevybarví, nebo je možné, že se vybarví časem? Nebo to může značit nepohodu neonek? Všechny ale vypadají stejně, žádná není zbarvená jinak, drží se v hejnu s červenými, jsou opravdu stejně aktivní, přijímají potravu, jsou bez viditelného projevu jakékoliv nemoci..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - wdenda
Dobrý den,
Chci se zeptat zda je normální, že některá z neonek může být agresivnější a bojovat s jinými? Nebo zda je to signál, že je něco špatně?
Předem děkuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: pitris65
Jistě. Proč by nebyl :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pitris65
Ahoj! Mam modré neonky. Je pro ne vhodny i Grindal? Diky za pomoc, radu.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - motýlek
jinak co se týká hejna - tak ideální je tak třicet kousků ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - motýlek Re: romant
teď zrovna jsem se do neonek pustil - dal jsem do 2.5 litru čisté destilky 2 páry - vytřely se oba, ani jedna zaplísněná jikra (rošt, jávský mech - ten po vytření celý ven a 1 kapka acriflavinu) ... trochu jsem podcenil artemku, tak jsem poprvé dal dva dny starou a už to bylo pro hodně potěru velké - takže přežilo jen to větší - čili přírodní výběr - tak trochu ;-) ...
dnes plavou týden a jsou v pohodě - už je vyměněna určitě všechna voda za převařenou vodovodní ... měním už skoro 1.5 litru každý večer ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: romant
romant napsal: 1+1.
Zcela jistě 2 kluci a jedna holka. A do dvaceti litrů klidně hejnko ve stejném poměru na koši...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: NASREDDIN
To je jasný... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKa – žádost
A zároveň byvh požádal o rozdělení tohoto vlákna. V názvu je choc a rozmnožování. Teď jsem to pročetl celé a k odchovu jsem od 2014 nenašel nic a ve 2013 dva příspěvky... Navrhuji rozdělit na chov a těch pár řádek k odchovu neonky přesunout do tetra odchov...
 Reagovat na tento příspěvek 3  - JoKaRe: romant
Ok, díky.
A jak je mým zvykem jedna doplňující.
Samice mladá a kulatá, plná a samec trošku starší, ale ne úplně starý, že??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Urtman
1+1.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKa – kolik samců, kolik ženských...
Kolik pravých neonek dát do 20l připravené na výtěr, respektive kombinaci kluk holka? T.Císařských jsem dával 2 holky a jeden kluk a fungovalo to. Bude u neonek vhodná ta samá kombinace, nebo dám víc samců? Co myslíte?? Loni když napadl sníh jsem zkoušel 1+2 holky a něco jsem odchoval, ale nebylo to ideální. Teď mám připravené vytíračky tři a k dispozici 60 připravených ryb. Tak kolik je ideální do tření dát??

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - mia
Dobry den,chci se zeptat zda na rozmnozovani NEONKY CERVENE staci obycejna destilovana voda z drogerie???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - dkoudela Re: Majjush
Nikoliv
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Majjush Re: kvietik
nevadí, aj tak ďakujem :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kvietik Re: Majjush
na to ti ja neviem odpovedat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Majjush Re: kvietik
mohlo to spôsobiť pH, ktoré mám 7,5?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kvietik Re: Majjush
ja som mal teraz v akva az 31 stupnov a neonky v pohode, takze teplotou by to nemalo byt. Bud podmienky v akva zle alebo si zle nakupila...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Majjush Re: romant
To aj ja najprv. Ale našla som mŕtvoly, ktoré plávali na hladine.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Majjush
Podezříval bych toho trnovce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Majjush – Neadrí sa im
Ahoj,
dala som si do svojej nádrže Nugetárium 10ks neóniek červených a plánovala som pridať modrých ešte 20ks. Lenže do dvoch dní mi ostali 3ks. Akvárko je stabilné, jediný výkyv bol teplota, ktorá bola v týchto horúčavách okolo 30. Je to dôvod prečo uhynuli?
ďakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - odikcz
Mam sera vipagran baby, tak kouknu ještě po tý dajaně, když je spešl pro neonky, díky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: odikcz
Já používám granulky např. sera granulat menu, sera vipagran, Dajana Neon tetra mini gran nebo krmiva SAK vhodné zrnitosti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - odikcz
Krmí se neonky z hladiny? Ty černý (co jsem měl) bezproblémů žraly vločkový krmení plovoucí na hladině. Ale ty modrý (co mam teď) čekají dokud krmení neklesne z hladiny dolů, je to normální? Máte tip na nějaký dobrý/vhodný neživý krmivo (aby neplavalo dlouho na hladině, kde si ho nevšímají)?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: TRULY
A dať im hlavne viac času ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: TRULY
Čiže neviem, teraz liečiť a nikomu sa nesnažiť nič darovať. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY Re: romant
cize nie su prelaknute z ostatnych ryb? mam to doceka huste ale momentalne pre chorobu ich neviem ani predst ani darovat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: TRULY
Zaměř se na vodu, tahle kombinace je vždycky o zvýšený hygieně, tak aby se stíhalo zpracovávat to co živorodky vyprodukují a to jak filtrací, rostlinama, tak hadicí s odkalovacím zvonem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TRULY
neonky drziace sa pokope medzi rastlinami = stres? Mam tam vela aktivnych zivorodiek myslite ze by som mal obmedzit ich pocet? (obmedzit zivorodky)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - odikcz Re: romant
Když oni jich víc neměli :-D ... a nechtěl jsem je tam zas nechávat, protože by je určitě ještě někdo rozdělil ... tak budu schánět dál, třeba zas něco objevim a doplnim :-)

Dřív se ke mně dostaly pouze dvě černý neonky a byly v pohodě (= plavaly spolu klidně po celý nádrži hned od začátku) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: odikcz
Těch 6 je opravdu málo, když přidáš dalších 20, situace se změní, tedy v té partě určitě. Přidal bych i výluh.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 12 13

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 17374x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1489-neonka-rozmnozovani-a-chov?od=73